Menu
  • O mně
  • Čím se zabývám
    • Access Bars ®
    • Propagace ájurvédy
    • Výživa na míru
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Foodblog
    • Recepty
    • Články o výživě
    • Kam na jídlo
  • Akce
    • Workshopy
    • Semináře
    • Cooking show
  • Fotky a videa
  • Kontakt

Saláty

Pečená dýně, čočka beluga a bylinky

Datum zveřejnění: 27.11.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Saláty
Pečená dýně a čočka beluga

Tato kombinace je doslova omamná – co do vůně i chuti… bylinky, pečená dýně, cibule a čočka beluga. Vyvážené nutričně i chuťově. K tomuto receptu se hodí použít dýně hokkaido nebo máslovou. Tak jako tak se v tomto případě dýně neloupe, ani ta máslová. Já použila hokkaido se zelenou slupkou, proto jsou pečené plátky dýně…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Saláty Leave a comment

Šrucha: tři recepty ke zdraví

Datum zveřejnění: 10.7.2020

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Přílohy | Recepty | Saláty | Svačiny
Šrucha s rajčaty

Šrucha, plevel kteří nevědomí zahrádkáři hubí pesticidy a ti osvícení se jím krmí.. samozřejmě ne tou šruchou politou postřikem. Tato zeleň je bohatá na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Ano, to jsou ty, kvůli kterým nám doporučují jíst hodně ryb. V naší stravě výrazně převažují omega 6 mastné kyseliny (přemíra slunečnicového oleje a…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Přílohy, Recepty, Saláty, Svačiny Tagged Bezlepkové, Jedlý plevel, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské Leave a comment

TerapieChutí: Antivirový salát ze surovin, co máte doma

Datum zveřejnění: 24.3.2020

Rubriky: Fotky a videa | Recepty | Saláty
Antivirový salát

Mrkněte, jak si doma umíchat vynikající, jednoduché a výživné jídlo. Žádné polotovary a maximum lokálních surovin. Ideální pro doplnění síly, kterou jarní příroda nabízí. Jaro je plné zeleně a ta zase hořké chutě. Hořká je antivirová a antibakteriální, vysušuje, rozpouští hlen, odstraňuje z těla tuky, toxiny a všemožné nežádoucí červíky. Video natáčela má nejstarší, vaří…

Přečíst více »

Posted in Fotky a videa, Recepty, Saláty Tagged Bez cukru, Bezlepkové, Jarní sezóna, Obědy, Saláty, Večeře Leave a comment

Salát z brokolice, pak choi a ředkviček

Datum zveřejnění: 18.3.2020

Rubriky: Předkrmy | Přílohy | Recepty | Saláty
Salát z brokolice, pak choi a ředkviček

Muž párkrát přišel z obchodu s ředkvičkami v tašce. Sama bych je zřejmě nekoupila bo mě to táhne víc k sezónní zelenině, ale když už jsou tu.. dokoupila jsem brokolici a pak choi a smíchala to s famózní zálivkou. Vznikla snová chuťová kombinace. Sofistikovaná chuť, sametová a křupavá struktura. Právě ona zálivka dělá ze salátu…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bezlepkové, Saláty, Veganské, Vegetariánské Leave a comment

Medvědí česnek, jak jej rozeznat a recept na marinované žampiony

Datum zveřejnění: 6.4.2015

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Saláty | Svačiny
Marinované žampiony

Marinovat žampion je směšně jednoduché. Ráno naložíte a po celém dni vytáhnete z lednice rovnou hotovou večeři. Vyzkoušejte to, i když už bude po sezóně medvědího česneku. V tomto případě se dá v pohodě nahradit česnekem setým. K následující receptuře mě navedl můj bratr. Osobně jsem žampiony svého času z jídelníčku vyřadila. Několik zapařených kousků…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Saláty, Svačiny Tagged Jarní sezóna, Veganské, Zeleninové Leave a comment

Jablečný koláč s datlovou pastou

Datum zveřejnění: 4.2.2015

Rubriky: Recepty | Saláty
Jablečný datlový koláč

Zní exoticky a navozuje pocit, že jej z běžných surovin neupečete. Opak je pravdou. Datlovou pastu si totiž celkem snadno vyrobíte doma ze sušených datlí. Inspirací k tomuto sladkému dílu mi byl recept kuchařky ze Svatojánu. Jenže originál volal po pastě z datlí a sezamu Tahinli Hurma. Tou jen tak někdo doma nedisponuje, zatímco sušené datle…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Saláty Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Dezerty, Moučníky, Podzimní sezóna, Pro celou rodinu, Pro děti, Pro těhotné, Zimní sezóna Leave a comment

Topinambury: salát a trocha osvěty

Datum zveřejnění: 4.11.2014

Rubriky: Recepty | Saláty
Topinambury

Slunečnice topinambur..tak se jmenuje správně, je nenáročná rostlina. Na zahradě udělá spoustu vysoké parády (dorůstá výšky až 1,5 m) a její hlízy jsou chutné, zdravé a mrazuvzdorné. Pokud to dovolí mráz, můžete si čerstvé topinambury vykopávat ze země celou zimu. Topinambury by měli vyhledávat především DIABETICI. Hlízy totiž neobsahují škrob, ale inulin. INULIN je oligo nebo polysacharid –…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Raw, Saláty, Veganské, Zeleninové Leave a comment

Salát z pečené dýně s polníčkem a fetou

Datum zveřejnění: 5.10.2014

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Saláty
Salát z pečené dýně s polníčkem a fetou

Sklidila jsem poslední dýně a teď mi na zahradě bují polníček. Tihle dva v jednom receptu fungují překvapivě skvěle. Někdy minulý rok v říjnu jsem na kraj zahrady, co je nejblíž domu, zasadila jeden sáček polníčkových semínek. Do nehostinného písku s hlínou a tam, kde děti šlapou velmi rádi. První sklizeň – pár lístků a…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Podzimní sezóna, Saláty, Zimní sezóna Leave a comment

Pečené papriky ve skle

Datum zveřejnění: 14.8.2014

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty | Saláty
Pečené papriky

Chcete-li si paprikově užívat i v zimě, naložte si své pečené papriky. Je skvělá do salátů nebo pomazánek a hlavně v ní máte domácí jistotu, že víte co jíte. Nejnovější poznatky vědy o zdravé výživě hlásají, že zeleninu či ovoce je nejlepší dopřávat si, když je jejich sezóna. Takže pro naše rajčata, papriky, okurky atd….

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Konzervace, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské Leave a comment

Celerová remuláda podle Julie Child

Datum zveřejnění: 30.6.2014

Rubriky: Přílohy | Recepty | Saláty
Celerová remuláda

Klasická francouzská kuchyně je doslova utopená v kilogramech másla a smetany. Je to základ, na kterém se pak dá v kuchyni ledacos (i lehčího) stavět. Dokážu si v puse představit každé jídlo už jen při pročtení receptu a tak se mi občas stane, že se mi po projití několika receptů z toho množství tuků a…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Jarní sezóna, Letní sezóna, Podzimní sezóna, Zimní sezóna Leave a comment

Akce a vystoupení

  • Věruška a Vtipné kašeO výživě a kaších na Dvojce Českého rozhlasu
  • Sama doma 6. 10. 2020Fermentování v Sama doma
  • Workshop VĚDOMÁ VÝŽIVA podzim 2020Workshop VĚDOMÁ VÝŽIVA podzim 2020

Recepty pro duši

  • Batáty ve stylu bramborákuBatáty na pánev ve s…
  • Pomazánka z dýněPomazánka z dýně
  • Krém z pastináku a fenykluPastinák a fenykl v …

Témata – štítky

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, Access Bars® praktikantka, milovnice bylinek, nadšená kuchařka a máma tří dětí. Díky auře silně ovlivňující okolí, rozvinuté intuici a práci s energiemi mohu posunout váš život směrem k procesu ozdravení a zvědomění. S láskou jednoduše, chutně a radostně.

Čím se zabývám

  • O mně
  • Access Bars® terapie
  • Receptová inspirace
  • Objednávky Vtipné kaše
  • Výživa na míru a konzultace

Co právě vařím

  • Batáty ve stylu bramborákuBatáty na pánev ve s…
  • Pomazánka z dýněPomazánka z dýně

Kontakty

Věra JuliaVenoa Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2020 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.
Tvorba webových stránek Proweby.cz