Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Foodblog

Pohankové palačinky na Zelený čtvrtek

Datum zveřejnění: 31.3.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Saláty
Pohankové palačinky na zelený čtvrtek

Na Zelený čtvrtek je zvykem pozřít leccos zeleného od obligátního špenátu až po zelené pivo. A co takhle zelené pohankové palačinky, ty jste už zkoušeli? Pokud netrváte na bezlepkové pohance, můžete si palačinky umíchat i ze špaldové hladké mouky. V takovém případě budou vláčnější. Podobně to platí i pro mléko. Ačkoliv nejsem běžný konzument kravského…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Saláty

Špaldová mouka a velikonoční beránek

Datum zveřejnění: 31.3.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Špaldová mouka a velikonoční beránek

Špaldová mouka a velikonoční beránek si velmi dobře rozumí. Podle tohoto receptu nemáte co zkazit a dokonce můžete i bezlepkově manévrovat a použít mouku pohankovou, chcete-li. Po pravdě, recept vychází z mého oblíbeného receptu na olejovou bábovku. Formu na beránka mám úplně maličkatou, takže jsem zbývající těsto umístila do kokotek. Úplně nejdůležitější na celém receptu…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké

Ájurvéda v cyklech – brzké jaro a stoupající Kapha

Datum zveřejnění: 7.3.2021

Rubriky: Články o výživě | Recepty
Brzké jaro Kapha období

Možná jste si všimli otoků či vyšší vlhkosti vaší kůže. Stejně jako zvířata probouzející se ze zimního spánku, i lidé se na jaře probouzí. Krásně to popisuje ájurvéda. Chytejte první silnější sluneční paprsky, jak jen můžete a koukněte, k čemu všemu můžete tohle období využít. Vlhkost března má také emocionální dopady. Po psychické stránce je…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Recepty

Maková buchta z Dobrého rána

Datum zveřejnění: 5.3.2021

Rubriky: Akce | Cooking show | Fotky a videa | Recepty | Sladké
Maková buchta v Dobrém ránu

Recept z vaření na ČT2 24. února 2021. Maková buchta bez lepku, laktózy a vajec. Po letech – přesně po třech letech intenzivní mateřské s mojí třetí – jsem přijala pozvání do Dobrého rána a vařila na téma „Bez cukru“. Kéž by těch fotek v respirátorech a rouškách raději ubývalo. Celé vaření i další recepty…

Přečíst více »

Posted in Akce, Cooking show, Fotky a videa, Recepty, Sladké

Batáty na pánev ve stylu „zdravějšího bramboráku“

Datum zveřejnění: 4.3.2021

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Batáty ve stylu bramboráku

Nastrouhaná zelenina restovaná na pánvi a zalitá vejcem je osvědčená rychlovka, když nestíhám udělat oběd. Takto upravené batáty milují i děti a k tomu jarní chimmichurri z rašící zeleně a čerstvé klíčky dělají z celé pánve superzdravý oběd. Co nabízí batáty? V tomto článku rozebírám, co jsem o výživnosti batát zjistila. Údajně mají příznivý vliv…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty

Pomazánka z dýně

Datum zveřejnění: 11.1.2021

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Pomazánka z dýně

Upečte dýni, hodně dýně a udělejte z ní tento famózní dip. Pomazánka z dýně rovná se oranžová pusa, oranžová na triku a všude kolem, ale garantuju vám, že litovat nebudete. Ta pomazánka vznikla vlastně náhodou, když mi zbyla pečená dýně a já přemýšlela, co s ní. Následující recept je jen jednou z možných variant. Suroviny…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Snídaně, Svačiny

Pastinák a fenykl v krémové polévce

Datum zveřejnění: 9.1.2021

Rubriky: Polévky | Recepty
Krém z pastináku a fenyklu

Od podzimu do jara frčíme doma na krémových polévkách. Milují je i děti. Pastinák a fenykl jsou výjimečně lahodná dvojice. Zahřeje a pohladí… vyzkoušejte… Na krémových polévkách mě baví nejen ty všemožné kombinace, ale taky to, že naházím kusy surovin do hrnce, povařím, rozmixuji a za chvilku podávám ohromující polévku. Je to jednoduché, ale i…

Přečíst více »

Posted in Polévky, Recepty

(Ne) cukroví na poslední chvíli: bez cukru, efektně a rychle

Datum zveřejnění: 19.12.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Cukroví na poslední chvíli - čokoládové košíčky

Vánoční klasiku nepeču a když se chci sladce pobavit, „peču“ cukroví na poslední chvíli… čokoládové košíčky a švestkové kuličky s mákem. Jsou brilantní… v chuti i ve složení. Cukroví bez cukru jaksi postrádá základní význam toho slova, ale my mu to odpustíme, že jo. Pojďme si ale říct, že cukr ve vědomé výživě prostě není…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké

Pečená dýně, čočka beluga a bylinky

Datum zveřejnění: 27.11.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Saláty
Pečená dýně a čočka beluga

Tato kombinace je doslova omamná – co do vůně i chuti… bylinky, pečená dýně, cibule a čočka beluga. Vyvážené nutričně i chuťově. K tomuto receptu se hodí použít dýně hokkaido nebo máslovou. Tak jako tak se v tomto případě dýně neloupe, ani ta máslová. Já použila hokkaido se zelenou slupkou, proto jsou pečené plátky dýně…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Saláty

Vánoční Itálie doma: Panettone

Datum zveřejnění: 20.11.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Panettone

Recept na panettone pochází z mé kuchyně léta páně 2011. Prošla jsem tehdy mnoho receptů, abych se ukotvila u tohoto. Už tenkrát jsem chtěla víc, než jen zaplácnout se obyčejnou buchtou. Díky tomu můžu říct, že panettone bude fungovat i se špaldovou moukou. Úplně nahradit cukr jiným sladidlem jsem zatím nezkoušela, ale letos se na…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké
  • 8 of 21
  • « Předchozí
  • 1
  • …
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • …
  • 21
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Zdravá chodidla – zdravá záda
  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou

Pro tělo i duši

  • Zdravá chodidla R…
  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

  • Zdravá chodidla – zdravá záda

    Zbrusu nová kniha, kterou musíte mít!

  • Děkujeme za důvěru!

    Knížku vlastnoručně podepíšeme, zabalíme a s láskou…

  • Večery s ájurvédou před prázdninami

    Chcete být připraveni načerpat v…

Tweets by @sktthemes
© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}