O ájurvédě, výživě a péči o sebe na podzim
S Veronikou Hájkovou jsme si v její skupině Průzkumníkem zdravého vaření povídali o ájurvédě, její podstatě a doporučeních pro podzim. Celý rozhovor najdete ve Facebookové skupině pod tímto odkazem.
S Veronikou Hájkovou jsme si v její skupině Průzkumníkem zdravého vaření povídali o ájurvédě, její podstatě a doporučeních pro podzim. Celý rozhovor najdete ve Facebookové skupině pod tímto odkazem.
Recept z vaření na ČT2 24. února 2021. Maková buchta bez lepku, laktózy a vajec. Po letech – přesně po třech letech intenzivní mateřské s mojí třetí – jsem přijala pozvání do Dobrého rána a vařila na téma „Bez cukru“. Kéž by těch fotek v respirátorech a rouškách raději ubývalo. Celé vaření i další recepty…
Byla jsem ve středu 10. února 2021 v Brně… ve skvostné budově architekta Ernsta Wiesnera. Tam jsem prožila několik (celkem dost) krásných let editováním webových stránek a teď… Teď tam chodím už jen na rozhovory… a velmi ráda. Nabitá hodina o kaších pro Dvojku Českého rozhlasu je k poslechu v rozhlasovém audioarchivu tady. Všechno o…
6. října 2020 jsem v pořadu Sama doma ukazovala co vše se dá elegantně fermentovat. O fermentaci šlo hlavně proto, že dnes už víme, jak důležitý je zdravý střevní mikrobiom a jak zásadní je pro naši imunitu. Fermentované potraviny dodávají našemu tělu přirozenou dávku správných bakterií, které pak podporují ty správné procesy v našem zažívání……
Mrkvový krém a černucha patří k videu z mého ranního tance u plotny někdy v první půlce června. Stává se, že jsem ještě v pyžamu a už vařím oběd. Obvykle to není ani tak ráno, jako dopoledne. Když se zaberu do všech těch barev, tvarů a vůní, těžko se mi odchází i přesto, že je…
Dostala jsem dotaz, jak podpořit tělo v léčení po mozkové mrtvici a trombóze. Když jsem se na to téma naladila, propojila se mi a přišla spousta informací, které se budou hodit nejen té, které dotaz vyslala. Mám vám to vše tady předat, a tak tedy činím. Celé to souvisí i s kvalitou krve a natočila…
Zrovna v tuto chvíli tymián kvete a hemží se to kolem něj včelami – vidíte ji na fotce? U sousedů bude tymiánový med a u nás zase mast a oblíbené recepty s tymiánem. Proč tymián nesmí chybět v žádné bylinkové zahrádce ani v záloze domácí přírodní lékárny se dozvíte právě zde. Tymián je ušlechtilým bratrem…
Zelené vibrace na talíři jsou pro nás důležité nejen na Zelený čtvrtek. V duchu série TerapieChutí tentokrát jednoduchá, lokální, levná a veskrze chutná polévka z čehokoliv jedlého zeleného, co posbíráte na zahradě, u lesa nebo v nouzovém případě koupíte v obchodě. Zelené listy můžete použít všemožné – pažitku, polníček, mladý špenát, mladé pampeliškové listy, mangold,…
Tyto snídaně se připravují téměř samy. Spousta tipů na jednom místě. A taky medaile pro všechny bytosti, které s klidem a pevnou vírou prochází obdobím víru kolem covid-19. Fermentované kaše na dva způsoby pro podporu breberek ve střevě a tím naší imunity. Vývar, vejce s divokou zelení, kváskové lívance. Dva konkrétní recepty hned tu k…
Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.