Bezinkový sirup a moje vychytávky
Nakřápnutí v zimě, jako když jej najdeme. Bezinkový sirup jak jej dělám já a moje tipy na to, co funguje, aby celou zimu vydržel.
Nakřápnutí v zimě, jako když jej najdeme. Bezinkový sirup jak jej dělám já a moje tipy na to, co funguje, aby celou zimu vydržel.
Taky jste měli celý rok tak napilno? No jo, konec prosince. Už je tu zase ten správný čas se zastavit, v klidu popít horkého nápoje, něco dobrého zakousnout (třeba krekry) a něco zajímavého si přečíst. Poslyšte, znáte už špaldovou mouku? Píšu o ní v aktuálním Apetitu (01/2012), jenže jsem se tak rozšoupla, že to všechno…
Vánoce voní vanilkou, souhlasíte? Ještě v lednici nemáte svůj vlastní vanilkový extrakt? No tak honem, ať jej stihnete vyrobit do Vánoc. V původním textu článku do Apetitu 12/2011 jsem se navezla do průmyslového „vanilkového pudinku“, protože mi vadí, že vůbec není vanilkový. Text o hromádce uměle ovoněného kukuřičného škrobu s trochou barviva se v článku…
Toto číslo je tak nějak blogerek plné. Se mnou jste si zasolili. S Julií prošli vinicemi autentistů a se Šárkou zkoukli bramborovou kuchařku. Mimochodem teď mám právě rozpitý Bogdanův Řezlík 2009 (na veltlin.cz už jej nenajdete). Když jsem doma testovala bylinkovou sůl, zkusila jsem nejdřív upéct pekáč plný zeleniny. S tou nikdy nic nezkazíte. A…
Jsem ujetá přes oranžové plody. Na podzim pravidelně spásám okolní jeřabiny, obírám nejhezčí šípkové keře a ze zahrady do kuchyně tahám po jednom všechny naše dýně hokkaido. Takže jistě chápete, proč jsem si v říjnovém čísle časopisu Apetit pochutnala právě na jeřabinách. Nenechte je ptákům! Jestli je tu ještě někdo, kdo považuje jeřabiny za nejedlé,…
Ani jsem se nenadála a už je tu další Apetit, tentokrát bylinkový. Nezdá se vám, že to léto někam rychle uteklo? Ještěže jsem stihla jeho voňavý bylinný kus zakonzervovat do oleje, který se teď budu snažit podsunout i vám. Na balkóně mi právě zběsile kvete měsíček i levandule a taky zrají rajčátka. Akorát lichořeřišnici se…
Tak tu máme další číslo, vykecávám v něm o levanduli, ale ne tak moc, jak bych sama chtěla. Proto čtěte tady, co fialového mám ještě na srdci. Levanduli mám moc ráda. Voněla mi nejdřív jen ve skříni. Pak mě nakopla levandulová bábovička od Kokina a se sušenými květy v mé kuchyni se začaly dít věci….
S pusou plnou bylinkové máčky olizuji lžíci a vyťukávám do klávesnice, že neznám lepší zapečený hrnec zeleniny, než je tento. Na běžné francouzské brambory po tomto jídle můžete zapomenout. Kdybych chtěla uctít početnou vegetariánskou návštěvu, upekla bych tyhle brambory. A stejně bych se rozhodla i v případě, kdy je třeba nahrát pár bodů ve prospěch…
Bylo, nebylo. Před mnoha a mnoha lety přinesla paní Iveta recept na štolu. Tvarohová štola byla tak chutná, že ji začali péct všichni v celém království. Pekli a pekli a jestli neumřeli, pečou ji tam dodnes. Věřte, nevěřte, na konci pečící pohádky s výmluvným úsměvem na tváři zaboříte nos do plátku štoly a nedáte si…
„Paničko, proč ty jeřabiny trháte? Chcete se otrávit?“ Ale kdepak. Chci jen nasát všechny barvy podzimu, zásobit se řádnou dávkou céčka a nakonec třeba odehnat pár nežádoucích bytostí. Tohle (a mnohem víc) jeřabiny totiž dokážou. Které jsou jedlé? Nejlepší gurmánský zážitek vám zaručí plody jeřábu sladkého, které jsou méně trpké a hořké. Důvěryhodné zdroje hovoří,…
Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.