Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Konzervace

Jedlý plevel – pesto nebo chimmichurri

Datum zveřejnění: 8.4.2020

Rubriky: Konzervace | Předkrmy | Přílohy | Recepty
Chimmichurri z jedlého plevele

Jakmile se na jaře projdete pučící přírodou, bude vás jedlý plevel lákat ke sběru. Neodolávejte a sbírejte. Bršlici kozí nohu, popenec, pažitku, ptačinec žabinec, mladé listy pampelišky, česnáček i česnek medvědí, mladé lístky plicníku lékařského, jedlé květy violek i sedmikrásek,… prostě všechno jedlé zelené, co spolehlivě znáte. Pak si z toho všeho umíchejte pesto nebo…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Předkrmy, Přílohy, Recepty Tagged Bez cukru, Bez laktózy, Bez vajec, Bezlepkové, Jarní sezóna, Jedlý plevel, Pesto, Veganské

Šípkový džem

Datum zveřejnění: 14.9.2016

Rubriky: Konzervace | Recepty
Šípková marmeláda

Tři hodiny v kuchyni a výsledek.. jedna sklenička famózního džemu, co jsem si na ni vypěstovala závislost. Budete půlit, vařit, klít a pasírovat. Ale než tu práci definitivně vzdáte, ochutnejte. Nebudete litovat, slibuju, šípkový džem je top! V Apetitu ještě šéfovala Dita Pecháčková, když jsem v jejím Deníku objevila šípkovou zavařeninu. Dostala jsem zásah šípkem…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Bezlepkové, Džemy, Konzervace, Podzimní sezóna

Koriandrové pesto

Datum zveřejnění: 3.1.2016

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty
Koriandr

Původně jsem chtěla publikovat čízkejk. Jenže koriandr vyhrál. Je to totiž mazec… barevně, chuťově a výživově zároveň. Metla na těžké kovy v těle a zároveň mana nebeská. Kdo pěstuje koriandr v truhlíku na parapetu, má v tuto chvíli navrch. Pěstovat koriandr doma jde a fakt na to stačí jen truhlík – v létě venku, v…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty Tagged Letní sezóna, Pesto, Přílohy, Zimní sezóna

Kysané zelí a polévka na kocovinu

Datum zveřejnění: 14.1.2015

Rubriky: Konzervace | Polévky | Recepty
Nádoba na kvašené zelí

Až budete trpět přeslazením, uvařte si polévku z kysaného zelí. Ideálně z vašeho domácího. Pickles se mu taky říká. Fermetace je znovuobjevený hit posledních let. Boom kvašení na netu přišel až poté, co do českého food světa proniklo pickles – obrat označující nakládanou kvašenou zeleninu. Přitom například zelí se tu nakládalo už dávno pradávno a nebylo na…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Polévky, Recepty Tagged Fermentace, Jarní sezóna, Zimní sezóna

Domácí hořčice

Datum zveřejnění: 4.12.2014

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty
Domácí hořčice

Mým favoritem co se jedlých dárků týče je domácí hořčice. Chcete-li někoho obdarovat ryze domácím produktem, máte hned několik famózně znějících a stejně tak chutnajících možností. Na českém trhu nenajdete food časopis, který by před svátky neradil, jak vyrobit jedlé dárky. Většinou jde o ochucený domácí ocet, olej, sůl nebo likér. My si dáme recept…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty Tagged Bezlepkové, Konzervace, Pro celou rodinu

Pečené papriky ve skle

Datum zveřejnění: 14.8.2014

Rubriky: Konzervace | Přílohy | Recepty | Saláty
Pečené papriky

Chcete-li si paprikově užívat i v zimě, naložte si své pečené papriky. Je skvělá do salátů nebo pomazánek a hlavně v ní máte domácí jistotu, že víte co jíte. Nejnovější poznatky vědy o zdravé výživě hlásají, že zeleninu či ovoce je nejlepší dopřávat si, když je jejich sezóna. Takže pro naše rajčata, papriky, okurky atd….

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Přílohy, Recepty, Saláty Tagged Konzervace, Letní sezóna, Přílohy, Saláty, Veganské

Meruňkový džem s měsíčkem, fenyklem a badyánem

Datum zveřejnění: 4.8.2013

Rubriky: Konzervace | Recepty
Meruňkový džem

Ještě byste jej mohli stihnout. Někde jsou teď meruňky ve stádiu, kdy se na meruňkový džem hodí nejvíc. Klidně jen tak samotné, ale v následující kombinaci se budou přece jenom lépe vyjímat. Měsíček lékařský stačí na zahradě vyset jednou. Když jej pak necháte na podzim vysemenit, máte o další úrodu postaráno. Šíří se jako plevel a…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Konzervace, Letní sezóna

Daruji pečený čaj

Datum zveřejnění: 4.12.2012

Rubriky: Konzervace | Recepty
Pečený čaj

Přemýšlela jsem, co s mikulášskou nadílkou citrusů. Nakonec jsem je upekla a tímto sděluji, že kdo se letošní Vánoce mihne kolem mé kuchyně, dostane pečený čaj. Já vím, tento recept je ohraná písnička, co vám možná zahlcuje email ze všech stran. Šíří se českým internetem a zaručené receptury najdete snad všude (ano, nechybí ani na…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Konzervace, Zimní sezóna

Jeden džem jeřabinám všem

Datum zveřejnění: 26.8.2009

Rubriky: Konzervace | Recepty
Jeřabinový džem

„Paničko, proč ty jeřabiny trháte? Chcete se otrávit?“ Ale kdepak. Chci jen nasát všechny barvy podzimu, zásobit se řádnou dávkou céčka a nakonec třeba odehnat pár nežádoucích bytostí. Tohle (a mnohem víc) jeřabiny totiž dokážou. Které jsou jedlé? Nejlepší gurmánský zážitek vám zaručí plody jeřábu sladkého, které jsou méně trpké a hořké. Důvěryhodné zdroje hovoří,…

Přečíst více »

Posted in Konzervace, Recepty Tagged Bezlepkové, Džemy, Letní sezóna, Zavařování
  • 2 of 2
  • « Předchozí
  • 1
  • 2

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}