Menu
  • Výživa
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Access Bars® sezení a kurzy
    • Access Bars® sezení
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty a články
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Recepty

(Ne) cukroví na poslední chvíli: bez cukru, efektně a rychle

Datum zveřejnění: 19.12.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Cukroví na poslední chvíli - čokoládové košíčky

Vánoční klasiku nepeču a když se chci sladce pobavit, „peču“ cukroví na poslední chvíli… čokoládové košíčky a švestkové kuličky s mákem. Jsou brilantní… v chuti i ve složení. Cukroví bez cukru jaksi postrádá základní význam toho slova, ale my mu to odpustíme, že jo. Pojďme si ale říct, že cukr ve vědomé výživě prostě není…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Pečená dýně, čočka beluga a bylinky

Datum zveřejnění: 27.11.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Saláty
Pečená dýně a čočka beluga

Tato kombinace je doslova omamná – co do vůně i chuti… bylinky, pečená dýně, cibule a čočka beluga. Vyvážené nutričně i chuťově. K tomuto receptu se hodí použít dýně hokkaido nebo máslovou. Tak jako tak se v tomto případě dýně neloupe, ani ta máslová. Já použila hokkaido se zelenou slupkou, proto jsou pečené plátky dýně…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Saláty Leave a comment

Vánoční Itálie doma: Panettone

Datum zveřejnění: 20.11.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Panettone

Recept na panettone pochází z mé kuchyně léta páně 2011. Prošla jsem tehdy mnoho receptů, abych se ukotvila u tohoto. Už tenkrát jsem chtěla víc, než jen zaplácnout se obyčejnou buchtou. Díky tomu můžu říct, že panettone bude fungovat i se špaldovou moukou. Úplně nahradit cukr jiným sladidlem jsem zatím nezkoušela, ale letos se na…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Citrónový bochníček

Datum zveřejnění: 22.10.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Citrónový bochníček

Recept na citrónový bochníček mám dlouho a mezitím prošel významnou proměnou. Část mouky nahradily mandle a může být celý bezlepku, cukr je panela a je ho méně. U nás doma tento moučník symbolizuje předvánoční dobu a nechápu, že jej na tomto webu ještě nemám. Spěchám to napravit. Do bochníčku ráda používám špaldovku. Tu si sama…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Fermentovaná limonáda

Datum zveřejnění: 4.10.2020

Rubriky: Nápoje | Recepty
Fermentovaná limonáda

Elegantní způsob, jak dostat do těla přátelské bakterie a přitom využít ovocné a rozkvetlé dary přírody. Fermentovaná limonáda je jednoduché a vynikající doplnění pitného režimu každého labužníka. Jak na fermentaci Fermentování je založeno na kvasinkách, které se v ovoci či květech přirozeně vyskytují a na přidání sladidla – v našem případě medu či javorového sirupu…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty Leave a comment

Dýňová bábovka

Datum zveřejnění: 21.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Dýňová bábovka

Kořeněná dýňová bábovka je hutná po ovsu a vláčná po dýni. V Kripalu Kitchen ji pečou do chlebíčkové formy a říkají jí „Welcome Bread“. Kombinace s kořením dělá z této bábovky perfektní společnici pro chladná podzimní rána navíc činí buchtu lépe stravitelnou. Oves je moje srdeční záležitost a v podobě mouky jej cpu do buchet…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Švédský jablečný koláč

Datum zveřejnění: 16.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké

Skoro jako z Ikea. No jo, to nemyslím vážně. Tento švédský jablečný koláč je stopro lepší, než cokoliv z jídelny obchoďáku Ikea. To si pište. Stačí na něj čtyři jablka, ovšem sníst se dá celý i ve dvou lidech. Už je to tak. Koho baví různé švédské dezertíky, může zkusit tuhle jablečnou alternaci u sebe doma. Kdy…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Červená čočka: kuličky a pesto proti parazitům

Datum zveřejnění: 9.9.2020

Rubriky: Hlavní chody | Předkrmy | Recepty | Svačiny
Červená čočka: kuličky

Červená čočka v luxusní úpravě do kuliček je skvělá zejména na jaře či na podzim, když je třeba vysušit přebytečné tekutiny ze systému. O jakém systému to mluvím? Čočka a luštěniny obecně mají na tělo vysušující účinek. Když se k tomu přidá ještě tepelná úprava v podobě restování, je to sušička na druhou 🙂 Tento…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Předkrmy, Recepty, Svačiny Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Luštěniny, Obědy, Pro celou rodinu, Večeře, Veganské Leave a comment

Hruškový koláč na pekáč

Datum zveřejnění: 5.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké | Snídaně | Svačiny
Hruškový koláč na pekáč

Tento hruškový koláč v netradiční úpravě vás nadchne. Sypké suroviny se nahází na pekáč a následně zalití tekutou částí. Celé se to nasákne a promíchá až pečením v troubě. Jak jednodušší to může být? Na recept mě navedla má máma, našla jej v jedněch slovenských novinách. V originále nebyla žádná mandlová ani ovesná mouka a…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Snídaně, Svačiny Leave a comment

Hummus z mungo s pečenou dýní

Datum zveřejnění: 1.9.2020

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Hummus z mungo s pečenou dýní

Recept na jakože hummus – žádná cizrna a zelenina k tomu. Upeč dýni, uvař mungo a spoj to dohromady. Lepší kombinaci nevymyslíš. Ochutnej… Tento hummus jsem dělala jako občerstvení na workshop koncem srpna v Brně. Mazal se na semínkový chléb a doplnilo jej pesto a kvašená zelenina v kombinaci – červená řepa, kedlubna, zelené fazolky,…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Snídaně, Svačiny Leave a comment
  • 4 of 17
  • « Předchozí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 17
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Webinář živě: JAKÁ VÝŽIVA TĚ TEĎ PODPOŘÍ ŽÍT SVŮJ SEN?
  • Webinář - jak na plnění přání 2023Webinář zDARma: 10 tajemství, jak si plnit přání, aniž by ti pořád něco podráželo nohy
  • Access Bars kurzy v březnu 2023Kurzy Access Bars® aktuálně

Pro tělo i duši

  • Webinář živě: JAKÁ V…
  • 1. slovensko-český o…
  • MTVSS – doping…

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, facilitátorka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím nastavení těla a mysli směrem ke zdravějšímu a radostnějšímu bytí. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Co nabízím

  • E-book s recepty Lehkost na talíři a v těle
  • Knihu Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Access Bars® individuální sezení
  • Access Bars® kurzy
  • Rozhovory – vystoupení – akce

Novinky

  • Webinář živě: JAKÁ V…
  • 1. slovensko-český o…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2023 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}