Menu
  • Výživa
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Access Bars® sezení a kurzy
    • Access Bars® sezení
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty a články
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Sladké

Borůvkový koláč

Datum zveřejnění: 7.8.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Borůvkový koláč

Jsem ale plná borůvkových dojmů. Na Vysočině dozrály, je jejich čas. Sbírací meditaci si nesmírně užívám, ale ještě víc pak ten výsledek… borůvkový koláč. Všechny nasbírané borůvky jsme nacpali – kromě úst – do tradičního rodinného koláče. Recept na něj patří do kategorie archivních a velmi jednoduchých. Ráda se pouštím i do propracovanějších variant třeba…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké Leave a comment

Ovesné sušenky bez cukru

Datum zveřejnění: 15.5.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Ovesné sušenky bez cukru

Sušenky bez cukru s vyváženou lehce sladkou chutí. Sladidlem jsou rozmixované datle (nebo rozinky). Jsou bez lepku, když použijete bezlepkový oves a přítomnost čokolády slazené kokosovým nektarem je vynikající bonus, nikoliv však nutnost. Míchat těsto na sušenky je zábavná alchymie. Obvykle nachystám suroviny a míchání nechám na své nejmladší. Dáváme všechno tak nějak od oka,…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké Leave a comment

Špaldová mouka a velikonoční beránek

Datum zveřejnění: 31.3.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Špaldová mouka a velikonoční beránek

Špaldová mouka a velikonoční beránek si velmi dobře rozumí. Podle tohoto receptu nemáte co zkazit a dokonce můžete i bezlepkově manévrovat a použít mouku pohankovou, chcete-li. Po pravdě, recept vychází z mého oblíbeného receptu na olejovou bábovku. Formu na beránka mám úplně maličkatou, takže jsem zbývající těsto umístila do kokotek. Úplně nejdůležitější na celém receptu…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké Leave a comment

Maková buchta z Dobrého rána

Datum zveřejnění: 5.3.2021

Rubriky: Akce | Cooking show | Fotky a videa | Recepty | Sladké
Maková buchta v Dobrém ránu

Recept z vaření na ČT2 24. února 2021. Maková buchta bez lepku, laktózy a vajec. Po letech – přesně po třech letech intenzivní mateřské s mojí třetí – jsem přijala pozvání do Dobrého rána a vařila na téma „Bez cukru“. Kéž by těch fotek v respirátorech a rouškách raději ubývalo. Celé vaření i další recepty…

Přečíst více »

Posted in Akce, Cooking show, Fotky a videa, Recepty, Sladké Leave a comment

(Ne) cukroví na poslední chvíli: bez cukru, efektně a rychle

Datum zveřejnění: 19.12.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Cukroví na poslední chvíli - čokoládové košíčky

Vánoční klasiku nepeču a když se chci sladce pobavit, „peču“ cukroví na poslední chvíli… čokoládové košíčky a švestkové kuličky s mákem. Jsou brilantní… v chuti i ve složení. Cukroví bez cukru jaksi postrádá základní význam toho slova, ale my mu to odpustíme, že jo. Pojďme si ale říct, že cukr ve vědomé výživě prostě není…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Vánoční Itálie doma: Panettone

Datum zveřejnění: 20.11.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Panettone

Recept na panettone pochází z mé kuchyně léta páně 2011. Prošla jsem tehdy mnoho receptů, abych se ukotvila u tohoto. Už tenkrát jsem chtěla víc, než jen zaplácnout se obyčejnou buchtou. Díky tomu můžu říct, že panettone bude fungovat i se špaldovou moukou. Úplně nahradit cukr jiným sladidlem jsem zatím nezkoušela, ale letos se na…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Citrónový bochníček

Datum zveřejnění: 22.10.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Citrónový bochníček

Recept na citrónový bochníček mám dlouho a mezitím prošel významnou proměnou. Část mouky nahradily mandle a může být celý bezlepku, cukr je panela a je ho méně. U nás doma tento moučník symbolizuje předvánoční dobu a nechápu, že jej na tomto webu ještě nemám. Spěchám to napravit. Do bochníčku ráda používám špaldovku. Tu si sama…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Dýňová bábovka

Datum zveřejnění: 21.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Dýňová bábovka

Kořeněná dýňová bábovka je hutná po ovsu a vláčná po dýni. V Kripalu Kitchen ji pečou do chlebíčkové formy a říkají jí „Welcome Bread“. Kombinace s kořením dělá z této bábovky perfektní společnici pro chladná podzimní rána navíc činí buchtu lépe stravitelnou. Oves je moje srdeční záležitost a v podobě mouky jej cpu do buchet…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Švédský jablečný koláč

Datum zveřejnění: 16.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké

Skoro jako z Ikea. No jo, to nemyslím vážně. Tento švédský jablečný koláč je stopro lepší, než cokoliv z jídelny obchoďáku Ikea. To si pište. Stačí na něj čtyři jablka, ovšem sníst se dá celý i ve dvou lidech. Už je to tak. Koho baví různé švédské dezertíky, může zkusit tuhle jablečnou alternaci u sebe doma. Kdy…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Hruškový koláč na pekáč

Datum zveřejnění: 5.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké | Snídaně | Svačiny
Hruškový koláč na pekáč

Tento hruškový koláč v netradiční úpravě vás nadchne. Sypké suroviny se nahází na pekáč a následně zalití tekutou částí. Celé se to nasákne a promíchá až pečením v troubě. Jak jednodušší to může být? Na recept mě navedla má máma, našla jej v jedněch slovenských novinách. V originále nebyla žádná mandlová ani ovesná mouka a…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Snídaně, Svačiny Leave a comment
  • 1 of 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 6
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Sama doma 28.1.2022Vaření v Sama doma 28.1.2022
  • Výživné rozhovory: Pavel MenclVýživné rozhovory
  • Vyživená ženaOn-line kurz Vyživená žena – získej maximum ze života v souladu se svým tělem i duší

Pro tělo i duši

  • Velikonoční perníkVelikonoční perník
  • KimčiKIMČI, co uklidní st…
  • Sama doma 28.1.2022Vaření v Sama doma 2…

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, Access Bars® facilitátorka, nadšená experimentátorka v kuchyni a máma tří dětí. Díky auře manifestora a silné intuici posouvám za pomocí ájurvédy, seberozvojových technik a nástrojů váš život směrem k procesu ozdravení mysli i těla. S lehkostí, jednoduše, chutně a radostně.

Co nabízím

  • Access Bars® terapie
  • Kurz Vyživená žena
  • Kuchařku Vtipné kaše
  • Receptovou inspiraci

Novinky

  • Velikonoční perníkVelikonoční perník
  • KimčiKIMČI, co uklidní st…

Kontakt

Věra JuliaVenoa Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2021 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}