Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Foodblog

Špaldovo-ovesné sušenky s konopím a levandulí

Datum zveřejnění: 20.6.2016

Rubriky: Recepty | Sladké
Špaldovo-ovesné sušenky

Recept, který jsem průběžně ladila dva měsíce. Tyto sušenky ke konci školního roku putují do školy a do školky. V prvopočátku toho všeho stojí synek, co rád chodí do pamlskové skříňky na sušenky a maminka, co si sem tam taky ráda zobne. Koupit slušnou sušenku v supermarketu – přemýšlíte-li o tom, co jíte – je…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Dezerty, Jarní sezóna, Letní sezóna, Pro děti, Svačina

Svatojánské byliny, sběr a co s nimi v kuchyni

Datum zveřejnění: 15.6.2016

Rubriky: Recepty
Yzop

Úplněk, letní slunovrat a svatojánská noc. Magická kombinace pro magické byliny. Vydejte se na sběr. A klidně i jindy. Řeknu vám proč. Úplňkový vrchol síly Když Měsíc dojde do poloviny oběhu kolem Země, stojí přímo proti Slunci, to osvětluje jeho k Zemi přivrácenou část… a my vidíme krásný svítící kotouč. Na Zemi působí z jedné…

Přečíst více »

Posted in Recepty Tagged bylinky, Letní sezóna

Tvarohové noky s pohankou, mandlemi a jahodovým rozvarem

Datum zveřejnění: 15.6.2016

Rubriky: Recepty | Sladké

Na jahodové téma v rychlosti a hlavně proto, že tohle je můj hlavní trhák v cooking show na Vivat Zelňák  přičemž je mi jasné, že si tuhle parádu nejspíš budete chtít udělat doma. Ve chvíli, kdy mám minimálně čtyři aktuální témata, o kterých bych se teď chtěla rozepsat a k tomu reálné akce se spoustou času…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Bezlepkové, Letní sezóna, Ovoce, Sladkosti, Vegetariánské

Porridge s chřestem a kozím sýrem

Datum zveřejnění: 13.5.2016

Rubriky: Recepty
Porridge s chřestem a kozím sýrem

Recept původně chystaný pro brněnskou chřestovou slavnost Vivat Zelňák, kde jsem si vymyslela, že vám dám v rámci cooking show ochutnat. Lidé míní a počasí mění. Místo live si jej dáme aspoň virtuálně. Tohle jídlo považuji za svoji letošní jarní hitovku. Tři základní kvalitní suroviny a trapně TRIVIÁLNÍ PŘÍPRAVA. Ocení zejména vyspídované bytosti co se nechají honit…

Přečíst více »

Posted in Recepty Tagged Jarní sezóna, Kaše, Obědy, Snídaně, Vegetariánské

Krém z batát a brambor s pestem z kopřiv a oddenkem lotosu

Datum zveřejnění: 2.5.2016

Rubriky: Hlavní chody | Polévky | Recepty
Krém z batát a brambor s pestem z kopřiv a oddenkem lotosu

Zastaveníčko s chrapotem a kašlem. Copak mě to asi dusí? A jak se s tím projíst všedním dnem? Pomůže vše zelené a taky můj nový objev, lotos. Když už se Vesmír rozhodne, že vaše fáze je teď zastavení, dokáže to zařídit různým způsobem. Mé intenzivní prožitky posledních týdnů potřebovaly čas na vstřebání.  Čelit tlaku kol…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Polévky, Recepty Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Jarní sezóna, Příkrmy

Smoothie jablko – mrkev – chřest

Datum zveřejnění: 1.4.2016

Rubriky: Nápoje | Recepty
Smoothie jablko-mrkev-chřest

Dá se chřest jíst bez tepelné úpravy? Jasněže dá! Ten zelený chutná jako křupavě nasládlý hrášek a perfektně se hodí do smoothie. V zimě smoothie neholduji a nedoporučuji jej ani vám. Tělo tím ochlazujete, a to není v už i tak chladném období moc potřeba. I když v jistých okamžicích, v určitých místech, pro jisté…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty Tagged Jarní sezóna, Nápoje, Pro děti, Pro těhotné, Smoothie

Mrkvové cupcakes se šafránovým krémem

Datum zveřejnění: 22.3.2016

Rubriky: Recepty
Mrkvové cupcakes se šafránovým krémem

Bezlepkové, vláčné a vůbec první, které jsem kdy pekla. Cupcakes jsem neměla ráda, až jednou… … jsem jeden ochutnala. Asi tušíte, že nebyl jen tak obyčejný. Byl z rýžové mouky s jahodovým džemem, hutnou krémovou čepicí, zdobený malinami a byl.. čistý. Rozumějte CHUŤOVĚ ČISTÝ (předpokládám, že ta další čistota se bere samo sebou). Žádné náhražky ani vynucené…

Přečíst více »

Posted in Recepty Tagged Bez vajec, Bezlepkové, Moučníky, Podzimní sezóna, Zimní sezóna

Černý rybíz : roláda s tvarohem

Datum zveřejnění: 22.1.2016

Rubriky: Recepty
Roláda s tvarohem a černým rybízem

Krasotinka, co vypadá možná složitě a přitom jsem ji zvládla srolovat i ve chvíli, kdy mi fyzicky nebylo úplně dobře. Černý rybíz z mrazáku a v létě s čerstvými bobulemi ve složení dle libosti. Efektní a perfektní. Roládu jsem motala, když jsem se sama motala. S proraženým čelem po pádu ze schodů a s bolestmi…

Přečíst více »

Posted in Recepty Tagged Dezerty, Letní sezóna, Moučníky

Koriandrové pesto

Datum zveřejnění: 3.1.2016

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty
Koriandr

Původně jsem chtěla publikovat čízkejk. Jenže koriandr vyhrál. Je to totiž mazec… barevně, chuťově a výživově zároveň. Metla na těžké kovy v těle a zároveň mana nebeská. Kdo pěstuje koriandr v truhlíku na parapetu, má v tuto chvíli navrch. Pěstovat koriandr doma jde a fakt na to stačí jen truhlík – v létě venku, v…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty Tagged Letní sezóna, Pesto, Přílohy, Zimní sezóna

Živá ořechová koule

Datum zveřejnění: 19.12.2015

Rubriky: Recepty | Sladké
Živá ořechová koule

Tepe to v ní životem každým coulem, tedy soustem. Aplikací následujícího postupu ukoulíte raw pochoutku. Připravte se na ořechově sytou smršť. Živá strava (raw food) je dalším výživovým směrem. Nebojte, brouky a červíky tady teď vynecháme. Vitariáni – zastánci raw food – jedí jen a pouze stravu tepelně neupravenou respektivě takovou, která prošla úpravou maximálně do 42 stupňů Celsia….

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Cukroví, Vánoce, Zimní sezóna
  • 15 of 21
  • « Předchozí
  • 1
  • …
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • …
  • 21
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}