Menu
  • O mně
  • Čím se zabývám
    • Access Bars ®
    • Propagace ájurvédy
    • Vědomá výživa
    • Kuchařka Vtipné kaše
  • Produkty pro zdraví
  • Foodblog
    • Recepty
    • Články o výživě
    • Kam na jídlo
  • Akce
    • Workshopy
    • Semináře
    • Cooking show
  • Fotky a videa
  • Kontakt

Foodblog

Citrónový bochníček

Datum zveřejnění: 22.10.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Citrónový bochníček

Recept na citrónový bochníček mám dlouho a mezitím prošel významnou proměnou. Část mouky nahradily mandle a může být celý bezlepku, cukr je panela a je ho méně. U nás doma tento moučník symbolizuje předvánoční dobu a nechápu, že jej na tomto webu ještě nemám. Spěchám to napravit. Do bochníčku ráda používám špaldovku. Tu si sama…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Fermentovaná limonáda

Datum zveřejnění: 4.10.2020

Rubriky: Nápoje | Recepty
Fermentovaná limonáda

Elegantní způsob, jak dostat do těla přátelské bakterie a přitom využít ovocné a rozkvetlé dary přírody. Fermentovaná limonáda je jednoduché a vynikající doplnění pitného režimu každého labužníka. Jak na fermentaci Fermentování je založeno na kvasinkách, které se v ovoci či květech přirozeně vyskytují a na přidání sladidla – v našem případě medu či javorového sirupu…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty Leave a comment

Podzim a časná zima – jak vyrovnat stoupající Vátu

Datum zveřejnění: 1.10.2020

Rubriky: Články o výživě
Západ Slunce

Podzim (a začátek zimy) je obdobím Váty. Váta je plná energie, pohybu a kreativity, ale také suchosti, chladu, ostrosti a hlavně emoční a nervové nestability. V ájurvédě platí, že podobné zvyšuje podobné. K vyvážení Váty tedy potřebujete opačné kvality… … teplou, těžkou a uzemňující kvalitu. Pohodový a pravidelný režim. Co do chuti vyvažují Vátu sladké…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě Leave a comment

Dýňová bábovka

Datum zveřejnění: 21.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké
Dýňová bábovka

Kořeněná dýňová bábovka je hutná po ovsu a vláčná po dýni. V Kripalu Kitchen ji pečou do chlebíčkové formy a říkají jí „Welcome Bread“. Kombinace s kořením dělá z této bábovky perfektní společnici pro chladná podzimní rána navíc činí buchtu lépe stravitelnou. Oves je moje srdeční záležitost a v podobě mouky jej cpu do buchet…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Švédský jablečný koláč

Datum zveřejnění: 16.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké

Skoro jako z Ikea. No jo, to nemyslím vážně. Tento švédský jablečný koláč je stopro lepší, než cokoliv z jídelny obchoďáku Ikea. To si pište. Stačí na něj čtyři jablka, ovšem sníst se dá celý i ve dvou lidech. Už je to tak. Koho baví různé švédské dezertíky, může zkusit tuhle jablečnou alternaci u sebe doma. Kdy…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Leave a comment

Červená čočka: kuličky a pesto proti parazitům

Datum zveřejnění: 9.9.2020

Rubriky: Hlavní chody | Předkrmy | Recepty | Svačiny
Červená čočka: kuličky

Červená čočka v luxusní úpravě do kuliček je skvělá zejména na jaře či na podzim, když je třeba vysušit přebytečné tekutiny ze systému. O jakém systému to mluvím? Čočka a luštěniny obecně mají na tělo vysušující účinek. Když se k tomu přidá ještě tepelná úprava v podobě restování, je to sušička na druhou 🙂 Tento…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Předkrmy, Recepty, Svačiny Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Luštěniny, Obědy, Pro celou rodinu, Večeře, Veganské Leave a comment

Hruškový koláč na pekáč

Datum zveřejnění: 5.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké | Snídaně | Svačiny
Hruškový koláč na pekáč

Tento hruškový koláč v netradiční úpravě vás nadchne. Sypké suroviny se nahází na pekáč a následně zalití tekutou částí. Celé se to nasákne a promíchá až pečením v troubě. Jak jednodušší to může být? Na recept mě navedla má máma, našla jej v jedněch slovenských novinách. V originále nebyla žádná mandlová ani ovesná mouka a…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Snídaně, Svačiny Leave a comment

Hummus z mungo s pečenou dýní

Datum zveřejnění: 1.9.2020

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Hummus z mungo s pečenou dýní

Recept na jakože hummus – žádná cizrna a zelenina k tomu. Upeč dýni, uvař mungo a spoj to dohromady. Lepší kombinaci nevymyslíš. Ochutnej… Tento hummus jsem dělala jako občerstvení na workshop koncem srpna v Brně. Mazal se na semínkový chléb a doplnilo jej pesto a kvašená zelenina v kombinaci – červená řepa, kedlubna, zelené fazolky,…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Snídaně, Svačiny Leave a comment

Mandlové mléko a jablečná buchta

Datum zveřejnění: 23.8.2020

Rubriky: Recepty | Sladké | Svačiny
Jablečná buchta

Upéct skvělou buchtu jen tak bez mléka a vajec se dá. Mandlové mléko a jablka jsou skvělý pár. Koukejte… Přemýšlení o víkendovém pečení bez vajec a mléka mi dalo zabrat. Chtěla jsem buchtu takovou, aby to byla do ruky, aby se nedrolila, chutnala dětem i babičkám a dědečkům a abych s přípravou byla rychle hotova….

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Svačiny Leave a comment

Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Datum zveřejnění: 23.8.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Snídaně
Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Až vás potká zimní splín a budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si jáhlovou kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po úpravě – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly? Maminky malých dětí touží…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Snídaně Tagged Bez cukru, Bezlepkové, Celiakie, Hlavní chody, Kaše, Obědy, Podzimní sezóna Leave a comment
  • 2 of 15
  • « Předchozí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 15
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Každý pátek živěŽIVĚ O VÝ-ŽIVĚ – každý pátek živě na FB
  • Maková buchta v Dobrém ránuMaková buchta z Dobrého rána
  • Věruška a Vtipné kašeO výživě a kaších na Dvojce Českého rozhlasu

Recepty pro duši

  • Pohankové palačinky na zelený čtvrtekPohankové palačinky …
  • Špaldová mouka a velikonoční beránekŠpaldová mouka a vel…
  • Maková buchta v Dobrém ránuMaková buchta z Dobr…

Témata – štítky

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou těla i duše, propagátorka ájurvédy, Access Bars® terapeutka, milovnice bylinek, nadšená kuchařka a máma tří dětí. Díky auře výrazně ovlivňující okolí, silné intuici a práci s energiemi posouvám váš život směrem k procesu ozdravení a zvědomění. S láskou jednoduše, chutně a radostně.

Čím se zabývám

  • O mně
  • Access Bars® terapie
  • Receptová inspirace
  • Objednávky Vtipné kaše
  • Vědomá výživa a konzultace

Co právě vařím

  • Pohankové palačinky na zelený čtvrtekPohankové palačinky …
  • Špaldová mouka a velikonoční beránekŠpaldová mouka a vel…

Kontakty

Věra JuliaVenoa Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2021 Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.
Tvorba webových stránek Proweby.cz