Fermentování v Sama doma

6. října 2020 jsem v pořadu Sama doma ukazovala co vše se dá elegantně fermentovat.

O fermentaci šlo hlavně proto, že dnes už víme, jak důležitý je zdravý střevní mikrobiom a jak zásadní je pro naši imunitu. Fermentované potraviny dodávají našemu tělu přirozenou dávku správných bakterií, které pak podporují ty správné procesy v našem zažívání…

Musela jsem mít celou dobu vysílání na sobě roušku i rukavice, skrze strašák virus. Žádná hitparáda pracovat takto v kuchyni to není. Přesto všechno důležité, co jsem chtěla říct, zaznělo.

Ukázala jsem fermentovanou limonádu, na kterou máte recept u mě na blogu. Ukázala jsem nakládané papriky plněné strouhanou cuketou a fermentovanou pohankovo-ovesnou kaši s mákem, která je součástí druhého vydání mé knížky Vtipné kaše.

Celé vysílání s oběma vstupy najdete v archivu ČT tady…