Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Konzervace

Domácí kečup

Datum zveřejnění: 28.8.2023

Rubriky: Konzervace | Recepty
Domácí kečup

Recept na domácí kečup mám od přítelkyně, ke které se dostal skrze její klientku. Moje děti kečup milují a výhodou tohoto receptu je, že zároveň vyrobím i omáčku k těstovinám. Každé léto dělám kečup aspoň ze dvou várek a letos to bude dokonce dávka trojitá. Máte-li dostatek rajčat, udělejte si zásobu omáčky i kečupu, v…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Bez laktózy, Bezlepkové, Pro celou rodinu, Pro děti

Janské ořechy

Datum zveřejnění: 24.6.2023

Rubriky: Foodblog | Konzervace | Recepty

Když mi před několika lety dal rozhlasový kolega s potutelným úsměvem ochutnat podivně hnědavou hmotu ze zavařovačky, nečekala jsem zázraky. A od té doby jsou Janské ořechy pro mě synonymem vrcholné delikatesy. Dokonale mi v chuťové paměti utkvěly. Dostaly jsme s kolegyněmi recept a pověsily ho na nástěnku. Nikdy se ani jedna z nás k jeho realizaci…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Konzervace, Recepty

Pesto ze smrkových výhonků

Datum zveřejnění: 8.6.2023

Rubriky: Foodblog | Konzervace | Přílohy | Recepty | Svačiny

K pečené zelenině, do tortil, na grilovaný sýr nebo ke steaku. Úplně běžné pesto, ve kterém jedna kouzelná přísada udělá divy. Asi jste už o smrkových výhoncích slyšeli. Co do blahodárných účinků, hodí se vyrobit z nich sirup. Co se kulinárního zážitku týče, vřele doporučuji použít je do následujícího pesta. V tomto případě to budete…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Konzervace, Přílohy, Recepty, Svačiny

KIMČI, co uklidní strach

Datum zveřejnění: 9.3.2022

Rubriky: Foodblog | Konzervace | Přílohy | Recepty | Saláty
Kimči

Vítr i strach jsou v ájurvédě Váta. Když je některé energie příliš, dochází k nerovnováze. V nerovnováze nejsme ve svém středu a v tom pak podléháme.. manipulaci, vyhroceným emocím, nemocem. Pojďte se podívat, jak právě kimči harmonizuje příliš Váty. Když je Váty příliš, stoupá nervozita, třes, myšlenková roztříštěnost, strach, pocit nebezpečí, drsnost,.. Zpět k rovnováze…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Konzervace, Přílohy, Recepty, Saláty

Džem z černého rybízu bez cukru

Datum zveřejnění: 5.8.2020

Rubriky: Konzervace | Recepty
Černý rybíz džem

Džem z černého rybízu bez špetky cukru je přirozeně nasládlý a komu to nestačí, pomůže si rozinkami. Tohle bude bavit zejména ty z vás, co holdujete přirozeným chutím a výživě bez nadmíry cukru. Černý rybíz želíruje tak, že při vaření žádný jablečný pektin nebo jiný hustící agent nepotřebujete. Máte-li k dispozici i angrešt, vřele doporučuji…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Bez cukru, Konzervace, Letní sezóna, Veganské, Zavařování

Kávový peeling

Datum zveřejnění: 9.7.2020

Rubriky: Články o výživě | Konzervace | Na tělo | Recepty
Kávový peeling

Pro milovníky kávy nebo jen její vůně je kávový peeling naprosté must have. Aplikuje se na tělo a je neuvěřitelně vyživující a pečující… pro vaši kůži i lymfu. Vyrobit si vlastní peeling je to nejjednodušší, co do kosmetické výživy můžete pro tělo udělat. Proč potřebujete zrovna peeling? Tři PRO pro kávový peeling odstraňuje odumřelé buňky…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Konzervace, Na tělo, Recepty Tagged Kosmetika

Tymiánový sirup a extrakt

Datum zveřejnění: 21.6.2020

Rubriky: Články o výživě | Konzervace | Nápoje | Recepty
Tymiánový sirup

Sezóna bezinkových květů je takřka za námi, tak z čeho dalšího sirup dělat? Podle receptu na tymiánový sirup můžete zpracovat řadu bylinek, nejen tymián. A komu vadí hromada cukru, vyrobí si extrakt… účinek silnější, dávkování opatrnější. Tymiánový sirup Venku prší a prší a tymián už pomalu odkvetl. To ale vůbec nevadí. Na rozdíl od bezinek,…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Konzervace, Nápoje, Recepty Tagged bylinky, Letní sezóna, Sirupy

Tělový peeling se solí a růží

Datum zveřejnění: 16.6.2020

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Konzervace | Na tělo | Recepty
Tělový peeling se solí a růží

Tělový peeling je výživou pro naši kůži. Výživa kůže je nedílnou součástí výživy celého těla. Má kamarádka Maki říká „Co můžu sníst, tím se můžu namazat.“ a já dodávám, že to platí i naopak. Chutnal by vám váš aktuální krém na tělo? Já se teď mažu mrkvovým olejem, arganovým olejem a taky používám ghí plus…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Konzervace, Na tělo, Recepty Tagged bylinky, Kosmetika, Krémy a oleje na tělo

Tymián obecný – účinky a recepty s tymiánem

Datum zveřejnění: 5.6.2020

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Fotky a videa | Konzervace | Recepty
Tymián obecný

Zrovna v tuto chvíli tymián kvete a hemží se to kolem něj včelami – vidíte ji na fotce? U sousedů bude tymiánový med a u nás zase mast a oblíbené recepty s tymiánem. Proč tymián nesmí chybět v žádné bylinkové zahrádce ani v záloze domácí přírodní lékárny se dozvíte právě zde. Tymián je ušlechtilým bratrem…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Fotky a videa, Konzervace, Recepty Tagged bylinky, Jarní sezóna, Krémy a oleje na tělo, Letní sezóna

KOSMETIKA: pleťová mast pampelišková

Datum zveřejnění: 9.5.2020

Rubriky: Konzervace | Recepty
Pleťový krém z pampelišek

Výživou pro tělo je i to, co dáváme na něj, tedy čím se mažeme. Cokoliv si dáte na kůži je to skoro jako byste to snědli. Řekněte, chutnal by vám krém, kterým jste si dneska ráno namazali obličej? Používat na pleť různorůzné kvalitní rostlinné oleje v neskutečně omamných kombinacích mě naučila má přítelkyně kosmetička Raduška…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Jarní sezóna, Kosmetika, Krémy a oleje na tělo
  • 1 of 2
  • 1
  • 2
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}