Menu
  • O mně
  • Čím se zabývám
    • Access Bars ®
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Produkty pro zdraví
  • Foodblog
    • Recepty
    • Články o výživě
    • Kam na jídlo
  • Akce
    • Workshopy
    • Semináře
    • Cooking show
  • Fotky a videa
  • Kontakt

Články v časopise Apetit

Špaldová mouka v Apetitu

Datum zveřejnění: 20.12.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog
Špalda v Apetitu

Taky jste měli celý rok tak napilno? No jo, konec prosince. Už je tu zase ten správný čas se zastavit, v klidu popít horkého nápoje, něco dobrého zakousnout (třeba krekry) a něco zajímavého si přečíst. Poslyšte, znáte už špaldovku? Píšu o ní v aktuálním Apetitu (01/2012), jenže jsem se tak rozšoupla, že to všechno na…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog Tagged Seriál v Apetitu, Vánoce, Zimní sezóna Leave a comment

Vanilka v Apetitu

Datum zveřejnění: 6.12.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog
Vanilka v Apetitu

Vánoce voní vanilkou, souhlasíte? Ještě v lednici nemáte svůj vlastní vanilkový extrakt? No tak honem, ať jej stihnete vyrobit do Vánoc.  V původním textu článku do Apetitu 12/2011 jsem se navezla do průmyslového „vanilkového pudinku“, protože mi vadí, že vůbec není vanilkový. Text o hromádce uměle ovoněného kukuřičného škrobu s trochou barviva se v článku…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog Tagged Seriál v Apetitu, Vánoce, Zimní sezóna Leave a comment

Sůl v Apetitu

Datum zveřejnění: 10.11.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog
Sůl v Apetitu

Toto číslo je tak nějak blogerek plné. Se mnou jste si zasolili. S Julií prošli vinicemi autentistů a se Šárkou zkoukli bramborovou kuchařku. Mimochodem teď mám právě rozpitý Bogdanův Řezlík 2009 (na veltlin.cz už jej nenajdete). Když jsem doma testovala bylinkovou sůl, zkusila jsem nejdřív upéct pekáč plný zeleniny. S tou nikdy nic nezkazíte. A…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog Tagged Seriál v Apetitu Leave a comment

Jeřabiny v Apetitu

Datum zveřejnění: 16.9.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog
Jeřabiny v Apetitu

Jsem ujetá přes oranžové plody. Na podzim pravidelně spásám okolní jeřabiny, obírám nejhezčí šípkové keře a ze zahrady do kuchyně tahám po jednom všechny naše dýně hokkaido. Takže jistě chápete, proč jsem si v říjnovém čísle časopisu Apetit pochutnala právě na jeřabinách. Nenechte je ptákům! Jestli je tu ještě někdo, kdo považuje jeřabiny za nejedlé,…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog Tagged Podzimní sezóna, Seriál v Apetitu Leave a comment

Bylinky v Apetitu

Datum zveřejnění: 14.8.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog
Bylinky v Apetitu

Ani jsem se nenadála a už je tu další Apetit, tentokrát bylinkový. Nezdá se vám, že to léto někam rychle uteklo? Ještěže jsem stihla jeho voňavý bylinný kus zakonzervovat do oleje, který se teď budu snažit podsunout i vám. Na balkóně mi právě zběsile kvete měsíček i levandule a taky zrají rajčátka. Akorát lichořeřišnici se…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog Tagged bylinky, Letní sezóna, Seriál v Apetitu Leave a comment

Levandule v Apetitu

Datum zveřejnění: 4.7.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog
Levandule v Apetitu

Tak tu máme další číslo, vykecávám v něm o levanduli, ale ne tak moc, jak bych sama chtěla. Proto čtěte tady, co fialového mám ještě na srdci. Levanduli mám moc ráda. Voněla mi nejdřív jen ve skříni. Pak mě nakopla levandulová bábovička od Kokina a se sušenými květy v mé kuchyni se začaly dít věci….

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog Tagged bylinky, Letní sezóna, Seriál v Apetitu Leave a comment

Akce a vystoupení

  • Každý pátek živěŽIVĚ O VÝ-ŽIVĚ – každý pátek živě na FB
  • Maková buchta v Dobrém ránuMaková buchta z Dobrého rána
  • Věruška a Vtipné kašeO výživě a kaších na Dvojce Českého rozhlasu

Recepty pro duši

  • Pohankové palačinky na zelený čtvrtekPohankové palačinky …
  • Špaldová mouka a velikonoční beránekŠpaldová mouka a vel…
  • Maková buchta v Dobrém ránuMaková buchta z Dobr…

Témata – štítky

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, Access Bars® terapeutka, milovnice bylinek, nadšená kuchařka a máma tří dětí. Díky auře výrazně ovlivňující okolí, silné intuici a práci s energiemi posouvám váš život směrem k procesu ozdravení a zvědomění. S láskou jednoduše, chutně a radostně.

Čím se zabývám

  • O mně
  • Access Bars® terapie
  • Receptová inspirace
  • Objednávky Vtipné kaše
  • Vědomá výživa a konzultace

Co právě vařím

  • Pohankové palačinky na zelený čtvrtekPohankové palačinky …
  • Špaldová mouka a velikonoční beránekŠpaldová mouka a vel…

Kontakty

Věra JuliaVenoa Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2021 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.
Tvorba webových stránek Proweby.cz