Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Foodblog

Švédský jablečný koláč

Datum zveřejnění: 16.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké

Skoro jako z Ikea. No jo, to nemyslím vážně. Tento švédský jablečný koláč je stopro lepší, než cokoliv z jídelny obchoďáku Ikea. To si pište. Stačí na něj čtyři jablka, ovšem sníst se dá celý i ve dvou lidech. Už je to tak. Koho baví různé švédské dezertíky, může zkusit tuhle jablečnou alternaci u sebe doma. Kdy…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké

Červená čočka: kuličky a pesto proti parazitům

Datum zveřejnění: 9.9.2020

Rubriky: Hlavní chody | Předkrmy | Recepty | Svačiny
Červená čočka: kuličky

Červená čočka v luxusní úpravě do kuliček je skvělá zejména na jaře či na podzim, když je třeba vysušit přebytečné tekutiny ze systému. O jakém systému to mluvím? Čočka a luštěniny obecně mají na tělo vysušující účinek. Když se k tomu přidá ještě tepelná úprava v podobě restování, je to sušička na druhou 🙂 Tento…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Předkrmy, Recepty, Svačiny Tagged Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Luštěniny, Obědy, Pro celou rodinu, Večeře, Veganské

Hruškový koláč na pekáč

Datum zveřejnění: 5.9.2020

Rubriky: Recepty | Sladké | Snídaně | Svačiny
Hruškový koláč na pekáč

Tento hruškový koláč v netradiční úpravě vás nadchne. Sypké suroviny se nahází na pekáč a následně zalití tekutou částí. Celé se to nasákne a promíchá až pečením v troubě. Jak jednodušší to může být? Na recept mě navedla má máma, našla jej v jedněch slovenských novinách. V originále nebyla žádná mandlová ani ovesná mouka a…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Snídaně, Svačiny

Hummus z mungo s pečenou dýní

Datum zveřejnění: 1.9.2020

Rubriky: Předkrmy | Recepty | Snídaně | Svačiny
Hummus z mungo s pečenou dýní

Recept na jakože hummus – žádná cizrna a zelenina k tomu. Upeč dýni, uvař mungo a spoj to dohromady. Lepší kombinaci nevymyslíš. Ochutnej… Tento hummus jsem dělala jako občerstvení na workshop koncem srpna v Brně. Mazal se na semínkový chléb a doplnilo jej pesto a kvašená zelenina v kombinaci – červená řepa, kedlubna, zelené fazolky,…

Přečíst více »

Posted in Předkrmy, Recepty, Snídaně, Svačiny

Mandlové mléko a jablečná buchta

Datum zveřejnění: 23.8.2020

Rubriky: Recepty | Sladké | Svačiny
Jablečná buchta

Upéct skvělou buchtu jen tak bez mléka a vajec se dá. Mandlové mléko a jablka jsou skvělý pár. Koukejte… Přemýšlení o víkendovém pečení bez vajec a mléka mi dalo zabrat. Chtěla jsem buchtu takovou, aby to byla do ruky, aby se nedrolila, chutnala dětem i babičkám a dědečkům a abych s přípravou byla rychle hotova….

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké, Svačiny

Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Datum zveřejnění: 23.8.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty | Snídaně
Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Až vás potká zimní splín a budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si jáhlovou kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po úpravě – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly? Maminky malých dětí touží…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty, Snídaně Tagged Bez cukru, Bezlepkové, Celiakie, Hlavní chody, Kaše, Obědy, Podzimní sezóna

Džem z černého rybízu bez cukru

Datum zveřejnění: 5.8.2020

Rubriky: Konzervace | Recepty
Černý rybíz džem

Džem z černého rybízu bez špetky cukru je přirozeně nasládlý a komu to nestačí, pomůže si rozinkami. Tohle bude bavit zejména ty z vás, co holdujete přirozeným chutím a výživě bez nadmíry cukru. Černý rybíz želíruje tak, že při vaření žádný jablečný pektin nebo jiný hustící agent nepotřebujete. Máte-li k dispozici i angrešt, vřele doporučuji…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Bez cukru, Konzervace, Letní sezóna, Veganské, Zavařování

Květákový krém

Datum zveřejnění: 23.7.2020

Rubriky: Recepty
Květákový krém

Květákový krém je klasika. Kulinárně žádná novinka. A co výživově? Komu se hodí a komu ne? A může být nebezpečný? Jako malá holka jsem pravidelně dvakrát týdně přelízala svodidla široké silnice, abych se s motykou v ruce dostala na druhou stranu k zahradě. Původně dlouhatánské pole zub času, konkrétně pás asfaltu, rozdělil napůl a nám…

Přečíst více »

Posted in Recepty

Kedlubnové soté

Datum zveřejnění: 16.7.2020

Rubriky: Hlavní chody | Recepty
Kedlubnové soté

V tomto receptu zpracujete kedlubnu celou se vším všudy, takže i s listy… dokonalé využití daru přírody přesně tak, jak nám jej poskytla. Kedlubnové soté jsem publikovala nejprve jen do soukromé skupinky, kterou jsem vytvořila při očistě do úplňku 5. 7. 2020. Recept měl takový úspěch, že by bylo škoda si jej nechat jen pro…

Přečíst více »

Posted in Hlavní chody, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Letní sezóna, Obědy, Pro celou rodinu, Pro těhotné, Veganské, Vegetariánské

Šrucha: tři recepty ke zdraví

Datum zveřejnění: 10.7.2020

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Přílohy | Recepty | Saláty | Svačiny
Šrucha s rajčaty

Šrucha, plevel kteří nevědomí zahrádkáři hubí pesticidy a ti osvícení se jím krmí.. samozřejmě ne tou šruchou politou postřikem. Tato zeleň je bohatá na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Ano, to jsou ty, kvůli kterým nám doporučují jíst hodně ryb. V naší stravě výrazně převažují omega 6 mastné kyseliny (přemíra slunečnicového oleje a…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Přílohy, Recepty, Saláty, Svačiny Tagged Bezlepkové, Jedlý plevel, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské
  • 9 of 21
  • « Předchozí
  • 1
  • …
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • …
  • 21
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}