Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Recepty

Pohankové perníčky

Datum zveřejnění: 1.12.2014

Rubriky: Recepty | Sladké
Pohankové perníčky

Stačí zvolit vhodný druh mouky, přidat jednu kouzelnou přísadu a v troubě vyrostou pěkně kypré pohankové perníčky. Dnes už není žádný problém upéct bezlepkové cukroví za velmi slušnou cenu. Na trhu jsou k mání takové bezlepkové možnosti,  že není třeba vyhledávat speciální směsi mouky. Ty mi ani nevyhovují (cenou ani složením). K dobrému bezlepkovému pečení…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Bezlepkové, Cukroví, Vánoce, Zimní sezóna

Topinambury: salát a trocha osvěty

Datum zveřejnění: 4.11.2014

Rubriky: Recepty | Saláty
Topinambury

Slunečnice topinambur..tak se jmenuje správně, je nenáročná rostlina. Na zahradě udělá spoustu vysoké parády (dorůstá výšky až 1,5 m) a její hlízy jsou chutné, zdravé a mrazuvzdorné. Pokud to dovolí mráz, můžete si čerstvé topinambury vykopávat ze země celou zimu. Topinambury by měli vyhledávat především DIABETICI. Hlízy totiž neobsahují škrob, ale inulin. INULIN je oligo nebo polysacharid –…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Raw, Saláty, Veganské, Zeleninové

Černá ředkev: pomazánka a domácí sýr

Datum zveřejnění: 2.11.2014

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Svačiny
Pomazánka z černé ředkve -suroviny

Žádná zelenina není obyčejná. Černá ředkev je neobyčejná mimo jiné v blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou a léčivé účinky podpoříme zázvorem. Chcete-li někoho (zejména Kapha konstituce) chutně zdravotně nadopovat, můžete začít. Tahle pomazánka je jakousi fúzí surovin babiččiny zahrádky a orientálního koření. Černá ředkev je v našich končinách známa už…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Svačiny Tagged Bezlepkové, Podzimní sezóna, Svačina, Vegetariánské, Zimní sezóna

Salát z pečené dýně s polníčkem a fetou

Datum zveřejnění: 5.10.2014

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Saláty
Salát z pečené dýně s polníčkem a fetou

Sklidila jsem poslední dýně a teď mi na zahradě bují polníček. Tihle dva v jednom receptu fungují překvapivě skvěle. Někdy minulý rok v říjnu jsem na kraj zahrady, co je nejblíž domu, zasadila jeden sáček polníčkových semínek. Do nehostinného písku s hlínou a tam, kde děti šlapou velmi rádi. První sklizeň – pár lístků a…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Podzimní sezóna, Saláty, Zimní sezóna

Pečené papriky ve skle

Datum zveřejnění: 14.8.2014

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty | Saláty
Pečené papriky

Chcete-li si paprikově užívat i v zimě, naložte si své pečené papriky. Je skvělá do salátů nebo pomazánek a hlavně v ní máte domácí jistotu, že víte co jíte. Nejnovější poznatky vědy o zdravé výživě hlásají, že zeleninu či ovoce je nejlepší dopřávat si, když je jejich sezóna. Takže pro naše rajčata, papriky, okurky atd….

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Konzervace, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské

Celerová remuláda podle Julie Child

Datum zveřejnění: 30.6.2014

Rubriky: Přílohy | Recepty | Saláty
Celerová remuláda

Klasická francouzská kuchyně je doslova utopená v kilogramech másla a smetany. Je to základ, na kterém se pak dá v kuchyni ledacos (i lehčího) stavět. Dokážu si v puse představit každé jídlo už jen při pročtení receptu a tak se mi občas stane, že se mi po projití několika receptů z toho množství tuků a…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Jarní sezóna, Letní sezóna, Podzimní sezóna, Zimní sezóna

Jahodová zmrzlina a hroznový olej

Datum zveřejnění: 4.6.2014

Rubriky: Recepty | Sladké | Svačiny
Jahodová zmrzlina

Prý se hroznový olej hodí do marinád na různé druhy mas, ale mě k němu sedí domácí jahodová zmrzlina. Postrčí chuť jahod o level výš, chuťově i vývživově. Nekecám. První zásilku čerstvých jahod jsem dostala o víkendu od známých. Putovala v autě rodičů a voněla letně. Jenže počet letošních slunných hodin ani na jihu Slovenska…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Svačiny Tagged Bezlepkové, Letní sezóna, Pro celou rodinu, Pro děti

Banánový muffin nebo koláč

Datum zveřejnění: 17.5.2014

Rubriky: Recepty | Sladké
Banánový muffin

Banánový muffin je univerzální. Snese bezlepkovou úpravu i variantu s lepkem. Místo vajec je nacpán banány. Máme jej doma ze všech moučníků poslední dobou nejraději. Původní recept jsem našla na malebném blogu veganotic.blogspot.com. Je to tam inspirující a fotograficky moc povedené. Co do zdravovědy ty recepty ale pokulhávají. Je přítomna řada veganských sladkostí, co postrádají…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Bez vajec, Bezlepkové, Moučníky, Zimní sezóna

Čas na perníčky

Datum zveřejnění: 19.11.2013

Rubriky: Recepty | Sladké
Špaldové perníčky

Začátek adventu je přímo stvořený k předvánočnímu pečení. Z prvního perníku můžete vyrobit Mikuláše pro děti, zatímco tomu druhému dáte čas do Vánoc se řádně rozležet. Osobně nejsem žádný dlouholetý perníkový šílenec. Kouzlu perníčků jsem podlehla asi tak před dvěma lety. Kvůli dcerce a to poté, co jsem vyzkoušela recept na ihned měkké perníčky z Vánoční…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Cukroví, Vánoce, Zimní sezóna

Arganový olej a pasta z mandlí Amlou

Datum zveřejnění: 19.10.2013

Rubriky: Recepty | Sladké | Svačiny
Amlou

Půvabnější substanci jsem v kuchyni dlouho neměla. Padesát mililitrů tekutého zlata nestačí. Jakmile ochutnáte amlou, pochopíte proč je třeba příště více. Ne nadarmo je nejdražší a nejcenější. Arganový olej se získává z plodů arganie trnité (Argania spinosa), kterému se daří jen v polopouštích. Olej, který si můžete koupit, pochází nejčastěji z Maroka a je nabízen…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Svačiny Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Dezerty, Svačina, Veganské
  • 18 of 20
  • « Předchozí
  • 1
  • …
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}