Menu
  • O mně
  • Čím se zabývám
    • Access Bars ®
    • Propagace ájurvédy
    • Výživa na míru
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Foodblog
    • Recepty
    • Články o výživě
    • Kam na jídlo
  • Akce
    • Workshopy
    • Semináře
    • Cooking show
  • Fotky a videa
  • Kontakt

Přílohy

Šrucha: tři recepty ke zdraví

Datum zveřejnění: 10.7.2020

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Přílohy | Recepty | Saláty | Svačiny
Šrucha s rajčaty

Šrucha, plevel kteří nevědomí zahrádkáři hubí pesticidy a ti osvícení se jím krmí.. samozřejmě ne tou šruchou politou postřikem. Tato zeleň je bohatá na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Ano, to jsou ty, kvůli kterým nám doporučují jíst hodně ryb. V naší stravě výrazně převažují omega 6 mastné kyseliny (přemíra slunečnicového oleje a…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Přílohy, Recepty, Saláty, Svačiny Tagged Bezlepkové, Jedlý plevel, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské Leave a comment

Semínkový chléb

Datum zveřejnění: 15.5.2020

Rubriky: Přílohy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Semínkový chléb

Tak dlouho jsem semínkový chléb z různých pekařství ochutnávala, až došlo na můj vlastní. Zapátrala jsem po receptu, našla jeden moc pěkný a jak je mou tradicí, trošku si jej upravila. Hit všech lowcarb fanoušků nemusí být součástí jídelníčku, jen když jedete na nízkosacharidovém režimu. Ten chlebíček je tak chutný, že vám jeden kousek nebude…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Snídaně, Svačiny Tagged Alergie, Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Diety, Jarní sezóna, Letní sezóna, Podzimní sezóna, Svačina, Veganské, Zimní sezóna Leave a comment

Jedlý plevel – pesto nebo chimmichurri

Datum zveřejnění: 8.4.2020

Rubriky: Konzervace | Předkrmy | Přílohy | Recepty
Chimmichurri z jedlého plevele

Jakmile se na jaře projdete pučící přírodou, bude vás jedlý plevel lákat ke sběru. Neodolávejte a sbírejte. Bršlici kozí nohu, popenec, pažitku, ptačinec žabinec, mladé listy pampelišky, česnáček i česnek medvědí, mladé lístky plicníku lékařského, jedlé květy violek i sedmikrásek,… prostě všechno jedlé zelené, co spolehlivě znáte. Pak si z toho všeho umíchejte pesto nebo…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Předkrmy, Přílohy, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Jarní sezóna, Jedlý plevel, Pesto, Veganské Leave a comment

Salát z brokolice, pak choi a ředkviček

Datum zveřejnění: 18.3.2020

Rubriky: Předkrmy | Přílohy | Recepty | Saláty
Salát z brokolice, pak choi a ředkviček

Muž párkrát přišel z obchodu s ředkvičkami v tašce. Sama bych je zřejmě nekoupila bo mě to táhne víc k sezónní zelenině, ale když už jsou tu.. dokoupila jsem brokolici a pak choi a smíchala to s famózní zálivkou. Vznikla snová chuťová kombinace. Sofistikovaná chuť, sametová a křupavá struktura. Právě ona zálivka dělá ze salátu…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bezlepkové, Saláty, Veganské, Vegetariánské Leave a comment

Koriandrové pesto

Datum zveřejnění: 3.1.2016

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty
Koriandr

Původně jsem chtěla publikovat čízkejk. Jenže koriandr vyhrál. Je to totiž mazec… barevně, chuťově a výživově zároveň. Metla na těžké kovy v těle a zároveň mana nebeská. Kdo pěstuje koriandr v truhlíku na parapetu, má v tuto chvíli navrch. Pěstovat koriandr doma jde a fakt na to stačí jen truhlík – v létě venku, v…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty Tagged Letní sezóna, Pesto, Přílohy, Zimní sezóna Leave a comment

Batáty, sladké brambory co bramborami nejsou

Datum zveřejnění: 14.3.2015

Rubriky: Články o výživě | Příkrmy | Přílohy | Recepty
Batát

Původně jsem chtěla psát článek o tom, jak mít žravé placičky a vyhnout se přitom obilninám i luštěninám. Místo toho jsem se rozepsala o batátech a kromě placiček dostanete recept na bramborovo-batátové pyré a dýňový krém s batátou. Sladké brambory neboli batáty jsou žádoucím artiklem globálního zimního jídelníčku. S našimi bramborami nemají nic společného. Batáty…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Příkrmy, Přílohy, Recepty Tagged Podzimní sezóna, Příkrmy, Pro celou rodinu, Pro děti, Zimní sezóna Leave a comment

Domácí hořčice

Datum zveřejnění: 4.12.2014

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty
Domácí hořčice

Mým favoritem se pro letošní Vánoce stala domácí hořčice. Chcete-li někoho obdarovat ryze domácím produktem, máte hned několik famózně znějících a stejně tak chutnajících možností. Na českém trhu nenajdete food časopis, který by před svátky neradil, jak vyrobit jedlé dárky. Prošla jsem všechny seriózní časopisy o jídle a mám pocit, že letos je nejvíc v…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty Tagged Bezlepkové, Konzervace, Pro celou rodinu Leave a comment

Pečené papriky ve skle

Datum zveřejnění: 14.8.2014

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty | Saláty
Pečené papriky

Chcete-li si paprikově užívat i v zimě, naložte si své pečené papriky. Je skvělá do salátů nebo pomazánek a hlavně v ní máte domácí jistotu, že víte co jíte. Nejnovější poznatky vědy o zdravé výživě hlásají, že zeleninu či ovoce je nejlepší dopřávat si, když je jejich sezóna. Takže pro naše rajčata, papriky, okurky atd….

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Konzervace, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské Leave a comment

Celerová remuláda podle Julie Child

Datum zveřejnění: 30.6.2014

Rubriky: Přílohy | Recepty | Saláty
Celerová remuláda

Klasická francouzská kuchyně je doslova utopená v kilogramech másla a smetany. Je to základ, na kterém se pak dá v kuchyni ledacos (i lehčího) stavět. Dokážu si v puse představit každé jídlo už jen při pročtení receptu a tak se mi občas stane, že se mi po projití několika receptů z toho množství tuků a…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Jarní sezóna, Letní sezóna, Podzimní sezóna, Zimní sezóna Leave a comment

Akce a vystoupení

  • Věruška a Vtipné kašeO výživě a kaších na Dvojce Českého rozhlasu
  • Sama doma 6. 10. 2020Fermentování v Sama doma
  • Workshop VĚDOMÁ VÝŽIVA podzim 2020Workshop VĚDOMÁ VÝŽIVA podzim 2020

Recepty pro duši

  • Batáty ve stylu bramborákuBatáty na pánev ve s…
  • Pomazánka z dýněPomazánka z dýně
  • Krém z pastináku a fenykluPastinák a fenykl v …

Témata – štítky

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, Access Bars® praktikantka, milovnice bylinek, nadšená kuchařka a máma tří dětí. Díky auře silně ovlivňující okolí, rozvinuté intuici a práci s energiemi mohu posunout váš život směrem k procesu ozdravení a zvědomění. S láskou jednoduše, chutně a radostně.

Čím se zabývám

  • O mně
  • Access Bars® terapie
  • Receptová inspirace
  • Objednávky Vtipné kaše
  • Výživa na míru a konzultace

Co právě vařím

  • Batáty ve stylu bramborákuBatáty na pánev ve s…
  • Pomazánka z dýněPomazánka z dýně

Kontakty

Věra JuliaVenoa Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2020 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.
Tvorba webových stránek Proweby.cz