Menu
  • Výživa
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Access Bars® sezení a kurzy
    • Access Bars® sezení
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty a články
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Hlavní chody

Bramborové vindaloo

Datum zveřejnění: 30.9.2021

Rubriky: Foodblog | Hlavní chody | Recepty
Bramborové vindaloo

Bramborové vindaloo je volnou variací na Ottolenghiho recept v kuchařce Plenty. Vařím podobně i jinou zeleninu.. kapustové růžičky, dýni, mrkev a jejich kombinace. Nejvíc mě na tom baví ta jednoduchost naprosto neúměrná výsledné explozi chutí. Dáte-li si práci s kořeněným základem – co do složek, nikoliv co do pracnosti – je úspěch naprosto nevyhnutelný. Dala…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Hlavní chody, Recepty Leave a comment

Rozkvetlé zeleninové sabdží s plackou

Datum zveřejnění: 16.8.2021

Rubriky: Foodblog | Hlavní chody | Recepty
Zeleninové sabdží s plackou

Sabdží zní tajuplně a přitom jde o jednoduchou dušenou zeleninu s kořením. Hodí se k ní rýže nebo placky a taky kupa jedlých květů a bylinek. Tento talíř jsem obědvala, když jsem vařila během práce na textech v počítači a běhání kolem mé nejmenší. Kompozice lahodí zejména Kapha a Pitta typům, Váta si k tomu…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Hlavní chody, Recepty 2 Comments

Quiche s květákem a sýrem

Datum zveřejnění: 2.7.2021

Rubriky: Foodblog | Hlavní chody | Recepty
Quiche s květákem a sýrem

Poslední dva týdny ujíždím na květáku. Jeden z mnoha receptů přináším sem i vám. A ukážu vám na něm, jak lze ladit jídlo k vyživení své jedinečnosti. Recept ideální pro všechny neexistuje. Jsme přece jedineční a potřebujeme jedinečný přístup. Existuje ale typologie, která vaši jedinečnost krásně popíše a pak existuje možnost, že se napojíte na…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Hlavní chody, Recepty Leave a comment

Batáty na pánev ve stylu „zdravějšího bramboráku“

Datum zveřejnění: 4.3.2021

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Batáty ve stylu bramboráku

Nastrouhaná zelenina restovaná na pánvi a zalitá vejcem je osvědčená rychlovka, když nestíhám udělat oběd. Takto upravené batáty milují i děti a k tomu jarní chimmichurri z rašící zeleně a čerstvé klíčky dělají z celé pánve superzdravý oběd. Co nabízí batáty? V tomto článku rozebírám, co jsem o výživnosti batát zjistila. Údajně mají příznivý vliv…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Leave a comment

Pečená dýně, čočka beluga a bylinky

Datum zveřejnění: 27.11.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Saláty
Pečená dýně a čočka beluga

Tato kombinace je doslova omamná – co do vůně i chuti… bylinky, pečená dýně, cibule a čočka beluga. Vyvážené nutričně i chuťově. K tomuto receptu se hodí použít dýně hokkaido nebo máslovou. Tak jako tak se v tomto případě dýně neloupe, ani ta máslová. Já použila hokkaido se zelenou slupkou, proto jsou pečené plátky dýně…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Saláty Leave a comment

Červená čočka: kuličky a pesto proti parazitům

Datum zveřejnění: 9.9.2020

Rubriky: Hlavní chody | Předkrmy | Recepty | Svačiny
Červená čočka: kuličky

Červená čočka v luxusní úpravě do kuliček je skvělá zejména na jaře či na podzim, když je třeba vysušit přebytečné tekutiny ze systému. O jakém systému to mluvím? Čočka a luštěniny obecně mají na tělo vysušující účinek. Když se k tomu přidá ještě tepelná úprava v podobě restování, je to sušička na druhou 🙂 Tento…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Předkrmy, Recepty, Svačiny Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Luštěniny, Obědy, Pro celou rodinu, Večeře, Veganské Leave a comment

Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Datum zveřejnění: 23.8.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Snídaně
Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Až vás potká zimní splín a budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si jáhlovou kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po úpravě – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly? Maminky malých dětí touží…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Snídaně Tagged Bez cukru, Bezlepkové, Celiakie, Hlavní chody, Kaše, Obědy, Podzimní sezóna Leave a comment

Kedlubnové soté

Datum zveřejnění: 16.7.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Kedlubnové soté

V tomto receptu zpracujete kedlubnu celou se vším všudy, takže i s listy… dokonalé využití daru přírody přesně tak, jak nám jej poskytla. Kedlubnové soté jsem publikovala nejprve jen do soukromé skupinky, kterou jsem vytvořila při očistě do úplňku 5. 7. 2020. Recept měl takový úspěch, že by bylo škoda si jej nechat jen pro…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Letní sezóna, Obědy, Pro celou rodinu, Pro těhotné, Veganské, Vegetariánské Leave a comment

Červená řepa se zeleninou a quinoou

Datum zveřejnění: 25.6.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Červená řepa s quinoou

V tomto jídle figuruje mladá červená řepa i s listy. Díky tomu budete mít v hrnci více nadzemní zeleniny, než té podzemní – rozuměj, rostoucí pod zemí. A to se tělu moc líbí. Řepu i listy v supermarketu nekoupíte. Musíte pro ni na záhon a když nemáte vlastní, tak ke svému farmáři 😉 Omrkněte Scuk.cz…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Tagged Jarní sezóna, Letní sezóna, Obědy, Večeře, Veganské Leave a comment

Dhal s červenou čočkou

Datum zveřejnění: 13.5.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Dhal s červenou čočkou

Typické indické luštěninové jídlo z jednoho hrnce, které názorně ukazuje, jak lze z jednoduchých surovin vytvořit levný a přitom skvostný pokrm. Dhal bývá součástí stravy při odlehčení jídelníčku, jeho složení stojí na luštěnině a koření, přičemž zeleninová složka je variabilní podle toho, co zrovna máte po ruce. Díky koření je dhal lehce pikantní a přesto…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Tagged Ajurvéda, Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Obědy, Večeře, Veganské, Vegetariánské Leave a comment
  • 1 of 2
  • 1
  • 2
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Kurzy Access Bars® aktuálně
  • Výživné rozhovory: David KuklaVýživné rozhovory: David Kukla – co dává teď smysl zakladateli sítě farmářských prodejen Sklizeno
  • Výživné rozhovory - Bachovky a TkáňovkyVýživné rozhovory: jak pro zdraví využít Bachovy květové esence a Tkáňové soli – Bára Zechmeisterová

Pro tělo i duši

  • MTVSS – doping…
  • Jak ustát sváteční h…
  • Čokoládové kuličky z…

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, facilitátorka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím nastavení těla a mysli směrem ke zdravějšímu a radostnějšímu bytí. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Co nabízím

  • E-book s recepty Lehkost na talíři a v těle
  • Knihu Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Access Bars® individuální sezení
  • Access Bars® kurzy
  • Rozhovory – vystoupení – akce

Novinky

  • MTVSS – doping…
  • Jak ustát sváteční h…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2022 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}