Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Články o výživě

Jak podpořit močové cesty a ledviny správnou výživou – co radí ájurvéda

Datum zveřejnění: 15.1.2025

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty

Leden jeměsícem, kdy je nejvíce ohrožen močový měchýř. Pojďme jej podpořit. Ájurvéda ví jak. Ukážeme si, jak v tomto období můžeme svému tělu udělat dobře pomocí správně zvolených jídel a dalších záležitostí. Močový měchýř se nachází v podbřišku, v místě 2. čakry. Toto místo je zároveň sídlem tlustého střeva a našich pohlavních orgánů, tedy se.uál.ní energie a zároveň je spojeno s trávením. Funkčnost či…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty

Večery s ájurvédou

Datum zveřejnění: 20.9.2024

Rubriky: Akce | Články o výživě | Recepty | Semináře

Čím je ájurvéda konkrétně pro nás tady uprostřed Evropy přínosná a jak může hned teď podpořit naše zdraví? Večery, během kterých se mentálně i fyzicky „sklouzneme“ na moudrosti ájurvédy směrem ke spokojenějšímu pocitu ve svém těle. Ájurvéda je přes 5000 let stará věda o kvalitě života a dlouhověkosti pocházející z Indie. Údajně však její kořeny…

Přečíst více »

Posted in Akce, Články o výživě, Recepty, Semináře

Rozhovor o vědomé výživě pro Český rozhlas Brno

Datum zveřejnění: 1.6.2024

Rubriky: Akce | Články o výživě | Cooking show | Foodblog | Recepty

Co je zdravé, to není chutné? Stravování je často o zvyku, zkusme to jinak, říká foodblogerka. Tímto nadpisem začíná upoutávka k rozhovoru na webu rozhlasu. Jednou foodblogerka, navždy foodblogerka Ačkoliv jídlo je mou vášní pořád, vidím dnes to, čemu říkáme výživa mnohem komplexněji. Jakou cestou jsem se k tomu dostala, co znamená vědomá výživa, proč by…

Přečíst více »

Posted in Akce, Články o výživě, Cooking show, Foodblog, Recepty

Podpora pružnosti cév, žilního systému a obnovy buněk

Datum zveřejnění: 28.4.2024

Rubriky: Články o výživě | Fotky a videa | Recepty
Třezalka tečkovaná

Dostala jsem dotaz, jak podpořit tělo v léčení po mozkové mrtvici a trombóze. Když jsem se na to téma naladila, propojila se mi a přišla spousta informací, které se budou hodit nejen té, které dotaz vyslala. Mám vám to vše tady předat, a tak tedy činím. Celé to souvisí i s kvalitou krve a natočila…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Fotky a videa, Recepty Tagged Ajurvéda, bylinky, Detox, Jarní sezóna, Podzimní sezóna

Cukroví pro dóša typy

Datum zveřejnění: 13.12.2023

Rubriky: Články o výživě | Sladké
Opilé švestky

Díky ájurvédě a znalosti interakce energií potravin a našeho těla víme i to, které cukroví se hodí pro které dóša (konstituční) typy. Jíst cukroví, které vyhovuje mému tělu znamená nemít obavu, že přiberu. Samozřejmě s mírou, nepředpokládá se, že toho cukroví sníte tunu 🙂 Pojďme se podívat, proč je to které cukroví vhodné pro ten…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Sladké

Černý kmín neboli černucha a mrkvový krém

Datum zveřejnění: 28.11.2023

Rubriky: Články o výživě | Fotky a videa | Polévky | Recepty
Mrkvový krém

Mrkvový krém a černucha patří k videu z mého ranního tance u plotny někdy v první půlce června. Stává se, že jsem ještě v pyžamu a už vařím oběd. Obvykle to není ani tak ráno, jako dopoledne. Když se zaberu do všech těch barev, tvarů a vůní, těžko se mi odchází i přesto, že je…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Fotky a videa, Polévky, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Jarní sezóna, Obědy, Podzimní sezóna, Polévky, Veganské, Zimní sezóna

MTVSS – doping pro imunitu a restart těla

Datum zveřejnění: 25.1.2023

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty

Naše tělo je vnímavý organizmus. Neustále s námi komunikuje. Poskytuje informace za hranicí naší mysli a logiky. Také v sobě hromadí traumata a nezpracované emoce. A podle toho pak funguje. Umět komunikovat s tělem = umět tělo uzdravit. Umět komunikovat s tělem = umět uvolnit problémy, které v životě mám.Umět komunikovat s tělem = uvolnit nahromaděná traumata a…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty

Jak ustát sváteční hodování bez trávicích potíží a kil navíc

Datum zveřejnění: 22.12.2022

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty

Jídlo je součástí všech setkání, svátků a oslav s blízkými a přáteli. Pravděpodobně se vám při takovém hodování stane, že jíte více, než byste jedli v jiný běžný den. To je v pořádku. Když to s jídlem poněkud přeženete, můžete zkusit některý ze záchranných tipů ájurvédy, jak hodokvas ustát a svému trávicímu systému trošku pomoct….

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty

Výživné rozhovory: David Kukla – co dává teď smysl zakladateli sítě farmářských prodejen Sklizeno

Datum zveřejnění: 30.9.2022

Rubriky: Akce | Články o výživě | Semináře
Výživné rozhovory: David Kukla

S Davidem se známe z doby, kdy zakládal první prodejnu Sklizeno v Brně. Jeho cesta je plná zajímavých zkušeností, o které se s námi podělil. A také prozradil, co mu teď dává opravdu smysl. Další díl výživných rozhovorů je tu. Celý rozhovor najdete na mém YT kanálu tady.

Přečíst více »

Posted in Akce, Články o výživě, Semináře

Výživné rozhovory: jak pro zdraví využít Bachovy květové esence a Tkáňové soli – Bára Zechmeisterová

Datum zveřejnění: 23.9.2022

Rubriky: Akce | Články o výživě | Semináře
Výživné rozhovory - Bachovky a Tkáňovky

S Barunkou jsem si v dalším dílu výživných rozhovorů povídala o síle a možnostech Bachovek a Tkáňovek. Znáte? Používáte? Ne? Pojďte se inspirovat. Dotkli jsme se podzimních kašlů a soplů a dalších neduhů, a také hormonální rovnováhy. Celý rozhovor najdete ve FB skupině Vědomá výživa těla i duše.

Přečíst více »

Posted in Akce, Články o výživě, Semináře
  • 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}