Salát z brokolice, pak choi a ředkviček

Muž párkrát přišel z obchodu s ředkvičkami v tašce. Sama bych je zřejmě nekoupila bo mě to táhne víc k sezónní zelenině, ale když už jsou tu.. dokoupila jsem brokolici a pak choi a smíchala to s famózní zálivkou.

Vznikla snová chuťová kombinace. Sofistikovaná chuť, sametová a křupavá struktura. Právě ona zálivka dělá ze salátu záležitost, vhodnou i pro Váta typy, brokolice projde blanšírováním, což ji činí lépe stravitelnou pro všechny.

Salát z brokolice, pak choi a ředkviček

Suroviny i postup:

Růžičky jedné brokolice spařte ve vroucí vodě, chvíli blanšírujte tak, aby povolily. Brokolici vyjměte, ochlaďte pod studenou vodou, osušte a nechte stranou.


1 pak choi zelíčko nakrájejte na jemné proužky.

Ředkvičky (asi 6 kousků) nakrájejte na tenká kolečka.

V misce na zálivku promíchejte 4 lžíce mandlového másla, 4 lžíce sezamového oleje, lžičku javorového sirupu, kůru z 1 bio citronu a šťávu z něj v množství dle chuti.

Přidejte růžovou himálajskou sůl, prolisovaný stroužek česneku a jemně nasekaný čerstvý zázvor. Zeleninu promíchejte se zálivkou a ihned podávejte.

Budete-li podávat později, smíchejte zálivku s připravenou zeleninou až těsně před podáváním.