Menu
  • Výživa
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Access Bars® sezení a kurzy
    • Access Bars® sezení
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty a články
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Džem z černého rybízu bez cukru

Datum zveřejnění: 5.8.2020

Rubriky: Konzervace | Recepty
Černý rybíz džem

Džem z černého rybízu bez špetky cukru je přirozeně nasládlý a komu to nestačí, pomůže si rozinkami. Tohle bude bavit zejména ty z vás, co holdujete přirozeným chutím a výživě bez nadmíry cukru. Černý rybíz želíruje tak, že při vaření žádný jablečný pektin nebo jiný hustící agent nepotřebujete. Máte-li k dispozici i angrešt, vřele doporučuji…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Bez cukru, Konzervace, Letní sezóna, Veganské, Zavařování Leave a comment

Kedlubnové soté

Datum zveřejnění: 16.7.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Kedlubnové soté

V tomto receptu zpracujete kedlubnu celou se vším všudy, takže i s listy… dokonalé využití daru přírody přesně tak, jak nám jej poskytla. Kedlubnové soté jsem publikovala nejprve jen do soukromé skupinky, kterou jsem vytvořila při očistě do úplňku 5. 7. 2020. Recept měl takový úspěch, že by bylo škoda si jej nechat jen pro…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Letní sezóna, Obědy, Pro celou rodinu, Pro těhotné, Veganské, Vegetariánské Leave a comment

Šrucha: tři recepty ke zdraví

Datum zveřejnění: 10.7.2020

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Přílohy | Recepty | Saláty | Svačiny
Šrucha s rajčaty

Šrucha, plevel kteří nevědomí zahrádkáři hubí pesticidy a ti osvícení se jím krmí.. samozřejmě ne tou šruchou politou postřikem. Tato zeleň je bohatá na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Ano, to jsou ty, kvůli kterým nám doporučují jíst hodně ryb. V naší stravě výrazně převažují omega 6 mastné kyseliny (přemíra slunečnicového oleje a…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Přílohy, Recepty, Saláty, Svačiny Tagged Bezlepkové, Jedlý plevel, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské Leave a comment

Bezlepkový třešňový chilli koláč

Datum zveřejnění: 1.7.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Bezlepkový třešňový chilli koláč

Vypadá blyštivě a taky tak chutná. Třešně posílené pikantností chilli. Bezlepkový třešňový koláč je tvárný a dokonce jej můžete přizpůsobit dětem. Tohle je záležitost pro fajnšmekry, co jednu nohou stojí v rybníce zdravé výživy a druhou mají nakročeno k labužnickým zážitkům. Máte-li hodinku čas a třešně na dosah, zkuste si tento koláč. Já jej zvládla…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Bezlepkové, Dezerty, Letní sezóna, Moučníky, Pro celou rodinu, Pro děti Leave a comment

Červená řepa se zeleninou a quinoou

Datum zveřejnění: 25.6.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Červená řepa s quinoou

V tomto jídle figuruje mladá červená řepa i s listy. Díky tomu budete mít v hrnci více nadzemní zeleniny, než té podzemní – rozuměj, rostoucí pod zemí. A to se tělu moc líbí. Řepu i listy v supermarketu nekoupíte. Musíte pro ni na záhon a když nemáte vlastní, tak ke svému farmáři 😉 Omrkněte Scuk.cz…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Tagged Jarní sezóna, Letní sezóna, Obědy, Večeře, Veganské Leave a comment

Tymiánový sirup a extrakt

Datum zveřejnění: 21.6.2020

Rubriky: Články o výživě | Konzervace | Nápoje | Recepty
Tymiánový sirup

Sezóna bezinkových květů je takřka za námi, tak z čeho dalšího sirup dělat? Podle receptu na tymiánový sirup můžete zpracovat řadu bylinek, nejen tymián. A komu vadí hromada cukru, vyrobí si extrakt… účinek silnější, dávkování opatrnější. Tymiánový sirup Venku prší a prší a tymián už pomalu odkvetl. To ale vůbec nevadí. Na rozdíl od bezinek,…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Konzervace, Nápoje, Recepty Tagged bylinky, Letní sezóna, Sirupy Leave a comment

Tymián obecný – účinky a recepty s tymiánem

Datum zveřejnění: 5.6.2020

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Fotky a videa | Konzervace | Recepty
Tymián obecný

Zrovna v tuto chvíli tymián kvete a hemží se to kolem něj včelami – vidíte ji na fotce? U sousedů bude tymiánový med a u nás zase mast a oblíbené recepty s tymiánem. Proč tymián nesmí chybět v žádné bylinkové zahrádce ani v záloze domácí přírodní lékárny se dozvíte právě zde. Tymián je ušlechtilým bratrem…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Fotky a videa, Konzervace, Recepty Tagged bylinky, Jarní sezóna, Krémy a oleje na tělo, Letní sezóna Leave a comment

Semínkový chléb

Datum zveřejnění: 15.5.2020

Rubriky: Přílohy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Semínkový chléb

Tak dlouho jsem semínkový chléb z různých pekařství ochutnávala, až došlo na můj vlastní. Zapátrala jsem po receptu, našla jeden moc pěkný a jak je mou tradicí, trošku si jej upravila. Hit všech lowcarb fanoušků nemusí být součástí jídelníčku, jen když jedete na nízkosacharidovém režimu. Ten chlebíček je tak chutný, že vám jeden kousek nebude…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Snídaně, Svačiny Tagged Alergie, Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Diety, Jarní sezóna, Letní sezóna, Podzimní sezóna, Svačina, Veganské, Zimní sezóna Leave a comment

Domácí bylinkové máslo

Datum zveřejnění: 22.4.2020

Rubriky: Recepty | Snídaně | Svačiny
Domácí bylinkové máslo

Bylinkové máslo je zázrak plný vitamínů a minerálů. Jednak vitamínů rozpustných v tucích jako je A, D, E, K a pak těch ze zeleného listí a jedlých květů. Na jaře a v létě nevytáhnu paty na procházku, abych nenasbírala jedlý plevel, který pak cpu, kam to jen jde. Taky vám chci připomenout, že si máslo…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Snídaně, Svačiny Tagged Bez cukru, Bezlepkové, Jarní sezóna, Letní sezóna, Snídaně Leave a comment

Vegan bourguignon se sušenými houbami

Datum zveřejnění: 14.4.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Vegan bourguignon se sušenými houbami

Veskrze lokální vegan bourguignon se sušenými houbami z lesa kousek od našeho domu, s mrkví, cibulí a mraženým hráškem. Nic, co byste museli složitě kupovat. Silná aromatická chuť svádí k doplnění lahvinkou červeného 🍷 . Ono víno ostatně tvoří i základ tohoto jídla. Kdo však alkoholu neholduje, naservíruje si výtečnou vodu, protože ta je neutrální a celý…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Tagged Houby, Jarní sezóna, Letní sezóna, Podzimní sezóna, Veganské, Vegetariánské, Zeleninové, Zimní sezóna 2 Comments
  • 1 of 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Kurzy Access Bars® aktuálně
  • Výživné rozhovory: David KuklaVýživné rozhovory: David Kukla – co dává teď smysl zakladateli sítě farmářských prodejen Sklizeno
  • Výživné rozhovory - Bachovky a TkáňovkyVýživné rozhovory: jak pro zdraví využít Bachovy květové esence a Tkáňové soli – Bára Zechmeisterová

Pro tělo i duši

  • MTVSS – doping…
  • Jak ustát sváteční h…
  • Čokoládové kuličky z…

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, facilitátorka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím nastavení těla a mysli směrem ke zdravějšímu a radostnějšímu bytí. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Co nabízím

  • E-book s recepty Lehkost na talíři a v těle
  • Knihu Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Access Bars® individuální sezení
  • Access Bars® kurzy
  • Rozhovory – vystoupení – akce

Novinky

  • MTVSS – doping…
  • Jak ustát sváteční h…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2022 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}