Menu
  • O mně
  • Čím se zabývám
    • Access Bars ®
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Produkty pro zdraví
  • Foodblog
    • Recepty
    • Články o výživě
    • Kam na jídlo
  • Akce
    • Workshopy
    • Semináře
    • Cooking show
  • Fotky a videa
  • Kontakt

Veganská strava

Topinambury: salát a trocha osvěty

Datum zveřejnění: 4.11.2014

Rubriky: Recepty | Saláty
Topinambury

Slunečnice topinambur..tak se jmenuje správně, je nenáročná rostlina. Na zahradě udělá spoustu vysoké parády (dorůstá výšky až 1,5 m) a její hlízy jsou chutné, zdravé a mrazuvzdorné. Pokud to dovolí mráz, můžete si čerstvé topinambury vykopávat ze země celou zimu. Topinambury by měli vyhledávat především DIABETICI. Hlízy totiž neobsahují škrob, ale inulin. INULIN je oligo nebo polysacharid –…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Saláty Tagged Bezlepkové, Raw, Saláty, Veganské, Zeleninové Leave a comment

Pečené papriky ve skle

Datum zveřejnění: 14.8.2014

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty | Saláty
Pečené papriky

Chcete-li si paprikově užívat i v zimě, naložte si své pečené papriky. Je skvělá do salátů nebo pomazánek a hlavně v ní máte domácí jistotu, že víte co jíte. Nejnovější poznatky vědy o zdravé výživě hlásají, že zeleninu či ovoce je nejlepší dopřávat si, když je jejich sezóna. Takže pro naše rajčata, papriky, okurky atd….

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Konzervace, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské Leave a comment

Arganový olej a pasta z mandlí Amlou

Datum zveřejnění: 19.10.2013

Rubriky: Recepty | Sladké | Svačiny
Amlou

Půvabnější substanci jsem v kuchyni dlouho neměla. Padesát mililitrů tekutého zlata nestačí. Jakmile ochutnáte amlou, pochopíte proč je třeba příště více. Ne nadarmo je nejdražší a nejcenější. Arganový olej se získává z plodů arganie trnité (Argania spinosa), kterému se daří jen v polopouštích. Olej, který si můžete koupit, pochází nejčastěji z Maroka a je nabízen…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Svačiny Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Dezerty, Svačina, Veganské Leave a comment

Vegetariánský nářez

Datum zveřejnění: 18.4.2011

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Vegetariánský nářez

S pusou plnou bylinkové máčky olizuji lžíci a vyťukávám do klávesnice, že neznám lepší zapečený hrnec zeleniny, než je tento. Na běžné francouzské brambory po tomto jídle můžete zapomenout. Kdybych chtěla uctít početnou vegetariánskou návštěvu, upekla bych tyhle brambory. A stejně bych se rozhodla i v případě, kdy je třeba nahrát pár bodů ve prospěch…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Obědy, Večeře, Veganské, Vegetariánské Leave a comment
  • 4 of 4
  • « Předchozí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Akce a vystoupení

  • Každý pátek živěŽIVĚ O VÝ-ŽIVĚ – každý pátek živě na FB
  • Maková buchta v Dobrém ránuMaková buchta z Dobrého rána
  • Věruška a Vtipné kašeO výživě a kaších na Dvojce Českého rozhlasu

Recepty pro duši

  • Pohankové palačinky na zelený čtvrtekPohankové palačinky …
  • Špaldová mouka a velikonoční beránekŠpaldová mouka a vel…
  • Maková buchta v Dobrém ránuMaková buchta z Dobr…

Témata – štítky

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, Access Bars® terapeutka, milovnice bylinek, nadšená kuchařka a máma tří dětí. Díky auře výrazně ovlivňující okolí, silné intuici a práci s energiemi posouvám váš život směrem k procesu ozdravení a zvědomění. S láskou jednoduše, chutně a radostně.

Čím se zabývám

  • O mně
  • Access Bars® terapie
  • Receptová inspirace
  • Objednávky Vtipné kaše
  • Vědomá výživa a konzultace

Co právě vařím

  • Pohankové palačinky na zelený čtvrtekPohankové palačinky …
  • Špaldová mouka a velikonoční beránekŠpaldová mouka a vel…

Kontakty

Věra JuliaVenoa Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2021 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.
Tvorba webových stránek Proweby.cz