Smrkové výhonky v kuchyni: zelený salát

Smrkové výhonky jsou výživnou chuťovkou stejně jako mladé pupeny listnatých stromů. Jejich sezóna je kratičká a jestli jste je zatím v kuchyni nevyzkoušeli, tak je honem zkuste. Salátu dodají kyselkavý nádech a společně se zálivkou budete z výsledku nadšeni.

Pravděpodobně znáte legendární smrkový sirup, léčivou substanci při kašli a nachlazení. Smrkové výhonky se však dají krásně využít v kulinární sféře. Dneska si to ukážeme na tomto salátu. A hned potom si můžete střihnout tuto hráškovou polévku se smrkovými výhonky.

Jejich sezóna je velmi krátká, tak honem 🙂 Recept na salát je opravdu triviální. Množství surovin odhaduji. Věřím, že to levou zadní podle toho popisu zvládnete napasovat na vaše chutě.

Smrkové výhonky – zelený salát

Suroviny a postup zároveň:

Dvě velké hrsti salátu – já měla mizunu, hodí se mibuna, rukola, ledový i hlávkový salát, polníček, dubáček atd. – propláchněte a osušte (sušička na salát je výhodou).

Salát promíchejte s trochou soli, olivovým olejem, jablečným octem a javorovým sirupem – přidávejte suroviny na zálivku postupně v malém množství a laďte k aktuální chuti.

Nakonec přidejte malou hrstku rozinek a smrkové výhonky.

Na fotce vidíte i květ mizuny – neváhejte přidat i květy pažitky nebo polníčku.

Nepropásněte další výživné recepty a přihlaste se k odběru novinek:

Přijde vám za týden max. jedna zpráva plná postřehů ze světa výživy těla i duše.