Menu
  • Výživa
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Access Bars® sezení a kurzy
    • Access Bars® sezení
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty a články
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Recepty

MTVSS – doping pro imunitu a restart těla

Datum zveřejnění: 25.1.2023

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty

Naše tělo je vnímavý organizmus. Neustále s námi komunikuje. Poskytuje informace za hranicí naší mysli a logiky. Také v sobě hromadí traumata a nezpracované emoce. A podle toho pak funguje. Umět komunikovat s tělem = umět tělo uzdravit. Umět komunikovat s tělem = umět uvolnit problémy, které v životě mám.Umět komunikovat s tělem = uvolnit nahromaděná traumata a…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty Leave a comment

Jak ustát sváteční hodování bez trávicích potíží a kil navíc

Datum zveřejnění: 22.12.2022

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty

Jídlo je součástí všech setkání, svátků a oslav s blízkými a přáteli. Pravděpodobně se vám při takovém hodování stane, že jíte více, než byste jedli v jiný běžný den. To je v pořádku. Když to s jídlem poněkud přeženete, můžete zkusit některý ze záchranných tipů ájurvédy, jak hodokvas ustát a svému trávicímu systému trošku pomoct….

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty Leave a comment

Čokoládové kuličky z mandlí

Datum zveřejnění: 14.12.2022

Rubriky: Recepty | Sladké

Tedy opravdový marcipán ve slušivém pojedí bez cukru. Jednoduché cukroví, které si přizpůsobíte své konstituci a to chcete, protože pak se nic z té kuličky v těle nepřemění na tuk 🙂 Trik, které toto cukroví činí skvělým společníkem pro každou konstituci, tedy pro každé tělo a každé jedinečné nastavení je triviální. Jako ostatně všechno zásadní…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Kurzy Access Bars® aktuálně

Datum zveřejnění: 15.11.2022

Rubriky: Akce | Recepty | Workshopy

Co když s Bars přijde do života uvolnění, jaké jste ještě nezažili? Co když se konečně napojíte na moudrost uloženou hluboko ve Vás a budete prostě vědět… co, kdy a jak dělat, žít a tvořit? Co když prožijete klid a otevřete se hojnosti ve všech oblastech života? Co se stane, když k sobě pustíte otázky,…

Přečíst více »

Posted in Akce, Recepty, Workshopy Leave a comment

Prožitkový seminář s ájurvédou

Datum zveřejnění: 30.10.2022

Rubriky: Recepty | Semináře

Jak ovlivňuje zimní období naše těla? Co se hodí jíst a co ne? Jak to mám se svým nastavením zrovna teď a jak o sebe pečovat v duchu rovnováhy? Odrážíme se od energetických základů, na kterých stojí celý tento svět a povídáme si, jaké energie vládnou v zimě a jak s nimi zacházet – ve…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Semináře 2 Comments

Sváteční bábovka

Datum zveřejnění: 12.9.2022

Rubriky: Sladké
Bábovka

Výživná sváteční bábovka z najemno pomletých ovesných vloček překvapí jedním citrónovým trikem a naprosto famózní kresbou díky formě Nordic Ware z eshopu Denis Henry. Sladká chuť je láska Výsledná barva bábovky nemůže být jiná, než tmavá. Je to díky sušené třtinové šťávě a také kakau/karobu. Tento moučník je bezlepkový, použijete-li bezlepkové vločky a chuťové pohárky…

Přečíst více »

Posted in Sladké Leave a comment

Drobenkový koláč se švestkami

Datum zveřejnění: 26.8.2022

Rubriky: Recepty | Sladké
Drobenkový koláč se švestkami

Základ tohoto koláče je univerzální a dá se pasovat na širokou škálu ovoce. Upečete-li jej den dopředu, stihne nasáknout vlhkost a bude se doslova rozplývat na jazyku. S poměrem mouky si pohrajte. Použijete-li pohanku nebo certifikovaný bezlepkový oves, máte variantu pro celiaky. Drobenkový koláč se švestkami Na koláčovou formu o průměru cca 24 cm Suroviny:…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Tabouleh z quinoy

Datum zveřejnění: 22.8.2022

Rubriky: Přílohy | Recepty | Saláty
Tabouleh z quinoy

Hit srpnového kurzu Access Bars v Praze… jednoduchý a neskutečně dobrý obědový salát. Jedli jsme jej s kořeněnou kysanou smetanou a mozzarellou. Podávat jej můžete i jako přílohu k masu nebo grilovaným sýrům (vegani volí rostlinný sýr). Sama podstata taboulehu je ve směsici nadrobno nakrájené čerstvé zeleniny, uvařené obiloviny (v tomto případě pseudo-obiloviny) a hromady…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Saláty Leave a comment

Velikonoční perník

Datum zveřejnění: 16.4.2022

Rubriky: Recepty
Velikonoční perník

Místo rádoby čokoládových vajec a zajíců vrazte koledníkům do ruky úhledný perník. Pytlík s tímto perníkem vypadá skvěle. Zaručuji, že napřesrok jej budou vyžadovat dvojnásob. Pevná struktura s kořením v popředí Nečekejte nadýchanou perníkovou buchtu, co se peče litá na plech. Tohle těsto sice taky rozprostřete po pečícím  papíře, ale už při míchání budete tušit,…

Přečíst více »

Posted in Recepty Leave a comment

KIMČI, co uklidní strach

Datum zveřejnění: 9.3.2022

Rubriky: Foodblog | Konzervace | Přílohy | Recepty | Saláty
Kimči

Vítr i strach jsou v ájurvédě Váta. Když je některé energie příliš, dochází k nerovnováze. V nerovnováze nejsme ve svém středu a v tom pak podléháme.. manipulaci, vyhroceným emocím, nemocem. Pojďte se podívat, jak právě kimči harmonizuje příliš Váty. Když je Váty příliš, stoupá nervozita, třes, myšlenková roztříštěnost, strach, pocit nebezpečí, drsnost,.. Zpět k rovnováze…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Konzervace, Přílohy, Recepty, Saláty Leave a comment
  • 1 of 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 17
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Kurzy Access Bars® aktuálně
  • Výživné rozhovory: David KuklaVýživné rozhovory: David Kukla – co dává teď smysl zakladateli sítě farmářských prodejen Sklizeno
  • Výživné rozhovory - Bachovky a TkáňovkyVýživné rozhovory: jak pro zdraví využít Bachovy květové esence a Tkáňové soli – Bára Zechmeisterová

Pro tělo i duši

  • MTVSS – doping…
  • Jak ustát sváteční h…
  • Čokoládové kuličky z…

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, facilitátorka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím nastavení těla a mysli směrem ke zdravějšímu a radostnějšímu bytí. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Co nabízím

  • E-book s recepty Lehkost na talíři a v těle
  • Knihu Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Access Bars® individuální sezení
  • Access Bars® kurzy
  • Rozhovory – vystoupení – akce

Novinky

  • MTVSS – doping…
  • Jak ustát sváteční h…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2022 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}