Menu
  • Výživa
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Access Bars® sezení a kurzy
    • Access Bars® sezení
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty a články
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Recepty

Ovesné sušenky bez cukru

Datum zveřejnění: 15.5.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Ovesné sušenky bez cukru

Sušenky bez cukru s vyváženou lehce sladkou chutí. Sladidlem jsou rozmixované datle (nebo rozinky). Jsou bez lepku, když použijete bezlepkový oves a přítomnost čokolády slazené kokosovým nektarem je vynikající bonus, nikoliv však nutnost. Míchat těsto na sušenky je zábavná alchymie. Obvykle nachystám suroviny a míchání nechám na své nejmladší. Dáváme všechno tak nějak od oka,…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké Leave a comment

Slaný chlebíček s pórkem a sýrem

Datum zveřejnění: 7.5.2021

Rubriky: Přílohy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Slaný chlebíček s pórkem

Slaný chlebíček je skvělou svačinou, snídaní naslano nebo doplňkem k obědové polévce. A taky ideálním adeptem na brunch. Recept vznikl z muffinů, na které jsem měla rozpis na starém blogu U Věrušky v kuchyni. Rozpis jsem oprášila, inovovala a ejhle, luxusní slaný chlebíček je na světě. Slaný chlebíček a pesto Dá se jíst jen tak…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Snídaně, Svačiny Leave a comment

Pohankové palačinky na Zelený čtvrtek

Datum zveřejnění: 31.3.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Saláty
Pohankové palačinky na zelený čtvrtek

Na Zelený čtvrtek je zvykem pozřít leccos zeleného od obligátního špenátu až po zelené pivo. A co takhle zelené pohankové palačinky, ty jste už zkoušeli? Pokud netrváte na bezlepkové pohance, můžete si palačinky umíchat i ze špaldové hladké mouky. V takovém případě budou vláčnější. Podobně to platí i pro mléko. Ačkoliv nejsem běžný konzument kravského…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Saláty Leave a comment

Špaldová mouka a velikonoční beránek

Datum zveřejnění: 31.3.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Špaldová mouka a velikonoční beránek

Špaldová mouka a velikonoční beránek si velmi dobře rozumí. Podle tohoto receptu nemáte co zkazit a dokonce můžete i bezlepkově manévrovat a použít mouku pohankovou, chcete-li. Po pravdě, recept vychází z mého oblíbeného receptu na olejovou bábovku. Formu na beránka mám úplně maličkatou, takže jsem zbývající těsto umístila do kokotek. Úplně nejdůležitější na celém receptu…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké Leave a comment

Ájurvéda v cyklech – brzké jaro a stoupající Kapha

Datum zveřejnění: 7.3.2021

Rubriky: Články o výživě | Recepty
Brzké jaro Kapha období

Možná jste si všimli otoků či vyšší vlhkosti vaší kůže. Stejně jako zvířata probouzející se ze zimního spánku, i lidé se na jaře probouzí. Krásně to popisuje ájurvéda. Chytejte první silnější sluneční paprsky, jak jen můžete a koukněte, k čemu všemu můžete tohle období využít. Vlhkost března má také emocionální dopady. Po psychické stránce je…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Recepty Leave a comment

Maková buchta z Dobrého rána

Datum zveřejnění: 5.3.2021

Rubriky: Akce | Cooking show | Fotky a videa | Recepty | Sladké
Maková buchta v Dobrém ránu

Recept z vaření na ČT2 24. února 2021. Maková buchta bez lepku, laktózy a vajec. Po letech – přesně po třech letech intenzivní mateřské s mojí třetí – jsem přijala pozvání do Dobrého rána a vařila na téma „Bez cukru“. Kéž by těch fotek v respirátorech a rouškách raději ubývalo. Celé vaření i další recepty…

Přečíst více »

Posted in Akce, Cooking show, Fotky a videa, Recepty, Sladké Leave a comment

Batáty na pánev ve stylu „zdravějšího bramboráku“

Datum zveřejnění: 4.3.2021

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Batáty ve stylu bramboráku

Nastrouhaná zelenina restovaná na pánvi a zalitá vejcem je osvědčená rychlovka, když nestíhám udělat oběd. Takto upravené batáty milují i děti a k tomu jarní chimmichurri z rašící zeleně a čerstvé klíčky dělají z celé pánve superzdravý oběd. Co nabízí batáty? V tomto článku rozebírám, co jsem o výživnosti batát zjistila. Údajně mají příznivý vliv…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Leave a comment

Pomazánka z dýně

Datum zveřejnění: 11.1.2021

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Pomazánka z dýně

Upečte dýni, hodně dýně a udělejte z ní tento famózní dip. Pomazánka z dýně rovná se oranžová pusa, oranžová na triku a všude kolem, ale garantuju vám, že litovat nebudete. Ta pomazánka vznikla vlastně náhodou, když mi zbyla pečená dýně a já přemýšlela, co s ní. Následující recept je jen jednou z možných variant. Suroviny…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Snídaně, Svačiny Leave a comment

Pastinák a fenykl v krémové polévce

Datum zveřejnění: 9.1.2021

Rubriky: Polévky | Recepty
Krém z pastináku a fenyklu

Od podzimu do jara frčíme doma na krémových polévkách. Milují je i děti. Pastinák a fenykl jsou výjimečně lahodná dvojice. Zahřeje a pohladí… vyzkoušejte… Na krémových polévkách mě baví nejen ty všemožné kombinace, ale taky to, že naházím kusy surovin do hrnce, povařím, rozmixuji a za chvilku podávám ohromující polévku. Je to jednoduché, ale i…

Přečíst více »

Posted in Polévky, Recepty Leave a comment

(Ne) cukroví na poslední chvíli: bez cukru, efektně a rychle

Datum zveřejnění: 19.12.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Cukroví na poslední chvíli - čokoládové košíčky

Vánoční klasiku nepeču a když se chci sladce pobavit, „peču“ cukroví na poslední chvíli… čokoládové košíčky a švestkové kuličky s mákem. Jsou brilantní… v chuti i ve složení. Cukroví bez cukru jaksi postrádá základní význam toho slova, ale my mu to odpustíme, že jo. Pojďme si ale říct, že cukr ve vědomé výživě prostě není…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment
  • 3 of 17
  • « Předchozí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 17
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Kurzy Access Bars® aktuálně
  • Výživné rozhovory: David KuklaVýživné rozhovory: David Kukla – co dává teď smysl zakladateli sítě farmářských prodejen Sklizeno
  • Výživné rozhovory - Bachovky a TkáňovkyVýživné rozhovory: jak pro zdraví využít Bachovy květové esence a Tkáňové soli – Bára Zechmeisterová

Pro tělo i duši

  • MTVSS – doping…
  • Jak ustát sváteční h…
  • Čokoládové kuličky z…

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, facilitátorka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím nastavení těla a mysli směrem ke zdravějšímu a radostnějšímu bytí. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Co nabízím

  • Access Bars® terapie
  • Access Bars® kurzy
  • Kurz Vyživená žena
  • Kuchařku Vtipné kaše
  • Receptovou inspiraci

Novinky

  • MTVSS – doping…
  • Jak ustát sváteční h…

Kontakt

Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2022 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}