Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Recepty

Borůvkový cheesecake neboli čízkejk

Datum zveřejnění: 17.8.2023

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Borůvkový čízkejk

Teplé léto je ideální čas pro chladivý čízkejk. Když do něj namixujete ještě čerstvě nasbírané borůvky, připravte se na famózní chuť i barvu. Dneska vám chci ukázat můj nejoblíbenější recept na čízkejk. Je s ricottou a tvarohem, je svěží a raz dva hotový (a pak taky tak rychle pryč). Možná víte, že originál cheesecake je…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké

Růžová limonáda k osvěžení

Datum zveřejnění: 24.7.2023

Rubriky: Foodblog | Nápoje | Recepty
Růžová limonáda

Přehřátí v létě vyvolává podráždění, zvlášť když jsme dehydratovaní z přílišného pocení a pobytu na Slunci. Naštěstí tu je možnost příjemně se osvěžit tak akorát sladkou limonádou z růžové vody. Léto je sezóna ohně a oheň je v ájurvédě Pitta. Když se zvýší oheň v konstituci Pitta, dochází k podráždění, odporu a agresi. Lidé s…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Nápoje, Recepty

Kurzy Access Bars®

Datum zveřejnění: 14.7.2023

Rubriky: Akce | Recepty | Workshopy
Access Bars kurzy

Jaké by to bylo jednoduše si ulevit v každé další náročné situaci   Jaké by to bylo přestat se dusit minulostí a jednou provždy začít žít život LEHČÍ, JEDNODUŠŠÍ A RADOSTNĚJŠÍ  Co když se Vám tímto otevře všechna ta hojnost, po které toužíte  Co když spolu s uvolněním přijde i prostor pro REGENERACI těla? A jaké…

Přečíst více »

Posted in Akce, Recepty, Workshopy

Bezlepkové borůvkové knedlíky

Datum zveřejnění: 12.7.2023

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Sladké
Bezlepkové borůvkové knedlíky

Triviální borůvkové knedlíky s ovocem levou zadní zvládnou být i bezlepkové. Na fotce ve verzi navíc s meruňkami. Ještě předtím, než mě proudy života napojily na Vysočinu, jsem borůvky obvykle kupovala jen v městských borůvkových stáncích a sbírala příležitostně o letních horských dovolených. Když došlo na sběr, dokázala jsem zakleknutá u drobných keříků kuličku po…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Sladké Tagged Bezlepkové, Dezerty, Letní sezóna, Ovoce, Pro celou rodinu, Pro děti

Tabouleh z quinoy

Datum zveřejnění: 10.7.2023

Rubriky: Přílohy | Recepty | Saláty
Tabouleh z quinoy

Hit letních kurzů Access Bars … jednoduchý a neskutečně dobrý obědový salát. Jedli jsme jej s kořeněnou kysanou smetanou a mozzarellou, sluší mu i kombinace s kozím sýrem nebo fetou. Podávat jej můžete bez sýra i jako přílohu k masu nebo grilovaným sýrům (vegani volí rostlinný sýr). Podstatou taboulehu je směsice nadrobno nakrájené čerstvé zeleniny,…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Saláty

Janské ořechy

Datum zveřejnění: 24.6.2023

Rubriky: Foodblog | Konzervace | Recepty

Když mi před několika lety dal rozhlasový kolega s potutelným úsměvem ochutnat podivně hnědavou hmotu ze zavařovačky, nečekala jsem zázraky. A od té doby jsou Janské ořechy pro mě synonymem vrcholné delikatesy. Dokonale mi v chuťové paměti utkvěly. Dostaly jsme s kolegyněmi recept a pověsily ho na nástěnku. Nikdy se ani jedna z nás k jeho realizaci…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Konzervace, Recepty

Rebarborový crumble s kokosem a vanilkovým pudinkem

Datum zveřejnění: 22.6.2023

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké

Když jaro, tak rebarbora. Když rebarbora, tak tento crumble. V obchodech je rebarbora k mání už od dubna (je rychlená), ale na záhoně můžete stonky sbírat zhruba od začátku května. Právě stonky obsahují z celé rostliny nejméně kyseliny šťavelové. Konzumujeme je do června (do sv. Jana), pak obsah kyseliny šťavelové i ve stoncích stoupá. Kyselina šťavelová může…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké

Citrónový tvarohový bochníček s mákem

Datum zveřejnění: 19.6.2023

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké | Snídaně | Svačiny

Tento recept je legendární, peču jej tradičně na kurzy a další akce a vždy slaví úspěch. Poprvé jsem zkusila přidat mák dovnitř a je to božské. Chuť bochníčku je specificky citrónová a trik spočívá v tom, že citrónovou šťávou se napouští až po upečení. Doteď jsem si myslela, že bez toho citrónu to nejde. Až…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké, Snídaně, Svačiny

Kořeněné lassi

Datum zveřejnění: 16.6.2023

Rubriky: Nápoje | Recepty
Lassi

Tento kořeněný jogurtový drink pocházející z Indie vás svou chutí i účinkem příjemně překvapí. Můžete si jej dát po jídle pro lepší zažívání nebo jako svačinu. Co to je lassi? Lassi je tradiční indický nápoj obsahující jogurt namixovaný s vodou a kořením. Sladká verze lassi pak obsahuje ovoce a cukr – pravděpodobně jsem už slyšeli…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty

Fermentovaná limonáda

Datum zveřejnění: 15.6.2023

Rubriky: Nápoje | Recepty
Fermentovaná limonáda

Elegantní způsob, jak dostat do těla přátelské bakterie a přitom využít ovocné a rozkvetlé dary přírody. Fermentovaná limonáda je jednoduché a vynikající doplnění pitného režimu každého labužníka. Jak na fermentaci Fermentování je založeno na kvasinkách, které se v ovoci či květech přirozeně vyskytují a na přidání sladidla – v našem případě medu či javorového sirupu…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty
  • 4 of 20
  • « Předchozí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 20
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}