Menu
  • O mně
  • Čím se zabývám
    • Access Bars ®
    • Propagace ájurvédy
    • Výživa na míru
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Foodblog
    • Recepty
    • Články o výživě
    • Kam na jídlo
  • Akce
    • Workshopy
    • Semináře
    • Cooking show
  • Fotky a videa
  • Kontakt

Foodblog

Červená čočka: kuličky a pesto proti parazitům

Datum zveřejnění: 9.9.2020

Rubriky: Hlavní chody | Předkrmy | Recepty | Svačiny
Červená čočka: kuličky

Červená čočka v luxusní úpravě do kuliček je skvělá zejména na jaře či na podzim, když je třeba vysušit přebytečné tekutiny ze systému. O jakém systému to mluvím? Čočka a luštěniny obecně mají na tělo vysušující účinek. Když se k tomu přidá ještě tepelná úprava v podobě restování, je to sušička na druhou 🙂 Tento…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Předkrmy, Recepty, Svačiny Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Luštěniny, Obědy, Pro celou rodinu, Večeře, Veganské Leave a comment

Hruškový koláč na pekáč

Datum zveřejnění: 5.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké | Snídaně | Svačiny
Hruškový koláč na pekáč

Tento hruškový koláč v netradiční úpravě vás nadchne. Sypké suroviny se nahází na pekáč a následně zalití tekutou částí. Celé se to nasákne a promíchá až pečením v troubě. Jak jednodušší to může být? Na recept mě navedla má máma, našla jej v jedněch slovenských novinách. V originále nebyla žádná mandlová ani ovesná mouka a…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Snídaně, Svačiny Leave a comment

Hummus z mungo s pečenou dýní

Datum zveřejnění: 1.9.2020

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Hummus z mungo s pečenou dýní

Recept na jakože hummus – žádná cizrna a zelenina k tomu. Upeč dýni, uvař mungo a spoj to dohromady. Lepší kombinaci nevymyslíš. Ochutnej… Tento hummus jsem dělala jako občerstvení na workshop koncem srpna v Brně. Mazal se na semínkový chléb a doplnilo jej pesto a kvašená zelenina v kombinaci – červená řepa, kedlubna, zelené fazolky,…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Snídaně, Svačiny Leave a comment

Mandlové mléko a jablečná buchta

Datum zveřejnění: 23.8.2020

Rubriky: Recepty | Sladké | Svačiny
Jablečná buchta

Upéct skvělou buchtu jen tak bez mléka a vajec se dá. Mandlové mléko a jablka jsou skvělý pár. Koukejte… Přemýšlení o víkendovém pečení bez vajec a mléka mi dalo zabrat. Chtěla jsem buchtu takovou, aby to byla do ruky, aby se nedrolila, chutnala dětem i babičkám a dědečkům a abych s přípravou byla rychle hotova….

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Svačiny Leave a comment

Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Datum zveřejnění: 23.8.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Snídaně
Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Až vás potká zimní splín a budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si jáhlovou kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po úpravě – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly? Maminky malých dětí touží…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Snídaně Tagged Bez cukru, Bezlepkové, Celiakie, Hlavní chody, Kaše, Obědy, Podzimní sezóna Leave a comment

Džem z černého rybízu bez cukru

Datum zveřejnění: 5.8.2020

Rubriky: Konzervace | Recepty
Černý rybíz džem

Džem z černého rybízu bez špetky cukru je přirozeně nasládlý a komu to nestačí, pomůže si rozinkami. Tohle bude bavit zejména ty z vás, co holdujete přirozeným chutím a výživě bez nadmíry cukru. Černý rybíz želíruje tak, že při vaření žádný jablečný pektin nebo jiný hustící agent nepotřebujete. Máte-li k dispozici i angrešt, vřele doporučuji…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Bez cukru, Konzervace, Letní sezóna, Veganské, Zavařování Leave a comment

Květákový krém

Datum zveřejnění: 23.7.2020

Rubriky: Recepty
Květákový krém

Květákový krém je klasika. Kulinárně žádná novinka. A co výživově? Komu se hodí a komu ne? A může být nebezpečný? Jako malá holka jsem pravidelně dvakrát týdně přelízala svodidla široké silnice, abych se s motykou v ruce dostala na druhou stranu k zahradě. Původně dlouhatánské pole zub času, konkrétně pás asfaltu, rozdělil napůl a nám…

Přečíst více »

Posted in Recepty Leave a comment

Kedlubnové soté

Datum zveřejnění: 16.7.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Kedlubnové soté

V tomto receptu zpracujete kedlubnu celou se vším všudy, takže i s listy… dokonalé využití daru přírody přesně tak, jak nám jej poskytla. Kedlubnové soté jsem publikovala nejprve jen do soukromé skupinky, kterou jsem vytvořila při očistě do úplňku 5. 7. 2020. Recept měl takový úspěch, že by bylo škoda si jej nechat jen pro…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Letní sezóna, Obědy, Pro celou rodinu, Pro těhotné, Veganské, Vegetariánské Leave a comment

Šrucha: tři recepty ke zdraví

Datum zveřejnění: 10.7.2020

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Přílohy | Recepty | Saláty | Svačiny
Šrucha s rajčaty

Šrucha, plevel kteří nevědomí zahrádkáři hubí pesticidy a ti osvícení se jím krmí.. samozřejmě ne tou šruchou politou postřikem. Tato zeleň je bohatá na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Ano, to jsou ty, kvůli kterým nám doporučují jíst hodně ryb. V naší stravě výrazně převažují omega 6 mastné kyseliny (přemíra slunečnicového oleje a…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Přílohy, Recepty, Saláty, Svačiny Tagged Bezlepkové, Jedlý plevel, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské Leave a comment

Kávový peeling

Datum zveřejnění: 9.7.2020

Rubriky: Články o výživě | Konzervace | Na tělo | Recepty
Kávový peeling

Pro milovníky kávy nebo jen její vůně je kávový peeling naprosté must have. Aplikuje se na tělo a je neuvěřitelně vyživující a pečující… pro vaši kůži i lymfu. Vyrobit si vlastní peeling je to nejjednodušší, co do kosmetické výživy můžete pro tělo udělat. Proč potřebujete zrovna peeling? Tři PRO pro kávový peeling odstraňuje odumřelé buňky…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Konzervace, Na tělo, Recepty Tagged Kosmetika Leave a comment
  • 2 of 15
  • « Předchozí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 15
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Sama doma 6. 10. 2020Fermentování v Sama doma
  • Workshop VĚDOMÁ VÝŽIVA podzim 2020Workshop VĚDOMÁ VÝŽIVA podzim 2020
  • Access Bars® sezeníAccess Bars® voucher na 18% slevu

Recepty pro duši

  • Pomazánka z dýněPomazánka z dýně
  • Krém z pastináku a fenykluPastinák a fenykl v …
  • Cukroví na poslední chvíli - čokoládové košíčky(Ne) cukroví na posl…

Témata – štítky

Access Bars® Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, Access Bars® praktikantka, milovnice bylinek, nadšená kuchařka a máma tří dětí. Díky auře silně ovlivňující okolí, rozvinuté intuici a práci s energiemi mohu posunout váš život směrem k procesu ozdravení a zvědomění. S láskou jednoduše, chutně a radostně.

Čím se zabývám

  • O mně
  • Access Bars® terapie
  • Receptová inspirace
  • Objednávky Vtipné kaše
  • Výživa na míru a konzultace

Co právě vařím

  • Pomazánka z dýněPomazánka z dýně
  • Krém z pastináku a fenykluPastinák a fenykl v …

Kontakty

Věra JuliaVenoa Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2020 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.
Tvorba webových stránek Proweby.cz