Menu
  • Výživa
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Access Bars® sezení a kurzy
    • Access Bars® sezení
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty a články
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Recepty

Pečené papriky ve skle

Datum zveřejnění: 14.8.2014

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty | Saláty
Pečené papriky

Chcete-li si paprikově užívat i v zimě, naložte si své pečené papriky. Je skvělá do salátů nebo pomazánek a hlavně v ní máte domácí jistotu, že víte co jíte. Nejnovější poznatky vědy o zdravé výživě hlásají, že zeleninu či ovoce je nejlepší dopřávat si, když je jejich sezóna. Takže pro naše rajčata, papriky, okurky atd….

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Konzervace, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské Leave a comment

Bezlepkové borůvkové knedlíky

Datum zveřejnění: 6.7.2014

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Sladké
Bezlepkové borůvkové knedlíky

Triviální borůvkové knedlíky s ovocem levou zadní zvládnou být i bezlepkové. Na fotce ve verzi navíc s meruňkami. Ještě předtím, než mě proudy života napojily na Vysočinu, jsem borůvky obvykle kupovala jen v městských borůvkových stáncích a sbírala příležitostně o letních horských dovolených. Když došlo na sběr, dokázala jsem zakleknutá u drobných keříků kuličku po…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Sladké Tagged Bezlepkové, Dezerty, Letní sezóna, Ovoce, Pro celou rodinu, Pro děti Leave a comment

Celerová remuláda podle Julie Child

Datum zveřejnění: 30.6.2014

Rubriky: Přílohy | Recepty | Saláty
Celerová remuláda

Klasická francouzská kuchyně je doslova utopená v kilogramech másla a smetany. Je to základ, na kterém se pak dá v kuchyni ledacos (i lehčího) stavět. Dokážu si v puse představit každé jídlo už jen při pročtení receptu a tak se mi občas stane, že se mi po projití několika receptů z toho množství tuků a…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Jarní sezóna, Letní sezóna, Podzimní sezóna, Zimní sezóna Leave a comment

Jahodová zmrzlina a hroznový olej

Datum zveřejnění: 4.6.2014

Rubriky: Recepty | Sladké | Svačiny
Jahodová zmrzlina

Prý se hroznový olej hodí do marinád na různé druhy mas, ale mě k němu sedí domácí jahodová zmrzlina. Postrčí chuť jahod o level výš, chuťově i vývživově. Nekecám. První zásilku čerstvých jahod jsem dostala o víkendu od známých. Putovala v autě rodičů a voněla letně. Jenže počet letošních slunných hodin ani na jihu Slovenska…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Svačiny Tagged Bezlepkové, Letní sezóna, Pro celou rodinu, Pro děti Leave a comment

Banánový muffin nebo koláč

Datum zveřejnění: 17.5.2014

Rubriky: Recepty | Sladké
Banánový muffin

Banánový muffin je univerzální. Snese bezlepkovou úpravu i variantu s lepkem. Místo vajec je nacpán banány. Máme jej doma ze všech moučníků poslední dobou nejraději. Původní recept jsem našla na malebném blogu veganotic.blogspot.com. Je to tam inspirující a fotograficky moc povedené. Co do zdravovědy ty recepty ale pokulhávají. Je přítomna řada veganských sladkostí, co postrádají…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Bez vajec, Bezlepkové, Moučníky, Zimní sezóna Leave a comment

Smrkový sirup

Datum zveřejnění: 27.4.2014

Rubriky: Recepty
Smrkový sirup

Chvíle, kdy se dá smrkový sirup vyrobit trvá asi dva týdny v roce a potřebovat jej budete zejména ve chvíli, kdy si budete přát být zdraví. Je překvapující, co dokážou vypotit mladé smrkové výhonky. Ať už z kulinárního nebo zdravotního důvodu, smrkový sirup musíte doma mít. Mladé smrkové výhonky, které jsou na sirup zapotřebí, raší…

Přečíst více »

Posted in Recepty Tagged Jarní sezóna, Sirupy Leave a comment

Čas na perníčky

Datum zveřejnění: 19.11.2013

Rubriky: Recepty | Sladké
Špaldové perníčky

Začátek adventu je přímo stvořený k předvánočnímu pečení. Z prvního perníku můžete vyrobit Mikuláše pro děti, zatímco tomu druhému dáte čas do Vánoc se řádně rozležet. Osobně nejsem žádný dlouholetý perníkový šílenec. Kouzlu perníčků jsem podlehla asi tak před dvěma lety. Kvůli dcerce a to poté, co jsem vyzkoušela recept na ihned měkké perníčky z Vánoční…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Cukroví, Vánoce, Zimní sezóna Leave a comment

Arganový olej a pasta z mandlí Amlou

Datum zveřejnění: 19.10.2013

Rubriky: Recepty | Sladké | Svačiny
Amlou

Půvabnější substanci jsem v kuchyni dlouho neměla. Padesát mililitrů tekutého zlata nestačí. Jakmile ochutnáte amlou, pochopíte proč je třeba příště více. Ne nadarmo je nejdražší a nejcenější. Arganový olej se získává z plodů arganie trnité (Argania spinosa), kterému se daří jen v polopouštích. Olej, který si můžete koupit, pochází nejčastěji z Maroka a je nabízen…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Svačiny Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Dezerty, Svačina, Veganské Leave a comment

Domácí zmrzlina za 5 minut, banánová s mákem

Datum zveřejnění: 6.8.2013

Rubriky: Recepty | Sladké | Svačiny
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Tenhle fígl je profláknutá záležitost. Zmrzlinami se to všude na netu jen hemží, a tak si i tady probereme, jak může domácí zmrzlina vzniknout bez zmrzlinového strojku za pět minut z toho, co máte vy osobně nejraději. Základem tohoto ledového umění je zmrzlé ovoce. Bez něj to nepůjde, je třeba jej mít dopředu nachystané v mrazáku….

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Svačiny Tagged Bezlepkové, Dezerty, Letní sezóna Leave a comment

Meruňkový džem s měsíčkem, fenyklem a badyánem

Datum zveřejnění: 4.8.2013

Rubriky: Konzervace | Recepty
Meruňkový džem

Ještě byste jej mohli stihnout. Někde jsou teď meruňky ve stádiu, kdy se na meruňkový džem hodí nejvíc. Klidně jen tak samotné, ale v následující kombinaci se budou přece jenom lépe vyjímat. Měsíček lékařský stačí na zahradě vyset jednou. Když jej pak necháte na podzim vysemenit, máte o další úrodu postaráno. Šíří se jako plevel a…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Konzervace, Letní sezóna Leave a comment
  • 15 of 17
  • « Předchozí
  • 1
  • …
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Webinář živě: JAKÁ VÝŽIVA TĚ TEĎ PODPOŘÍ ŽÍT SVŮJ SEN?
  • Webinář - jak na plnění přání 2023Webinář zDARma: 10 tajemství, jak si plnit přání, aniž by ti pořád něco podráželo nohy
  • Access Bars kurzy v březnu 2023Kurzy Access Bars® aktuálně

Pro tělo i duši

  • Webinář živě: JAKÁ V…
  • 1. slovensko-český o…
  • MTVSS – doping…

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, facilitátorka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím nastavení těla a mysli směrem ke zdravějšímu a radostnějšímu bytí. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Co nabízím

  • E-book s recepty Lehkost na talíři a v těle
  • Knihu Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Access Bars® individuální sezení
  • Access Bars® kurzy
  • Rozhovory – vystoupení – akce

Novinky

  • Webinář živě: JAKÁ V…
  • 1. slovensko-český o…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2023 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}