Zelené vafle

Místo obligátního špenátu na Zelený čtvrtek zkuste toto zelené těsto. Je lowcarb a bez lepku a luxusní chuti. Nemáte vaflovač? Nevadí, upečte si placky.

K vaflím / plackám se hodí podávat dip. Já umíchala tvarohový s růžovým pepřem a trochou mletého kardamomu. Dovedu si k tomu ale představit třeba avokádový dip nebo rovnou guacamole.

Suroviny na 4 vafle / placky:

  • 100 g zelených listů – polníček, špenát, rukola, bršlice kozí noha, ptačinec žabinec, listy pampelišky… co vám přijde pod ruku
  • 10 – 20 g petrželky nebo kopru nebo koriandru nebo natě fenyklu nebo jarní cibulky nebo směs toho všeho
  • 50 g nastrouhaného sýra – Blaťácké zlato / mozzarella na strouhání / Ementál
  • 50 g mandlové mouky – jemně pomleté mandle
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl – ideálně růžová himálajská
  • 2 vejce – ideálně slepic ze dvora
  • přepuštěné máslo na vymazání vaflovače nebo na smažení placek

Do mixéru navrstvěte všechnu zeleň a vejce – vždy část zeleně a na to vejce, pak další část zeleně a vejce.

Rozmixujte.

Přidejte mandlovou mouku, strouhaný sýr, sůl a pepř a znovu promixujte.

Pečete vafle na rozehřátém a přepuštěným máslem vymazaném vaflovači nebo tvořte a pečte placky na pánvi.

Podávejte s dipem z tvarohu nebo avokáda.

Nepropásněte další výživné tipy a přihlaste se k odběru novinek…

Přijde vám za týden max. jedna zpráva plná postřehů ze světa výživy těla i duše.