Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Workshop v Rolničce – domácí těstoviny a pesto

Datum zveřejnění: 10.4.2016

Rubriky: Akce | Fotky a videa | Semináře | Workshopy
Workshop v Rolniččce s těstovinami a pestem

Seminář a workshop v rodinném centru Rolnička v brněnských Černovicích. Komplet práce holčiček. Maminky jen lehce pomáhaly a mezitím se mnou leccos výživového probraly.  Pesto z medvědího česneku, těstoviny z ječné mouky, tapioka dezert. Tenhle tým je moje odměna.

Přečíst více »

Posted in Akce, Fotky a videa, Semináře, Workshopy Tagged Jarní sezóna

Smoothie jablko – mrkev – chřest

Datum zveřejnění: 1.4.2016

Rubriky: Nápoje | Recepty
Smoothie jablko-mrkev-chřest

Dá se chřest jíst bez tepelné úpravy? Jasněže dá! Ten zelený chutná jako křupavě nasládlý hrášek a perfektně se hodí do smoothie. V zimě smoothie neholduji a nedoporučuji jej ani vám. Tělo tím ochlazujete, a to není v už i tak chladném období moc potřeba. I když v jistých okamžicích, v určitých místech, pro jisté…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty Tagged Jarní sezóna, Nápoje, Pro děti, Pro těhotné, Smoothie

Pampeliškové recepty a raw košíčky z ořechů s kakaem

Datum zveřejnění: 19.5.2015

Rubriky: Akce | Cooking show | Fotky a videa | Recepty | Sladké
Dobré ráno 19. května 2015

V úterý 19. května 2015 jsem si užila brzké ranní vstávání a dvou-a-půlhodinkovku v brněnském studiu České televize. Měly se jíst pampelišky. Nikoho by asi nepřekvapilo, kdybych se za pultem pustila do přípravy pampeliškového „medu“. Jenže já chtěla něco víc CHUŤOVĚ BAREVNÉHO, protože pampeliška je bylina jedlá od kořene až po květ. A chtěla jsem dokázat…

Přečíst více »

Posted in Akce, Cooking show, Fotky a videa, Recepty, Sladké Tagged Dezerty, Dobré ráno, Jarní sezóna, Pro těhotné, Raw

S chřestem o závod

Datum zveřejnění: 4.5.2015

Rubriky: Příkrmy | Recepty | Svačiny
Chřest zelený - svazek

Než si stihnete dát chřestovou polévku nebo slaný chřestový koláč, bude konec. Chřestové sezóny samozřejmě. Chřest vám poleze i ušima a možná lehce vyděsí vaše čichové vjemy v oné místnosti. Nemějte obavu, všechno je v pořádku! Právě v tuto dobu, rok co rok, pivaři obsazují zahrádky, zahrádkáři sadí oharky (na Marka zasaď oharka, že ano) a labužníci vaří…

Přečíst více »

Posted in Příkrmy, Recepty, Svačiny Tagged Bezlepkové, Jarní sezóna, Slané koláče, Veganské, Vegetariánské, Zeleninové

Polévka z hlávkového salátu

Datum zveřejnění: 30.4.2015

Rubriky: Recepty
Polévka z hlávkového salátu

Mít salát ve skleníku je fajn. V jednu chvíli čekáte, až se konečně rozroste a pak přijde okamžik, kdy jsou všechny hlávky připravené ke sklizni. Samozřejmě naráz. Co s tolika saláty? Zásobena salátem ze skleníku rodičů (díky za něj) jsem ještě donedávna každé jaro „mučila“ rodinu salátovou přílohou ke kdečemu. K rizotu, k těstovinám, k…

Přečíst více »

Posted in Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Jarní sezóna, Letní sezóna, Polévky, Pro děti

Medvědí česnek, jak jej rozeznat a recept na marinované žampiony

Datum zveřejnění: 6.4.2015

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Saláty | Svačiny
Marinované žampiony

Marinovat žampion je směšně jednoduché. Ráno naložíte a po celém dni vytáhnete z lednice rovnou hotovou večeři. Vyzkoušejte to, i když už bude po sezóně medvědího česneku. V tomto případě se dá v pohodě nahradit česnekem setým. K následující receptuře mě navedl můj bratr. Osobně jsem žampiony svého času z jídelníčku vyřadila. Několik zapařených kousků…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Saláty, Svačiny Tagged Jarní sezóna, Veganské, Zeleninové

Kysané zelí a polévka na kocovinu

Datum zveřejnění: 14.1.2015

Rubriky: Konzervace | Polévky | Recepty
Nádoba na kvašené zelí

Až budete trpět přeslazením, uvařte si polévku z kysaného zelí. Ideálně z vašeho domácího. Pickles se mu taky říká. Fermetace je znovuobjevený hit posledních let. Boom kvašení na netu přišel až poté, co do českého food světa proniklo pickles – obrat označující nakládanou kvašenou zeleninu. Přitom například zelí se tu nakládalo už dávno pradávno a nebylo na…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Polévky, Recepty Tagged Fermentace, Jarní sezóna, Zimní sezóna

Celerová remuláda podle Julie Child

Datum zveřejnění: 30.6.2014

Rubriky: Přílohy | Recepty | Saláty
Celerová remuláda

Klasická francouzská kuchyně je doslova utopená v kilogramech másla a smetany. Je to základ, na kterém se pak dá v kuchyni ledacos (i lehčího) stavět. Dokážu si v puse představit každé jídlo už jen při pročtení receptu a tak se mi občas stane, že se mi po projití několika receptů z toho množství tuků a…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Jarní sezóna, Letní sezóna, Podzimní sezóna, Zimní sezóna

Velikonoční marcipán

Datum zveřejnění: 7.3.2013

Rubriky: Recepty
Velikonoční marcipán

Může za to dcerka. Chtěla marcipán a jsou z toho koule pro muže, co přijdou s pomlázkou. Naštěstí víme, kolik jich potřebujeme a naštěstí se zatím nesnědly. Zavřela jsem je totiž do krabice s nápisem Nesahat! Neotvírat! Dočkaly se druhého dne a pak už bylo po nich. Čtrnáct dní přečkaly v lednici a teď přijde jejich den….

Přečíst více »

Posted in Recepty Tagged Bez vajec, Bezlepkové, Dezerty, Jarní sezóna, Pro děti

Bezovka

Datum zveřejnění: 17.6.2012

Rubriky: Nápoje | Recepty
Bezovka

Bezovka je naše červnová hitovka. Je tím nejjednodušším příkladem, jak elegantně se pramenitá voda za pár vteřin změní v limonádu. O bezovce jsem poprvé četla v bylinkářské knížce pro děti a maminky. Rok co rok dělám bezinkový sirup, ale bezovou květovou vodu jsem vyzkoušela teprve před rokem. Celý červen jsem pak vrněla blahem nad exkluzivní…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty Tagged Jarní sezóna, Letní sezóna, Nápoje, Pro celou rodinu, Pro děti
  • 3 of 4
  • « Předchozí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}