Jarní vaření na Vivat Zelňák
Živelná odpolední hodinka živého vaření s výsledkem a ochutnávkou… tvarohové noky s pohankou, jahodovým listím a mandlemi a třešňovo-jahodový rozvar s mátou, rumem a hřebíčkem.
Živelná odpolední hodinka živého vaření s výsledkem a ochutnávkou… tvarohové noky s pohankou, jahodovým listím a mandlemi a třešňovo-jahodový rozvar s mátou, rumem a hřebíčkem.
Páteční Novoluní bylo lívancové. Stavěly se lívance do věží, byla mňamózní legrace a energie proudila celým studiem. Velmi vydařené ráno. První vstup Týkáme si! Všichni! Hurá 🙂 Intro, kolik lívanců se bude dělat a z čeho budou. Mrkněte na moji instantní směsku, skvělá věc do spíže pro nouzové případy. Druhý vstup Krásně to voní, je…
Víte, jak dlouho trvalo stloukání másla v máselnici? A víte, proč na svých akcích nepotkávám známé? Abych se naučila plavat sama. Moderátorský křest ohněm, uff, povedlo se. Díky za ty lekce, díky všem co u toho byli, je to jízda!
Seminář a workshop v rodinném centru Rolnička v brněnských Černovicích. Komplet práce holčiček. Maminky jen lehce pomáhaly a mezitím se mnou leccos výživového probraly. Pesto z medvědího česneku, těstoviny z ječné mouky, tapioka dezert. Tenhle tým je moje odměna.
Hrátky s červenou řepou v Dobrém ránu na čété dvojce. Všechno se snědlo do posledního drobku. Vaření v Dobrém ránu je především zábava. Tentokrát ve znamení červené kořenovky. Téma pro únor jako stvořené. Ty, kdož slaví sv.Valentýna bude zajímat zejména čokoládový koláč s červenou řepou. V prvním vstupu Salát s rukolou, pečenou červenou řepou, kozím…
Ráno raníčko druhého prosince. Peču a nepouštím troubu. Cukroví bez pečení, víme 🙂 Nojo kecám, troubu jsem zapnula kvůli mrkvovým řezům. Mimo všechny datlovo-ořechové směsi i na ony řezy je v článku recept. Pečení bez pečení je moje srdeční záležitost aneb zeptejte se mě, co doma dělám s těmi mega pytli ořechů. Nepečené cukroví ze směsi…
V rodinném centru Rolnička v Brně jsem v letech 2015/2016 dělala šňůru seminářů/workshopů na aktuální zdravovýživová témata. Zformovala se tam parta zvídavých žen a jejich dětí, se kterou jsme se pak obohacovaly navzájem. Moc krásné období to bylo. Většinu seminářů / workshopů tady jsem se naplno věnovala jejich vedení, takže jsem nestíhala ani fotit. Dohledala…
V úterý 19. května 2015 jsem si užila brzké ranní vstávání a dvou-a-půlhodinkovku v brněnském studiu České televize. Měly se jíst pampelišky. Nikoho by asi nepřekvapilo, kdybych se za pultem pustila do přípravy pampeliškového „medu“. Jenže já chtěla něco víc CHUŤOVĚ BAREVNÉHO, protože pampeliška je bylina jedlá od kořene až po květ. A chtěla jsem dokázat…
Moje detoxikační recepty v jednom studiu společně s povídáním před detox hudební pauzou Tomáše Kluse. Dramaturgie umí najít překvapivé paralely. Než jsem se stihla otočit a dát sem kopřivové recepty z Dobrého rána 5. června 2015, už jsem měla v kapse další dobroranní pozvání. Tentokrát na téma detox. No tak jsme si dali detox tak…
Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.