O ájurvédě, výživě a péči o sebe na podzim
S Veronikou Hájkovou jsme si v její skupině Průzkumníkem zdravého vaření povídali o ájurvédě, její podstatě a doporučeních pro podzim. Celý rozhovor najdete ve Facebookové skupině pod tímto odkazem.
S Veronikou Hájkovou jsme si v její skupině Průzkumníkem zdravého vaření povídali o ájurvédě, její podstatě a doporučeních pro podzim. Celý rozhovor najdete ve Facebookové skupině pod tímto odkazem.
Recept z vaření na ČT2 24. února 2021. Maková buchta bez lepku, laktózy a vajec. Po letech – přesně po třech letech intenzivní mateřské s mojí třetí – jsem přijala pozvání do Dobrého rána a vařila na téma „Bez cukru“. Kéž by těch fotek v respirátorech a rouškách raději ubývalo. Celé vaření i další recepty…
Byla jsem ve středu 10. února 2021 v Brně… ve skvostné budově architekta Ernsta Wiesnera. Tam jsem prožila několik (celkem dost) krásných let editováním webových stránek a teď… Teď tam chodím už jen na rozhovory… a velmi ráda. Nabitá hodina o kaších pro Dvojku Českého rozhlasu je k poslechu v rozhlasovém audioarchivu tady. Všechno o…
6. října 2020 jsem v pořadu Sama doma ukazovala co vše se dá elegantně fermentovat. O fermentaci šlo hlavně proto, že dnes už víme, jak důležitý je zdravý střevní mikrobiom a jak zásadní je pro naši imunitu. Fermentované potraviny dodávají našemu tělu přirozenou dávku správných bakterií, které pak podporují ty správné procesy v našem zažívání……
V brněnském Centru Letokruh jsme se v neděli 30. srpna 2020 bavili o všem od pohybu, dechu, hygieny, denních a sezónních cyklů přes netoxickou domácnost, kosmetiku, materiály kolem sebe a na sebe, elektrosmog a jiná záření až k vibraci zvuku, barev, jídla a VODY. Děkuju Václav Vodalev za představení světelných krystalů energetického VV filtru víme…..
Workshop, na kterém jsme společně vyrobili tři jedlé dárky – ochucený olivový olej, sáček kaše na zalití a bylinkovou sůl se konal v Kafé 133 v Novém Městě na Moravě 22. listopadu 2019.
Co si doma uvařit, když zůstanete ležet. Chutí nabité recepty hodnotila Margit Slimáková. Jak to dopadlo? V Sama doma 18. října 2019. V prvním vstupu byl na řadě krém z pečené červené řepy s domácím tvarohovým sýrem. K řepě jsem přihodila kousek fenyklu. Druhý vstup se odehrál u vařícího pultu s Margit Slimákovou. Dáváme recept…
Vybrala jsem pár kaší z knížky a přišla vám je předvést v plné parádě do Sama doma 24. září 2019. První vstup… …jak se z foodblogerky stane průvodkyně vědomou výživou a co to vlastně znamená. Kaše nejíme úplně každý den. Vyrobila jsem doma mandlovo-kešu rostlinné „mléko“ a do něj budu vařit kaši… z pomletých semínek….
Jednoduché suroviny, které bystří mysl a zároveň se dají zavřít do skleničky a darovat jako jedlý dárek. Proč, co a jak v Sama doma 16. listopadu 2018. Připravovala jsem variaci na pesto z lokálních surovin a taky červenou řepu. Připadám si strnulá a je fakt, že věčné noční kojení mi trochu rozhazuje sandál :-))) První…
Pro ty, kteří jste chtěli recepty na to, co jsem míchala na veggiefestu v sobotu 12. května 2018 v Olomouci. Tabouleh z quionoy:uvařená quinoa, nasekaná máta a petrželka, lze přidat rýmovník. Restovaná semínka dýně a slunečnice. Loupaná konopná semínka. Olivový olej, himálajská sůl, pepř. Citronová kůra a šťáva. Na kousky nakrájená kapie. Na závěr, až…
Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.