Menu
  • Výživa / Konzultace
    • Vědomá výživa a konzultace
    • Kuchařka Vtipné kaše
    • Ájurvéda v ❤️ Evropy
  • sezení / kurzy
    • Access Bars® sezení – uvolnění napětí
    • Access Bars® kurzy
  • Recepty
  • Akce
    • Kurzy a workshopy
    • Rozhovory a semináře
    • Vaření na ČT i live
  • O mně
  • Kontakt

Foodblog

Jahodový dezert, krvavý a sexy

Datum zveřejnění: 17.6.2012

Rubriky: Recepty | Sladké
Jahodový dezert

Taková jednoduchá hračička pro milovníky jahod. Jahody jsou prostě sexy a tady navíc vypadají jako pěkně krvavé maso, proč ne, když mají v zásobě i cenné železo. Takže posílám zamilovanou zásilku: po jednom od mléčné varianty a bezmléčně bezlepkově čokoládové. Když vám někdo posbírá, odstopkuje, omyje jahody a nakoupí suroviny, jsou tyhle dezerty rychlá pohoda. Ricottu volte…

Přečíst více »

Posted in Recepty, Sladké Tagged Bezlepkové, Dezerty, Letní sezóna

Bezovka

Datum zveřejnění: 17.6.2012

Rubriky: Nápoje | Recepty
Bezovka

Bezovka je naše červnová hitovka. Je tím nejjednodušším příkladem, jak elegantně se pramenitá voda za pár vteřin změní v limonádu. O bezovce jsem poprvé četla v bylinkářské knížce pro děti a maminky. Rok co rok dělám bezinkový sirup, ale bezovou květovou vodu jsem vyzkoušela teprve před rokem. Celý červen jsem pak vrněla blahem nad exkluzivní…

Přečíst více »

Posted in Nápoje, Recepty Tagged Jarní sezóna, Letní sezóna, Nápoje, Pro celou rodinu, Pro děti

Bezinkový sirup a moje vychytávky

Datum zveřejnění: 7.5.2012

Rubriky: Recepty
Bezinkový sirup

Nakřápnutí v zimě, jako když jej najdeme. Bezinkový sirup jak jej dělám já a moje tipy na to, co funguje, aby celou zimu vydržel.

Přečíst více »

Posted in Recepty Tagged Bezlepkové, Jarní sezóna, Sirupy

Špaldová mouka v Apetitu

Datum zveřejnění: 20.12.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty
Špalda v Apetitu

Taky jste měli celý rok tak napilno? No jo, konec prosince. Už je tu zase ten správný čas se zastavit, v klidu popít horkého nápoje, něco dobrého zakousnout (třeba krekry) a něco zajímavého si přečíst. Poslyšte, znáte už špaldovou mouku? Píšu o ní v aktuálním Apetitu (01/2012), jenže jsem se tak rozšoupla, že to všechno…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty Tagged Seriál v Apetitu, Vánoce, Zimní sezóna

Vanilka v Apetitu

Datum zveřejnění: 6.12.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty
Vanilka v Apetitu

Vánoce voní vanilkou, souhlasíte? Ještě v lednici nemáte svůj vlastní vanilkový extrakt? No tak honem, ať jej stihnete vyrobit do Vánoc.  V původním textu článku do Apetitu 12/2011 jsem se navezla do průmyslového „vanilkového pudinku“, protože mi vadí, že vůbec není vanilkový. Text o hromádce uměle ovoněného kukuřičného škrobu s trochou barviva se v článku…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty Tagged Seriál v Apetitu, Vánoce, Zimní sezóna

Sůl v Apetitu

Datum zveřejnění: 10.11.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty
Sůl v Apetitu

Toto číslo je tak nějak blogerek plné. Se mnou jste si zasolili. S Julií prošli vinicemi autentistů a se Šárkou zkoukli bramborovou kuchařku. Mimochodem teď mám právě rozpitý Bogdanův Řezlík 2009 (na veltlin.cz už jej nenajdete). Když jsem doma testovala bylinkovou sůl, zkusila jsem nejdřív upéct pekáč plný zeleniny. S tou nikdy nic nezkazíte. A…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty Tagged Seriál v Apetitu

Jeřabiny v Apetitu

Datum zveřejnění: 16.9.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty
Jeřabiny v Apetitu

Jsem ujetá přes oranžové plody. Na podzim pravidelně spásám okolní jeřabiny, obírám nejhezčí šípkové keře a ze zahrady do kuchyně tahám po jednom všechny naše dýně hokkaido. Takže jistě chápete, proč jsem si v říjnovém čísle časopisu Apetit pochutnala právě na jeřabinách. Nenechte je ptákům! Jestli je tu ještě někdo, kdo považuje jeřabiny za nejedlé,…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty Tagged Podzimní sezóna, Seriál v Apetitu

Bylinky v Apetitu

Datum zveřejnění: 14.8.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty
Bylinky v Apetitu

Ani jsem se nenadála a už je tu další Apetit, tentokrát bylinkový. Nezdá se vám, že to léto někam rychle uteklo? Ještěže jsem stihla jeho voňavý bylinný kus zakonzervovat do oleje, který se teď budu snažit podsunout i vám. Na balkóně mi právě zběsile kvete měsíček i levandule a taky zrají rajčátka. Akorát lichořeřišnici se…

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty Tagged bylinky, Letní sezóna, Seriál v Apetitu

Levandule v Apetitu

Datum zveřejnění: 4.7.2011

Rubriky: Články o výživě | Foodblog | Recepty
Levandule v Apetitu

Tak tu máme další číslo, vykecávám v něm o levanduli, ale ne tak moc, jak bych sama chtěla. Proto čtěte tady, co fialového mám ještě na srdci. Levanduli mám moc ráda. Voněla mi nejdřív jen ve skříni. Pak mě nakopla levandulová bábovička od Kokina a se sušenými květy v mé kuchyni se začaly dít věci….

Přečíst více »

Posted in Články o výživě, Foodblog, Recepty Tagged bylinky, Letní sezóna, Seriál v Apetitu

Kam pro chřest? Na farmu

Datum zveřejnění: 27.4.2011

Rubriky: Kam na jídlo
Chřest zelený v ruce

Zatímco bílé hlavičky křehkých sněženek hlásí v březnu definitivní jaro, na polích se – převážně pod černou fólií – teprve chystá vyrašit ta správná labužnická oslava konce zimy. Její sezóna začíná v dubnu, trvá necelé dva měsíce a říká se jí chřestová. Vypadalo to, že se k chřestu letos nedostanu. Pak jsem zalovila v archivu…

Přečíst více »

Posted in Kam na jídlo Tagged Jarní sezóna, Zeleninové
  • 20 of 21
  • « Předchozí
  • 1
  • …
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Další »

Akce a vystoupení

  • Večery s ájurvédou před prázdninami
  • Jarní očista s ájurvédou
  • Mukhabhyanga – zažijte něco jedinečného

Pro tělo i duši

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…
  • Jak podpořit močové …

Témata – štítky – navigace

Ajurvéda Alergie Bez cukru Bez laktózy Bezlepkové Bez vajec bylinky Celiakie Cukroví Detox Dezerty Diety Dip Dobré ráno Džemy Fermentace Hlavní chody Houby Jarní sezóna Jedlý plevel Kaše Konzervace Kosmetika Krémy a oleje na tělo Letní sezóna Luštěniny Moučníky Nápoje Obědy Ovoce Pesto Pitta dóša Podzimní sezóna Polévky Pomazánky Pro celou rodinu Pro děti Pro těhotné Příkrmy Přílohy Raw Saláty Sama doma Seriál v Apetitu Sirupy Sladkosti Slané koláče Smoothie Snídaně Svačina TerapieChutí Veganské Vegetariánské Večeře Vánoce Váta Zavařování Zdravá výživa Zeleninové Zimní sezóna ájurvéda Články v Apetit veggie!

Pár obrázku z toho všeho, co tu najdete…

Červená řepa s quinoou
Nejvláčnější bezlepkový perník

Banánový chlebíček

Tymiánový sirup
Meruňkové celozrnné knedlíky


Minestrone
Jogurtová banánová zmrzlina s mákem

Meruňkový džem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Kdo jsem

Průvodkyně vědomou výživou a ájurvédou, facilitátorka a terapeutka Access Bars® a máma tří dětí. Přináším informace, jak o sebe výživně pečovat v souladu se svou konstitucí. Ladím uvolnění těla a pouštění bloků z podvědomí tak, aby bylo možné žít více v lehkosti, radosti a hojnosti. Posouvám hranice toho, co jste si mysleli, že není možné. Jednoduše, chutně a s láskou.

Čím Tě podpořím

  • E-book Lehkost na talíři a v těle
  • Originální kuchařka Vtipné kaše
  • Kurz Energetika Tvého těla – objev, co Ti ne-sedí
  • Uvolňující péče Access Bars®
  • Certifikované kurzy Access Bars®
  • Inspirativní vysílání – vystoupení – akce

Novinky

  • Večery s ájurvédou p…
  • Jarní očista s ájurv…

Kontakt

Ing. Věra Strnadová

e-mail: veruska(zavináč)veruska.cz

© 2025 Ing. Věra Strnadová - všechna práva vyhrazena
Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Zásady cookies | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Proweby.cz
Spravovat souhlas s cookies

Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.

Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit nastavení
{title} {title} {title}