Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Strava bez laktózy

TerapieChutí: zelená polévka a význam zelené barvy nejen v jídle

Datum zveřejnění: 9.4.2020

Rubriky: Fotky a videa | Polévky
TerapieChutí: zelená polévka

Zelené vibrace na talíři jsou pro nás důležité nejen na Zelený čtvrtek. V duchu série TerapieChutí tentokrát jednoduchá, lokální, levná a veskrze chutná polévka z čehokoliv jedlého zeleného, co posbíráte na zahradě, u lesa nebo v nouzovém případě koupíte v obchodě. Zelené listy můžete použít všemožné – pažitku, polníček, mladý špenát, mladé pampeliškové listy, mangold,…

Přečíst více »

Posted in Fotky a videa, Polévky Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Jarní sezóna, Polévky, Pro celou rodinu, TerapieChutí

Jedlý plevel – pesto nebo chimmichurri

Datum zveřejnění: 8.4.2020

Rubriky: Konzervace | Předkrmy | Přílohy | Recepty
Chimmichurri z jedlého plevele

Jakmile se na jaře projdete pučící přírodou, bude vás jedlý plevel lákat ke sběru. Neodolávejte a sbírejte. Bršlici kozí nohu, popenec, pažitku, ptačinec žabinec, mladé listy pampelišky, česnáček i česnek medvědí, mladé lístky plicníku lékařského, jedlé květy violek i sedmikrásek,… prostě všechno jedlé zelené, co spolehlivě znáte. Pak si z toho všeho umíchejte pesto nebo…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Předkrmy, Přílohy, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Jarní sezóna, Jedlý plevel, Pesto, Veganské

Salát z brokolice, pak choi a ředkviček

Datum zveřejnění: 18.3.2020

Rubriky: Předkrmy | Přílohy | Recepty | Saláty
Salát z brokolice, pak choi a ředkviček

Ředkvičky v zimě nejsou úplně sezónní zelenina, ale jestli se u vás objeví a nebo zrovna jsou v sezóně, dokupte brokolici a pak choi a umíchejte si tento famózní salát. Tohle je snová chuťová kombinace. Sofistikovaná chuť a sametově křupavá struktura. Salát jako takový je – co se konstitucí podle ájurvédy týče – vhodný spíše…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bezlepkové, Saláty, Veganské, Vegetariánské

Zlaté mléko

Datum zveřejnění: 4.1.2020

Rubriky: Nápoje | Recepty

Sněhobílé zimní chvíle (i bez sněhu) jsou jak dělané pro zlaté mléko. Sametové pohlazení pro zažívací trakt a naši vitální energii. Mě pohladilo o víkendu, když jsem měla chycené dutiny a od té chvíle jej mám každé ráno. Pije jej se mnou i dvouletá Bělinka a obě si ten hrnek zlatého pohlazení maximálně vychutnáváme. Máte-li bolístku na…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bezlepkové, Veganské

Jídlo při nemoci v Sama doma s Margit

Datum zveřejnění: 18.10.2019

Rubriky: Akce | Cooking show | Fotky a videa
Sama doma 18. října 2019

Co si doma uvařit, když zůstanete ležet. Chutí nabité recepty hodnotila Margit Slimáková. Jak to dopadlo? V Sama doma 18. října 2019. V prvním vstupu byl na řadě krém z pečené červené řepy s domácím tvarohovým sýrem. K řepě jsem přihodila kousek fenyklu. Druhý vstup se odehrál u vařícího pultu s Margit Slimákovou. Dáváme recept…

Přečíst více »

Posted in Akce, Cooking show, Fotky a videa Tagged Alergie, Bez cukru, Bez laktózy, Bezlepkové, Podzimní sezóna, Pro celou rodinu, Pro děti, Sama doma, Veganské

Domácí ovesné mléko a mořské řasy

Datum zveřejnění: 16.6.2019

Rubriky: Nápoje | Recepty
Domácí ovesné "mléko"

Ovesné mléko je bezkonkurenčně nejlevnější a nejdostupnější rostlinné „mléko“, které si doma můžete vyrobit. Ovesné mléko používám nejraději jako základ pro ovesnou kaši, protože celé výsledné dílo je jemnější a ještě více ovesnější. Ovesné mléko s přehledem nahradí mléko živočišné a díky své hutnější konzistenci klidně i smetanu v buchtách, dezertech a zapékaných pokrmech. Jakékoliv…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty Tagged Alergie, Bez laktózy, Pro celou rodinu, Pro děti, Pro těhotné, Veganské

Tradiční recepty v úpravě bez lepku a laktózy v Dobrém ránu

Datum zveřejnění: 4.11.2016

Rubriky: Akce | Cooking show | Fotky a videa
Dobré ráno 4.11.2016

Jak a co jsem vymyslela pro vaření s omezením, tedy česká klasika bez lepku, bez laktózy, pečení bez vajec a s nízkým glykemickým indexem. To vše v Dobrém ránu 4. listopadu 2016.

Přečíst více »

Posted in Akce, Cooking show, Fotky a videa Tagged Bez laktózy, Bezlepkové, Dobré ráno, Moučníky, Přílohy

Gazpacho: osvěžující letní oběd

Datum zveřejnění: 4.7.2016

Rubriky: Polévky | Recepty
Gazpacho

Tento evergreen letních měsíců v jisté kombinaci splňuje představy o vitariánské stravě. O jakou kombinaci jde si teď ukážeme. Gazpacho je celé raw, taky vegan, bez lepku a hodí se i pro malé děti. Modifikací španělského vyhlášeného receptu existuje bezpočet. Gazpacho může být s bílým vínem, s paprikou nebo bez, s chlebem, s různými bylinkami……

Přečíst více »

Posted in Polévky, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bezlepkové, Letní sezóna, Obědy, Polévky, Pro celou rodinu, Raw, Veganské

Krém z batát a brambor s pestem z kopřiv a oddenkem lotosu

Datum zveřejnění: 2.5.2016

Rubriky: Hlavní chody | Polévky | Recepty
Krém z batát a brambor s pestem z kopřiv a oddenkem lotosu

Zastaveníčko s chrapotem a kašlem. Copak mě to asi dusí? A jak se s tím projíst všedním dnem? Pomůže vše zelené a taky můj nový objev, lotos. Když už se Vesmír rozhodne, že vaše fáze je teď zastavení, dokáže to zařídit různým způsobem. Mé intenzivní prožitky posledních týdnů potřebovaly čas na vstřebání.  Čelit tlaku kol…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Polévky, Recepty Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Jarní sezóna, Příkrmy

Živá ořechová koule

Datum zveřejnění: 19.12.2015

Rubriky: Recepty | Sladké
Živá ořechová koule

Tepe to v ní životem každým coulem, tedy soustem. Aplikací následujícího postupu ukoulíte raw pochoutku. Připravte se na ořechově sytou smršť. Živá strava (raw food) je dalším výživovým směrem. Nebojte, brouky a červíky tady teď vynecháme. Vitariáni – zastánci raw food – jedí jen a pouze stravu tepelně neupravenou respektivě takovou, která prošla úpravou maximálně do 42 stupňů Celsia….

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Cukroví, Vánoce, Zimní sezóna
  • 2 of 4
  • « Předchozí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}