Menu
  • O mně
  • Čím se zabývám
    • Access Bars ®
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Produkty pro zdraví
  • Foodblog
    • Recepty
    • Články o výživě
    • Kam na jídlo
  • Akce
    • Workshopy
    • Semináře
    • Cooking show
  • Fotky a videa
  • Kontakt

Recepty

Pohankové palačinky na Zelený čtvrtek

Datum zveřejnění: 31.3.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Saláty
Pohankové palačinky na zelený čtvrtek

Na Zelený čtvrtek je zvykem pozřít leccos zeleného od obligátního špenátu až po zelené pivo. A co takhle zelené pohankové palačinky, ty jste už zkoušeli? Pokud netrváte na bezlepkové pohance, můžete si palačinky umíchat i ze špaldové hladké mouky. V takovém případě budou vláčnější. Podobně to platí i pro mléko. Ačkoliv nejsem běžný konzument kravského…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Saláty Leave a comment

Špaldová mouka a velikonoční beránek

Datum zveřejnění: 31.3.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Špaldová mouka a velikonoční beránek

Špaldová mouka a velikonoční beránek si velmi dobře rozumí. Podle tohoto receptu nemáte co zkazit a dokonce můžete i bezlepkově manévrovat a použít mouku pohankovou, chcete-li. Po pravdě, recept vychází z mého oblíbeného receptu na olejovou bábovku. Formu na beránka mám úplně maličkatou, takže jsem zbývající těsto umístila do kokotek. Úplně nejdůležitější na celém receptu…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké Leave a comment

Maková buchta z Dobrého rána

Datum zveřejnění: 5.3.2021

Rubriky: Akce | Cooking show | Fotky a videa | Recepty | Sladké
Maková buchta v Dobrém ránu

Recept z vaření na ČT2 24. února 2021. Maková buchta bez lepku, laktózy a vajec. Po letech – přesně po třech letech intenzivní mateřské s mojí třetí – jsem přijala pozvání do Dobrého rána a vařila na téma „Bez cukru“. Kéž by těch fotek v respirátorech a rouškách raději ubývalo. Celé vaření i další recepty…

Přečíst více »

Posted in Akce, Cooking show, Fotky a videa, Recepty, Sladké Leave a comment

Batáty na pánev ve stylu „zdravějšího bramboráku“

Datum zveřejnění: 4.3.2021

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Batáty ve stylu bramboráku

Nastrouhaná zelenina restovaná na pánvi a zalitá vejcem je osvědčená rychlovka, když nestíhám udělat oběd. Takto upravené batáty milují i děti a k tomu jarní chimmichurri z rašící zeleně a čerstvé klíčky dělají z celé pánve superzdravý oběd. Co nabízí batáty? V tomto článku rozebírám, co jsem o výživnosti batát zjistila. Údajně mají příznivý vliv…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Leave a comment

Pomazánka z dýně

Datum zveřejnění: 11.1.2021

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Pomazánka z dýně

Upečte dýni, hodně dýně a udělejte z ní tento famózní dip. Pomazánka z dýně rovná se oranžová pusa, oranžová na triku a všude kolem, ale garantuju vám, že litovat nebudete. Ta pomazánka vznikla vlastně náhodou, když mi zbyla pečená dýně a já přemýšlela, co s ní. Následující recept je jen jednou z možných variant. Suroviny…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Snídaně, Svačiny Leave a comment

Pastinák a fenykl v krémové polévce

Datum zveřejnění: 9.1.2021

Rubriky: Polévky | Recepty
Krém z pastináku a fenyklu

Od podzimu do jara frčíme doma na krémových polévkách. Milují je i děti. Pastinák a fenykl jsou výjimečně lahodná dvojice. Zahřeje a pohladí… vyzkoušejte… Na krémových polévkách mě baví nejen ty všemožné kombinace, ale taky to, že naházím kusy surovin do hrnce, povařím, rozmixuji a za chvilku podávám ohromující polévku. Je to jednoduché, ale i…

Přečíst více »

Posted in Polévky, Recepty Leave a comment

(Ne) cukroví na poslední chvíli: bez cukru, efektně a rychle

Datum zveřejnění: 19.12.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Cukroví na poslední chvíli - čokoládové košíčky

Vánoční klasiku nepeču a když se chci sladce pobavit, „peču“ cukroví na poslední chvíli… čokoládové košíčky a švestkové kuličky s mákem. Jsou brilantní… v chuti i ve složení. Cukroví bez cukru jaksi postrádá základní význam toho slova, ale my mu to odpustíme, že jo. Pojďme si ale říct, že cukr ve vědomé výživě prostě není…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Pečená dýně, čočka beluga a bylinky

Datum zveřejnění: 27.11.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Saláty
Pečená dýně a čočka beluga

Tato kombinace je doslova omamná – co do vůně i chuti… bylinky, pečená dýně, cibule a čočka beluga. Vyvážené nutričně i chuťově. K tomuto receptu se hodí použít dýně hokkaido nebo máslovou. Tak jako tak se v tomto případě dýně neloupe, ani ta máslová. Já použila hokkaido se zelenou slupkou, proto jsou pečené plátky dýně…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Saláty Leave a comment

Vánoční Itálie doma: Panettone

Datum zveřejnění: 20.11.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Panettone

Recept na panettone pochází z mé kuchyně léta páně 2011. Prošla jsem tehdy mnoho receptů, abych se ukotvila u tohoto. Už tenkrát jsem chtěla víc, než jen zaplácnout se obyčejnou buchtou. Díky tomu můžu říct, že panettone bude fungovat i se špaldovou moukou. Úplně nahradit cukr jiným sladidlem jsem zatím nezkoušela, ale letos se na…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Citrónový bochníček

Datum zveřejnění: 22.10.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Citrónový bochníček

Recept na citrónový bochníček mám dlouho a mezitím prošel významnou proměnou. Část mouky nahradily mandle a může být celý bezlepku, cukr je panela a je ho méně. U nás doma tento moučník symbolizuje předvánoční dobu a nechápu, že jej na tomto webu ještě nemám. Spěchám to napravit. Do bochníčku ráda používám špaldovku. Tu si sama…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment
  • 1 of 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 14
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Každý pátek živěŽIVĚ O VÝ-ŽIVĚ – každý pátek živě na FB
  • Maková buchta v Dobrém ránuMaková buchta z Dobrého rána
  • Věruška a Vtipné kašeO výživě a kaších na Dvojce Českého rozhlasu

Recepty pro duši

  • Pohankové palačinky na zelený čtvrtekPohankové palačinky …
  • Špaldová mouka a velikonoční beránekŠpaldová mouka a vel…
  • Maková buchta v Dobrém ránuMaková buchta z Dobr…

Témata – štítky

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, Access Bars® terapeutka, milovnice bylinek, nadšená kuchařka a máma tří dětí. Díky auře výrazně ovlivňující okolí, silné intuici a práci s energiemi posouvám váš život směrem k procesu ozdravení a zvědomění. S láskou jednoduše, chutně a radostně.

Čím se zabývám

  • O mně
  • Access Bars® terapie
  • Receptová inspirace
  • Objednávky Vtipné kaše
  • Vědomá výživa a konzultace

Co právě vařím

  • Pohankové palačinky na zelený čtvrtekPohankové palačinky …
  • Špaldová mouka a velikonoční beránekŠpaldová mouka a vel…

Kontakty

Věra JuliaVenoa Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2021 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.
Tvorba webových stránek Proweby.cz