Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Recepty

Pesto ze smrkových výhonků

Datum zveřejnění: 8.6.2023

Rubriky: Foodblog | Konzervace | Přílohy | Recepty | Svačiny

K pečené zelenině, do tortil, na grilovaný sýr nebo ke steaku. Úplně běžné pesto, ve kterém jedna kouzelná přísada udělá divy. Asi jste už o smrkových výhoncích slyšeli. Co do blahodárných účinků, hodí se vyrobit z nich sirup. Co se kulinárního zážitku týče, vřele doporučuji použít je do následujícího pesta. V tomto případě to budete…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Konzervace, Přílohy, Recepty, Svačiny

Salát z rajčat, fenyklu a cibulek tulipánů

Datum zveřejnění: 3.5.2023

Rubriky: Předkrmy | Přílohy | Recepty | Saláty
Tulipány

Přišlo na něj, když jsem ke svému 45. výročí narození psala o tulipánech a o tom, jak jsou skvělé k jídlu. Okvětní lístky tulipánů jsem ochutnávala poprvé někdy kolem druhého roku života  Jejich barva mě fascinovala natolik, že jsem je prostě chtěla ochutnat a ten blažený pocit při degustaci si pamatuji dodneška. Vážně! A dodneška tulipány…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Přílohy, Recepty, Saláty

Cibulový koláč

Datum zveřejnění: 21.4.2023

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Snídaně | Svačiny
Cibulový koláč

Slaný koláč plný kouzelné náplně, u které málokdo hned na první dobrou pozná, že jsou to cibule. Ony cibule totiž projdou předtím úpravou, která je zjemní, zvláční a vytvoří zcela jinou chuť, než kterou pravděpodobně očekáváte. Takže nejdříve se zbavte jakýchkoliv chuťových očekávání, ano 🙂 Pojďte se těšit jako malé dítě, které neví, co jej…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Snídaně, Svačiny

Výživné rozhovory: Poznej svoje talenty a možnosti růstu

Datum zveřejnění: 21.4.2023

Rubriky: Akce | Recepty | Semináře
Výživné rozhovory- 3.5.2023 o Human design

K rozhovoru jsem pozvala Jakuba Střízeského, experta na Human design. Human design popisuje naše talenty a způsob (okolnosti) jak je můžeme plně projevit. Pomáhá rozpoznat negativní podvědomé programy a vzorce chování. Ukazuje, jak můžeme být ve svém středu, následovat přirozené projevy naší energie a naplňovat své životní poslání. Human design je užitečný nástroj, pokud chcete…

Přečíst více »

Posted in Akce, Recepty, Semináře

Zelené vafle

Datum zveřejnění: 6.4.2023

Rubriky: Foodblog | Hlavní chody | Recepty | Snídaně | Svačiny

Místo obligátního špenátu na Zelený čtvrtek zkuste toto zelené těsto. Je lowcarb a bez lepku a luxusní chuti. Nemáte vaflovač? Nevadí, upečte si placky. K vaflím / plackám se hodí podávat dip. Já umíchala tvarohový s růžovým pepřem a trochou mletého kardamomu. Dovedu si k tomu ale představit třeba avokádový dip nebo rovnou guacamole. Suroviny…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Hlavní chody, Recepty, Snídaně, Svačiny

Výživné rozhovory: Jarní péče o sebe a ukotvení v ženské síle

Datum zveřejnění: 3.4.2023

Rubriky: Akce | Recepty | Semináře

S Markétkou Pelzovou si 4. 4. popovídám o tom, jak o sebe my ženy můžeme teď na jaře pečovat.Zastavíme se nad tím, co to vůbec znamená být ve své síle a ukotvit se sama v sobě a jak se to vlastně dělá.Poradíme konkrétní techniky a kroky, které nám teď udělají moc dobře. A samozřejmě, že…

Přečíst více »

Posted in Akce, Recepty, Semináře

1. slovensko-český on-line summit ájurvédy a přednáška Jak chutě ovlivňují naše zdraví a psychiku

Datum zveřejnění: 16.2.2023

Rubriky: Recepty
1. online summit ájurvédy 23. - 26.2.2023

Chutě a emoce spolu úzce souvisí. Každá emoce vyvolává v našem těle nějakou chuť a naopak konzumace určitých potravin a bylin v nás vyvolává emoce. Jaké jsou ty nitky provázanost chutí, emocí a našeho zdraví? Jaké jsou potraviny, jejichž konzumace ve vás vzbudí blaženost a jaké potraviny z vás udělají nevrlé impotenty? 🙂 Ano, až…

Přečíst více »

Posted in Recepty

MTVSS – doping pro imunitu a restart těla

Datum zveřejnění: 25.1.2023

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty

Naše tělo je vnímavý organizmus. Neustále s námi komunikuje. Poskytuje informace za hranicí naší mysli a logiky. Také v sobě hromadí traumata a nezpracované emoce. A podle toho pak funguje. Umět komunikovat s tělem = umět tělo uzdravit. Umět komunikovat s tělem = umět uvolnit problémy, které v životě mám.Umět komunikovat s tělem = uvolnit nahromaděná traumata a…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty

Jak ustát sváteční hodování bez trávicích potíží a kil navíc

Datum zveřejnění: 22.12.2022

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty

Jídlo je součástí všech setkání, svátků a oslav s blízkými a přáteli. Pravděpodobně se vám při takovém hodování stane, že jíte více, než byste jedli v jiný běžný den. To je v pořádku. Když to s jídlem poněkud přeženete, můžete zkusit některý ze záchranných tipů ájurvédy, jak hodokvas ustát a svému trávicímu systému trošku pomoct….

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty

Čokoládové kuličky z mandlí

Datum zveřejnění: 14.12.2022

Rubriky: Recepty | Sladké
Cukroví

Tedy opravdový marcipán ve slušivém pojedí bez cukru. Jednoduché cukroví, které si přizpůsobíte své konstituci a to chcete, protože pak se nic z té kuličky v těle nepřemění na tuk 🙂 Trik, které toto cukroví činí skvělým společníkem pro každou konstituci, tedy pro každé tělo a každé jedinečné nastavení je triviální. Jako ostatně všechno zásadní…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké
  • 5 of 20
  • « Předchozí
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • …
  • 20
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}