Tradiční recepty v úpravě bez lepku a laktózy v Dobrém ránu
Jak a co jsem vymyslela pro vaření s omezením, tedy česká klasika bez lepku, bez laktózy, pečení bez vajec a s nízkým glykemickým indexem. To vše v Dobrém ránu 4. listopadu 2016.
Jak a co jsem vymyslela pro vaření s omezením, tedy česká klasika bez lepku, bez laktózy, pečení bez vajec a s nízkým glykemickým indexem. To vše v Dobrém ránu 4. listopadu 2016.
Momentka posledních soust z dýňovo-bramborového vaření na Vivat Zelňák v Brně. Foto a moderátorská asistence Honza Šmikmátor. Nejkouzelnější okamžik byl, když dvouletý mladík uždiboval zbytek pak choi a petrželku z dýňové omelety. Snědlo se všechno.
Bezlepkové svačiny pro všechny. Jde to i bez instantních směsí. Chutnalo přítomným dětem? A je lepek takový strašák? A tak se stalo, že s televizní zkušeností stoupá i moje sdílnost, čímž samozřejmě narážím na časový rámec. Televizní čas je neoblomný a vecpat všechno zajímavé do pár minut je téměř nemožné. Mám vždy po vysílání zvláštní…
Živelná odpolední hodinka živého vaření s výsledkem a ochutnávkou… tvarohové noky s pohankou, jahodovým listím a mandlemi a třešňovo-jahodový rozvar s mátou, rumem a hřebíčkem.
Páteční Novoluní bylo lívancové. Stavěly se lívance do věží, byla mňamózní legrace a energie proudila celým studiem. Velmi vydařené ráno. První vstup Týkáme si! Všichni! Hurá 🙂 Intro, kolik lívanců se bude dělat a z čeho budou. Mrkněte na moji instantní směsku, skvělá věc do spíže pro nouzové případy. Druhý vstup Krásně to voní, je…
Víte, jak dlouho trvalo stloukání másla v máselnici? A víte, proč na svých akcích nepotkávám známé? Abych se naučila plavat sama. Moderátorský křest ohněm, uff, povedlo se. Díky za ty lekce, díky všem co u toho byli, je to jízda!
Seminář a workshop v rodinném centru Rolnička v brněnských Černovicích. Komplet práce holčiček. Maminky jen lehce pomáhaly a mezitím se mnou leccos výživového probraly. Pesto z medvědího česneku, těstoviny z ječné mouky, tapioka dezert. Tenhle tým je moje odměna.
Hrátky s červenou řepou v Dobrém ránu na čété dvojce. Všechno se snědlo do posledního drobku. Vaření v Dobrém ránu je především zábava. Tentokrát ve znamení červené kořenovky. Téma pro únor jako stvořené. Ty, kdož slaví sv.Valentýna bude zajímat zejména čokoládový koláč s červenou řepou. V prvním vstupu Salát s rukolou, pečenou červenou řepou, kozím…
Párkrát jsem vařila na jóga víkendech, které organizuje spřízněná dušička Daniela. Víkend zalitý sluncem s neméně jasně zářící jógou mé přítelkyně Danušky Čechmanové (tenkrát ještě Punk jóga čekala na zrození). Celé to bylo jeden velký barevný mazec a tanec.. v kuchyni i mimo ni. A dokonce jsem měla čas mezi vařením pobýt venku…
V rodinném centru Rolnička v Brně jsem v letech 2015/2016 dělala šňůru seminářů/workshopů na aktuální zdravovýživová témata. Zformovala se tam parta zvídavých žen a jejich dětí, se kterou jsme se pak obohacovaly navzájem. Moc krásné období to bylo. Většinu seminářů / workshopů tady jsem se naplno věnovala jejich vedení, takže jsem nestíhala ani fotit. Dohledala…