Pohankové palačinky na Zelený čtvrtek

Na Zelený čtvrtek je zvykem pozřít leccos zeleného od obligátního špenátu až po zelené pivo. A co takhle zelené pohankové palačinky, ty jste už zkoušeli?

Pokud netrváte na bezlepkové pohance, můžete si palačinky umíchat i ze špaldové hladké mouky. V takovém případě budou vláčnější. Podobně to platí i pro mléko.

Ačkoliv nejsem běžný konzument kravského mléka, v případě palačinek dělám často výjimku. S kravským mlékem jsou totiž vždycky, ale opravdu vždycky pěkně pružné, vláčné a dobře se motají. Můžete experimentovat s mlékem rostlinným, to rozhodně ano. Mě z těch experimentů však zatím vždy vyšly palačinky méně pružné, lépe řečeno nepružné a to děti moc nebaví. Dejte mi vědět, jestli máte vlastní trik na pružnost 🙂

Zelená spirulina

O prospěšnosti řasy spiruliny pro naše tělo víme mnoho. Používám řasu z Havajských ostrovů od firmy Energy a díky spolupráce s nimi ji nabízím i svým klientům. Většinou v nabídce tématických balíčků sestavených mnou pro momentální sezónu. Mrkněte tady.

Energy.cz na stránkách o spirulině píší:

Spirulina rychle obnovuje výkonnost těla a regeneruje organismus při vysoké zátěži, takže ji můžeme nabídnout nejen k doplňování sil, ale s úspěchem ji lze použít v rámci zachování mladistvého těla i ducha. Její rejuvenilizační účinky pomáhají udržet vysokou schopnost adaptability těla i v momentech nesprávné životosprávy (alkohol, nezdravé párty…). Představuje jednu z nejlepších variant harmonizace při celkovém vykolejení organismu, projevujícím se mnoha problémy s nestandardními zdravotními projevy a nejednoznačnými chorobami.

Pohankové palačinky na Zelený čtvrtek

na 6 palačinek

Suroviny:

  • 500 ml mléka
  • 120 g pohankové mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky prášku ze spiruliny
  • špetka mletého kardamomu
  • špetka soli
  • přepuštěné máslo

Postup:

Mléko metličkou promíchejte s vejcem, přidejte špetku soli a kardamomu.

Pak pomalu přisypávejte mouku a promíchávejte. Nakonec přidejte spirulinu a dobře prošlehejte metličkou.

Na celý proces můžete také použít robot.

Těsto nechte uležet, ideálně přes noc, ale stačí i hodina v chladu.

Na přepuštěném másle opékejte palačinky klasicky z obou stran.

Nepropásněte další výživné novinky a přihlaste se k odběru novinek:

Přijde vám za týden max. jedna zpráva plná postřehů ze světa výživy těla i duše.