Kdo maže, ten jede
Tuky už nejsou strašák, místo nich teď lynčujeme sacharidy a když už, tak pro jistotu všechny. Z extrému do extrému. Co s tím? A čím teda mazat?
Tuky už nejsou strašák, místo nich teď lynčujeme sacharidy a když už, tak pro jistotu všechny. Z extrému do extrému. Co s tím? A čím teda mazat?
Snídaně v duchu zdraví pro děti i pro celou rodinu v Sama doma 20. ledna 2017. S Ilonou Csákovou jsme si nad těmi chutěmi libovaly. V prvním vstupu vysvětluji, co vše si spolu budeme připravovat a proč… kaši, lívance s rostlinným mlékem, moje špalda z Beskyd, tvaroh nasladko i naslano a také čaj z jablečných…
Jak a co jsem vymyslela pro vaření s omezením, tedy česká klasika bez lepku, bez laktózy, pečení bez vajec a s nízkým glykemickým indexem. To vše v Dobrém ránu 4. listopadu 2016.
Momentka posledních soust z dýňovo-bramborového vaření na Vivat Zelňák v Brně. Foto a moderátorská asistence Honza Šmikmátor. Nejkouzelnější okamžik byl, když dvouletý mladík uždiboval zbytek pak choi a petrželku z dýňové omelety. Snědlo se všechno.
Bezlepkové svačiny pro všechny. Jde to i bez instantních směsí. Chutnalo přítomným dětem? A je lepek takový strašák? A tak se stalo, že s televizní zkušeností stoupá i moje sdílnost, čímž samozřejmě narážím na časový rámec. Televizní čas je neoblomný a vecpat všechno zajímavé do pár minut je téměř nemožné. Mám vždy po vysílání zvláštní…
Živelná odpolední hodinka živého vaření s výsledkem a ochutnávkou… tvarohové noky s pohankou, jahodovým listím a mandlemi a třešňovo-jahodový rozvar s mátou, rumem a hřebíčkem.
Páteční Novoluní bylo lívancové. Stavěly se lívance do věží, byla mňamózní legrace a energie proudila celým studiem. Velmi vydařené ráno. První vstup Týkáme si! Všichni! Hurá 🙂 Intro, kolik lívanců se bude dělat a z čeho budou. Mrkněte na moji instantní směsku, skvělá věc do spíže pro nouzové případy. Druhý vstup Krásně to voní, je…
Víte, jak dlouho trvalo stloukání másla v máselnici? A víte, proč na svých akcích nepotkávám známé? Abych se naučila plavat sama. Moderátorský křest ohněm, uff, povedlo se. Díky za ty lekce, díky všem co u toho byli, je to jízda!
Hrátky s červenou řepou v Dobrém ránu na čété dvojce. Všechno se snědlo do posledního drobku. Vaření v Dobrém ránu je především zábava. Tentokrát ve znamení červené kořenovky. Téma pro únor jako stvořené. Ty, kdož slaví sv.Valentýna bude zajímat zejména čokoládový koláč s červenou řepou. V prvním vstupu Salát s rukolou, pečenou červenou řepou, kozím…
Ráno raníčko druhého prosince. Peču a nepouštím troubu. Cukroví bez pečení, víme 🙂 Nojo kecám, troubu jsem zapnula kvůli mrkvovým řezům. Mimo všechny datlovo-ořechové směsi i na ony řezy je v článku recept. Pečení bez pečení je moje srdeční záležitost aneb zeptejte se mě, co doma dělám s těmi mega pytli ořechů. Nepečené cukroví ze směsi…
Tento web používá soubory cookie, které pomáhají fungování webu a také ke sledování vaší interakce s naším webem.