Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Foodblog

Toxické kombinace potravin

Datum zveřejnění: 17.10.2021

Rubriky: Články o výživě | Foodblog
E-book Toxické kombinace potravin

Ájurvéda zná kombinace potravin, které vůbec nikomu neprospívají. Jejich společná konzumace tělo zatěžuje a vede k tvorbě toxinů. Tělo se s tím musí popasovat, což stojí energii, kterou by jinak mohlo využít například k regeneračním procesům. Do tohoto e-booku jsem vložila základní informace o nevhodných kombinacích. Budiž vám k užitku. Toxinům jsme v našem prostředí…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog

ROZHOVOR: zásadní role omega-3 mastných kyselin

Datum zveřejnění: 16.10.2021

Rubriky: Akce | Články o výživě
Věruška a Míša Drábková

S Míšou Drábkovou jsme vysvětlili proč jsou omega-3 MK pro naše zdraví tak důležité. Proč zrovna tohle nenazývat doplňkem, nýbrž základem a jak si vybrat ten správný zdroj pro sebe? Velmi cenný rozhovor je stále ke shlédnutí ve FB skupině Vědomá výživa těla i duše. Míša studovala potravinářskou chemii a biotechnologii a má bohaté zkušenosti…

Přečíst více »

Posted in Akce, Články o výživě

O ájurvédě, výživě a péči o sebe na podzim

Datum zveřejnění: 3.10.2021

Rubriky: Akce | Články o výživě | Foodblog | Fotky a videa | Semináře
Veronika Hájková a Věra Strnadová

S Veronikou Hájkovou jsme si v její skupině Průzkumníkem zdravého vaření povídali o ájurvédě, její podstatě a doporučeních pro podzim. Celý rozhovor najdete ve Facebookové skupině pod tímto odkazem.

Přečíst více »

Posted in Akce, Články o výživě, Foodblog, Fotky a videa, Semináře

Bramborové vindaloo

Datum zveřejnění: 30.9.2021

Rubriky: Foodblog | Hlavní chody | Recepty
Bramborové vindaloo

Bramborové vindaloo je volnou variací na Ottolenghiho recept v kuchařce Plenty. Vařím podobně i jinou zeleninu.. kapustové růžičky, dýni, mrkev a jejich kombinace. Nejvíc mě na tom baví ta jednoduchost naprosto neúměrná výsledné explozi chutí. Dáte-li si práci s kořeněným základem – co do složek, nikoliv co do pracnosti – je úspěch naprosto nevyhnutelný. Dala…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Hlavní chody, Recepty

Ájurvéda v cyklech – podzim a zima. Jak vyrovnat stoupající Vátu.

Datum zveřejnění: 1.9.2021

Rubriky: Články o výživě | Recepty
Západ Slunce

Ájurvéda řadí větrný a chladný podzim a také třeskutou zimu k období Váty. Váta je studená, drsná, vysušující, se sklonem k nervozitě, úzkosti, nesoustředěnosti, plná rozlítaných myšlenek, ale také kreativní, nápaditá, rychlá a bystrá. V ájurvédě platí, že podobné zvyšuje podobné. K vyvážení tedy potřebujete opačné kvality. U Váty konkrétně… … vše teplé, pomazávající a…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Recepty

Rozkvetlé zeleninové sabdží s plackou

Datum zveřejnění: 16.8.2021

Rubriky: Foodblog | Hlavní chody | Recepty
Zeleninové sabdží s plackou

Sabdží zní tajuplně a přitom jde o jednoduchou dušenou zeleninu s kořením. Hodí se k ní rýže nebo placky a taky kupa jedlých květů a bylinek. Tento talíř jsem obědvala, když jsem vařila během práce na textech v počítači a běhání kolem mé nejmenší. Kompozice lahodí zejména Kapha a Pitta typům, Váta si k tomu…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Hlavní chody, Recepty 2 Comments

Borůvkový koláč

Datum zveřejnění: 7.8.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Borůvkový koláč

Jsem ale plná borůvkových dojmů. Na Vysočině dozrály, je jejich čas. Sbírací meditaci si nesmírně užívám, ale ještě víc pak ten výsledek… borůvkový koláč. Všechny nasbírané borůvky jsme nacpali – kromě úst – do tradičního rodinného koláče. Recept na něj patří do kategorie archivních a velmi jednoduchých. Ráda se pouštím i do propracovanějších variant třeba…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké

Quiche s květákem a sýrem

Datum zveřejnění: 2.7.2021

Rubriky: Foodblog | Hlavní chody | Recepty
Quiche s květákem a sýrem

Poslední dva týdny ujíždím na květáku. Jeden z mnoha receptů přináším sem i vám. A ukážu vám na něm, jak lze ladit jídlo k vyživení své jedinečnosti. Recept ideální pro všechny neexistuje. Jsme přece jedineční a potřebujeme jedinečný přístup. Existuje ale typologie, která vaši jedinečnost krásně popíše a pak existuje možnost, že se napojíte na…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Hlavní chody, Recepty

Ovesné sušenky bez cukru

Datum zveřejnění: 15.5.2021

Rubriky: Foodblog | Recepty | Sladké
Ovesné sušenky bez cukru

Sušenky bez cukru s vyváženou lehce sladkou chutí. Sladidlem jsou rozmixované datle (nebo rozinky). Jsou bez lepku, když použijete bezlepkový oves a přítomnost čokolády slazené kokosovým nektarem je vynikající bonus, nikoliv však nutnost. Míchat těsto na sušenky je zábavná alchymie. Obvykle nachystám suroviny a míchání nechám na své nejmladší. Dáváme všechno tak nějak od oka,…

Přečíst více »

Posted in Foodblog, Recepty, Sladké

Slaný chlebíček s pórkem a sýrem

Datum zveřejnění: 7.5.2021

Rubriky: Přílohy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Slaný chlebíček s pórkem

Slaný chlebíček je skvělou svačinou, snídaní naslano nebo doplňkem k obědové polévce. A taky ideálním adeptem na brunch. Recept vznikl z muffinů, na které jsem měla rozpis na starém blogu U Věrušky v kuchyni. Rozpis jsem oprášila, inovovala a ejhle, luxusní slaný chlebíček je na světě. Slaný chlebíček a pesto Dá se jíst jen tak…

Přečíst více »

Posted in Přílohy, Recepty, Snídaně, Svačiny
  • 7 of 21
  • « Předchozí
  • 1
  • …
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • …
  • 21
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Zdravá chodidla – zdravá záda
  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou

Pro tělo i duši

  • Zdravá chodidla R…
  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

  • Zdravá chodidla – zdravá záda

    Zbrusu nová kniha, kterou musíte mít!

  • Děkujeme za důvěru!

    Knížku vlastnoručně podepíšeme, zabalíme a s láskou…

  • Večery s ájurvédou před prázdninami

    Chcete být připraveni načerpat v…

Tweets by @sktthemes
© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}