Workshop Jedlé dárky
Workshop, na kterém jsme společně vyrobili tři jedlé dárky – ochucený olivový olej, sáček kaše na zalití a bylinkovou sůl se konal v Kafé 133 v Novém Městě na Moravě 22. listopadu 2019.
Workshop, na kterém jsme společně vyrobili tři jedlé dárky – ochucený olivový olej, sáček kaše na zalití a bylinkovou sůl se konal v Kafé 133 v Novém Městě na Moravě 22. listopadu 2019.
Co si doma uvařit, když zůstanete ležet. Chutí nabité recepty hodnotila Margit Slimáková. Jak to dopadlo? V Sama doma 18. října 2019. V prvním vstupu byl na řadě krém z pečené červené řepy s domácím tvarohovým sýrem. K řepě jsem přihodila kousek fenyklu. Druhý vstup se odehrál u vařícího pultu s Margit Slimákovou. Dáváme recept…
Vybrala jsem pár kaší z knížky a přišla vám je předvést v plné parádě do Sama doma 24. září 2019. První vstup… …jak se z foodblogerky stane průvodkyně vědomou výživou a co to vlastně znamená. Kaše nejíme úplně každý den. Vyrobila jsem doma mandlovo-kešu rostlinné „mléko“ a do něj budu vařit kaši… z pomletých semínek….
Jednoduché suroviny, které bystří mysl a zároveň se dají zavřít do skleničky a darovat jako jedlý dárek. Proč, co a jak v Sama doma 16. listopadu 2018. Připravovala jsem variaci na pesto z lokálních surovin a taky červenou řepu. Připadám si strnulá a je fakt, že věčné noční kojení mi trochu rozhazuje sandál :-))) První…
Pro ty, kteří jste chtěli recepty na to, co jsem míchala na veggiefestu v sobotu 12. května 2018 v Olomouci. Tabouleh z quionoy:uvařená quinoa, nasekaná máta a petrželka, lze přidat rýmovník. Restovaná semínka dýně a slunečnice. Loupaná konopná semínka. Olivový olej, himálajská sůl, pepř. Citronová kůra a šťáva. Na kousky nakrájená kapie. Na závěr, až…
28. dubna 2018 jsem povídala o jídle našich prababiček pro obyvatele obce Velatice. Společně jsme si pak umíchali něco z té teorie v praxi. Přirozená fermentace, zelené listí (medvědí česnek na fotce), chřest a další suroviny, které se tu běžně dříve používaly. Muž mezitím na chodbě unosil naši nejmladší ke spánku, a tak jsem se…
Jak jsem s dětmi vařila vtipné kaše z mé kuchařky ve studiu Sama doma a co jsme se přitom všechno dozvěděli. „Eliško co ráda vaříš? „Špagety.“ :-))) Proč se kniha jmenuje Vtipné kaše. První vstup… Vaříme bulgur s teffem, lilkem a rajčaty. Takže kaše naslano. Skvělá kombinace zejména pro těhotné a ženy po porodu. Ono…
V pátek 24. března 2017 jsme brněnském na Zelňáku se Savanou vařili ze zelených listů a houfně se ochutnávalo, i když se přítomným na hlavu snášely kapky drobného deště. V břiše se mi líhla Bělinka a počasí – jak vidíte – příliš pobytu venku nepřálo. Přesto panovalo nadšení na všech frontách. Velký dík Tomášovi Vincentovi…
Tuky už nejsou strašák, místo nich teď lynčujeme sacharidy a když už, tak pro jistotu všechny. Z extrému do extrému. Co s tím? A čím teda mazat?
Sobotní koření(y) v Punku. Báječné oleje k užití zvenku i zevnitř donesla (a taky o nich povídala) naše skvělá kosmetička Radka Pospíšilová a za mě teda vede jojoba. Míchalo, hmoždilo a ochutnávalo se ledacos. Zkrotili jsme oheň, ustálili vítr a rozpohybovali zem. Utlučeno, vyladěno, snězeno a natřeno.
Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.